Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените

Реалната цена на полагане на газобетон на куб - помислете за оценката на изграждането на стени 1ерекция бетонни къщи

не толкова често поради факта, че пазарът в конкурентна позиция до него е пенобетон. Разликата е само в технологията на производство. В същото време изборът на купувача често се влияе не толкова от особеностите на самия материал, колкото от цената, защо газобетонът все още се използва и дори с удоволствие, ако думата е приложима. Само за да се определи пълната цена на нанасянето на газобетон за куб, е необходимо да се вземат предвид редица параметри, които оказват пряко влияние върху ценообразуването.

Удобството на газобетон се отбелязва при строителството на малки частни къщи и в големи монолитни сгради и съоръжения. В този случай не може да се построи многоетажна сграда, ако говорим за многоетажни сгради.

Видове и характеристики на газобетон

В зависимост от качествени характеристики на блока от газобетон не само цената, но и това, което ще бъде основата, тъй като разликата в блоковете от газобетон започва с начина, по който те се сушат:

  1. Автоклав. Тук газобетонът е изложен на високи температури и налягане, което образува органична структура и равномерно разпределя въздушни мехурчета в него.
  2. Не автоклав. Блокерите изсъхват естествено, което пряко влияе върху тяхното качество. Разбира се, те ще бъдат по-евтини от газобетон за производство на автоклави, но за една къща от такива блокове, дори и с използването на армировъчни прътове, е проблематично да се направи надеждна основа.

Реалната цена на полагането на газобетон на куб - помислете за оценката на конструкцията на стените 2

В зависимост от производствената технология, блокът от газобетон има различна плътност, което оказва влияние върху неговите качествени характеристики и цена:

  1. D350. Материалът не е много силен и често се използва за изолация. Има най-ниската топлопроводимост в 0,08-0,09 W / (m / ˚С).
  2. D400. Този блок е малко по-надежден и се използва както за затопляне, така и за поставяне на отвори в къщи от многоетажен монолитен тип. Топлопроводимост висока с два показателя.
  3. D500. Този тип блок е два пъти по-силен от предишния. Използва се при изграждането на монолитни, нискоетажни сгради.
  4. D600. Плътността е най-висока. Проводимостта на топлината достига 4,5 W / (m / ˚C). Използването им прави възможно да се направи вентилирана фасада, Последният е прикрепен директно към блоковете.

Колкото е по-висок количественият индекс на плътността, толкова по-висока е марката и съответно цената на единица, която варира между 2500 и 4500 рубли. на кубичен метър. В зависимост от сезона, той намалява или се покачва, както и процентът на възможната отстъпка.

Реалната цена на полагане на газобетон за куб - помислете за оценка на конструкцията на стените 3

Други фактори, влияещи върху крайната цена



Както вече беше разбрано, общата цена на нанасянето на газобетон за куб се влияе пряко от производствения метод и плътността му. Съществува и друг параметър, свързан със самите блокове: производителя и количеството материал. Пропорционално увеличение на обема на закупения материал, той може да натрупа и да увеличи отстъпката за цялата цена до около 15.

Освен това има и редица други важни моменти, които трябва да обърнете внимание, тъй като те са от 35 до 50 от стойността на материала.

  1. Кой извършва полагането на блокове. Ако сте сами, тогава се вземат предвид разходите за време и възможните разходи за поправяне на неточности, неправилно поставени блокове или други проблеми.
  2. Услуги на зидари. Това полагане от специалисти на различни нива, имащи поне основни познания. Частните търговци ще отнемат от 700 до 1200 рубли. на метър, работници от компанията - до 1700.
  3. Работи по товарене и разтоварване. Можете да спестите пари, като намерите свободен вариант и да обсъдите тази точка с масоните.
  4. Транспорт и съхранение на блокове. За да не се налага допълнително да се купува повече материал, блоковете трябва да се съхраняват във филм, тъй като те притежават свойството да натрупват влага.
  5. Разходи.

Реалната цена на полагане на газобетон за куб - помислете за оценка на изграждането на стени 4

Крайният резултат

Така че, в зависимост от това кога, при кой производител, каква плътност е купила газобетонният блок, както и цената на нанасянето на газобетон за куба, както и качеството на този материал. Много зависи от това кой извършва изграждането на стените.

Независимо от това - по-евтино, но не толкова надеждно, колкото компетентните специалисти, и дори много неща, за които работниците вече са запознати.

Тъй като последните могат да бъдат частни работници или да работят за компания, гаранциите за тяхната работа също са различни. Вторият изпълнява всичко в съответствие с сключения договор, който позволява в случай на проблеми събирането на пари чрез съда. Няма търсене от частни търговци.

Също така общата цена се влияе от цената за транспортиране и манипулиране. Колкото по-голяма е плътността и броят на единиците, толкова по-голяма тежест, плащането, разбира се, също се увеличава. Другите разходи са максимум 15 от стойността на самата инсталация.

Реалната цена на полагането на газобетон на куб - помислете за оценката на конструкцията на стените 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Аериран газобетонАериран газобетон
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Строителство на къщи, вилиСтроителство на къщи, вили
Газов блок за изграждане на модерна къщаГазов блок за изграждане на модерна къща
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
Къща от бетонни конструкцииКъща от бетонни конструкции
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
» » Реалната цена на полагането на газобетон на куб е оценката на конструкцията на стените
© 2021 BggeHat.com