Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон

Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове 1Все по-силно засилват позициите си в строителния сектор бетонни къщи

. Те изглеждат достатъчно атрактивни - цветът на блоковете е почти напълно бял, а шевовете между блоковете са доста тънки и чисти. Въпреки това, при продължително излагане на газобетонни стени на атмосферни валежи, блоковете могат да загубят външния си вид и поради утаяване на въздушно теглото прах може да потъмнее. Ето защо препоръчителната мярка за решаване на проблемите е завършване на фасадата на къщата от газобетон, в резултат на което сградата ще бъде защитена от неблагоприятните въздействия на външната среда.

Необходимостта от защита възниква поради съществуващия структурен състав и техническите характеристики на производството на блокове от газобетон. Нарежете блоковете, обикновено след образуването на пореста структура - поради тази причина някои от порите стават отворени и в тях лесно се натрупва влага.

Замразяването, водата се разширява и може да разруши крехките вътрешни прегради - по този начин се образуват микрокредити. Разбира се, сградата няма да се срути поради това, но първата линия на отбраната ще бъде нарушена.

Не забравяйте, че подходящо проектирана и висококачествена къща ще бъде привлекателна от години и ще сведе до минимум непредвидените разходи, свързани с погрешни изчисления в проекта и различни незначителни несъвършенства.

Свойства на блоковете на газобетона

Аерозотен бетон, използван в строителството за изграждане на стени, има уникални характеристики. Поради факта, че неговата порьозност достига 85, в блоковете на газобетонни плоскости се съчетават свойствата на камък и дърво, което дава възможност за осигуряване на добра звукоизолация и ниска топлопроводимост.

Поради ниското специфично тегло на блоковете от газобетон, улеснява се процеса на полагането им, намалява се теглото на сградата.

Автоклавното третиране, което се поддава на газобетон, го прави по-силен от обикновения клетъчен бетон, което прави първия вариант по-трайни и надеждни.

Освен това, газобетонът не гори и не съдържа компоненти, които са опасни за човешкото здраве и имат отрицателно въздействие върху околната среда.

Завършването на фасадата на къщата от газобетон е лесно - благодарение на порестата повърхност на материала, стените са добре боядисани, залепени и измазани. Стените на блоковете от газобетон се отличават с добрите си топлоизолационни свойства, перфектно абсорбират и отделят влага, като регулират влажността на въздуха в помещението.

Използването на газобетон в изграждането на къщи печелившите - ако сравните цената на зидани стени от тухли и газобетонни блокчета, с една и съща топлоизолация капацитета на стената, използването на последната е по-евтино от почти четири и половина пъти.

Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове 2

Варианти на външното покритие на къщата от газобетон

Довършването на фасадата на къщата от газобетон може да се извърши с помощта на различни материали. Най-често срещаните и достъпни методи за довършителни работи са мазилката и боядисването.



Преди мазилката стените трябва да се третират с грунд, да се напълнят с вдлъбнатини и стружки върху тях с подготвен разтвор за гипс и да се почистват стените на образуваната мръсотия и прах. Само след извършването на тези действия можете да продължите направо към мазилката на стените, която се извършва на два слоя.

Задължително действие в този случай е прилагането на специална подсилваща мрежа, чието използване допълнително предотвратява появата на пукнатини. След пълно изсъхване на компонентите, можете да стигнете до покритието, което придава на фасадата на сградата структура, първоначално замислена.

Що се отнася до боядисване на фасадата на къща от бетонни блокове, след което изберете тук, ще се нуждаят от специални бои и преди боядисване на стените задължително трябва да се грундира и сложи върху тях слой от паронепропусклив замазка.

Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове 3

Ако смятате, че са по-скъпи варианти за екстериорна декорация на къщи, тогава можете да използвате винил сайдинг - в този случай гледката на сградата ще бъде привлекателна и подредена.

Тази опция ви позволява да подредите допълнителна изолация, закрепване между стената на къщата и страничните плочи от експандиран полистирол. Доста често срещана е възможността за довършване на фасадата на къща, изработена от газобетон с зидария, но изисква включване на специалисти, точни изчисления и трябва да се предвиди при проектирането на сградата.

Вместо тухли можете да използвате клинкерни плочки, които също са устойчиви на температурни промени, механични натоварвания и последици от валежите.

За фасадата на къща от газобетонни блокове, поради своите технически характеристики, цветова схема и текстура, тя се вписва перфектно. Лесно се инсталира и не изисква специални умения.

Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове 4

Характеристики на довършителните работи

Известно е, че всички външни довършителни работи трябва да бъдат завършени през топлия сезон, така че газовите блокове да могат естествено да изсъхнат.

Тези произведения могат да бъдат стартирани едва след приключване на вътрешните работи, включително тези, които се занимават с работата с половете. Това се дължи на проникването през стените на вътрешната пара и изсушаването им.

По-нататъшната последователност на работа зависи от използвания материал и технологията на неговото приложение.

Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове за газобливане 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Мазилка на стени от фасадни довършителни работиМазилка на стени от фасадни довършителни работи
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Правилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къщаПравилно подсилване на газобетонни блокове при издигането на двуетажна къща
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Как да поставяме блоковете правилно?Как да поставяме блоковете правилно?
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
С лице към къщата на газобетонС лице към къщата на газобетон
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
» » Оригинално завършване на фасадата на къщата от блокове с газобетон
© 2021 BggeHat.com