Технология на производство на блокове газ у дома

Бетонови бетонни блокове, като пенобетонови изделия, са една от сортовете клетъчен бетон. Порестата структура дава този материал добра топлинна и звукоизолационни свойства, ниско тегло за голям размер и достатъчна якост, която качествено го отличава от другите материали стена, се използва широко в изграждане на преградни стени, гараж, къща и т.н. Освен това самата технология за производство на газобетон е доста проста, докато не изисква високи разходи, а цената на крайния продукт е приятно изненадващо.

Видове производство

Пянобетонови комплекси

Има 2 вида технологии за производството на блокове от газобетон, а именно: втвърдяване в автоклава и естествено застаряване. В първия случай се използват специални камери - автоклави, оборудвани с регулатор на налягането и температурата. Газобетон се произвежда по такъв начин, за по-добро и по-трайни от този, който е бил изсушен в естествени условия, но на втория технология е подходяща за тези, които искат да направят блоковете у дома, въпреки че той ще бъде не толкова надеждни, колкото бихме искали, но той все още ще бъде подходящ за изграждане на нискоетажни частни къщи.

Суровини

За производството на блокове от газобетон за всяка технология ще са необходими следните компоненти:

вода

вода

За агрегатите е подходяща всяка питейна и технически чиста вода, но тя трябва да отговаря на всички изисквания на GOST 23732-79. Водата с температура 45 ще повиши качествено скоростта на втвърдяване, силата и производителността на производствената линия. Отоплението на водата ще помогне да се намали количеството използван цимент, поради изкуствено стимулиране на неговата дейност.

пясък

пясък

Всяка река или кариера е подходяща, основното е, че тя съдържа минимално количество глинести и прахообразни частици, а максималният размер на зърното не надвишава 2 мм.

Портланд цимент

Портланд цимент



За предпочитане, свързващото вещество е от M 400 и M 500, най-добрият цимент е този, който отговаря на изискванията на GOST 10178-85 по всички критерии.

Генератор на газ

разпенващ агент

В качеството си се използва алуминиев прах от PAP-1 или PAP-2.

оборудване

Снимка на миксер

Технологичната линия за производството на газови блокове предполага специално оборудване, който се купува в комбинация с производителя. Обикновено такъв комплекс е автоматизирана мини-инсталация, която има доста компактен размер. Някои производители, бонус към придобитата техника, предоставят услуги на временен технолог, който ще те обучава, ще коригира производствената линия и ще избере оптималния състав на газобетонната смес.

Основни етапи

форма

Специфичният алгоритъм на производство зависи от спецификата на закупеното оборудване, но като цяло той предполага триетапно производство на газови блокове:

  1. Първото нещо е точната дозировка на компонентите и тяхното смесване, средният цикъл е не повече от 10 минути.
  2. След това подготвената бетонна маса, с помощта на специално оборудване, се разтоварва в предварително смазани форми точно на половината. Освен това, в рамките на 4 часа сместа "расте" и запълва целия обем на матриците, след още 2 часа излишните излишъци от сместа.
  3. Третият и последен етап - деформоване продуктите след 16-часова експозиция и съхраняване ги в тави за по-нататъшно сила набиране манипулиране, което се случва в рамките на 2 или 3 дни, след което продуктите са изпратени на съхранение. Трайността на блоковете от газобетон достига 28 дни.

Когнитивен видеоклип за производството на газов блок

заключение

За да получите добра продукция газ бетон, трябва да купите надеждна техника и качествени суровини. Също така е необходимо да се следват всички правила на технологиите, а само три от тези компоненти заедно ще помогнат не само за възстановяване на инвестициите, но и за постигане на добри печалби.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Реалната цена на газобетон блок е оценката за къщатаРеалната цена на газобетон блок е оценката за къщата
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Как да определите качествения газов блокКак да определите качествения газов блок
Бетонови плочиБетонови плочи
Изграждане на дача от газови блоковеИзграждане на дача от газови блокове
Аериран газобетонАериран газобетон
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
Аерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложениеАерозолен бетон за достойнство, недостатъци, приложение
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Технология на производство на блокове газ у дома
© 2021 BggeHat.com