Arbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къща

Арболит - недостатъци в строителството и експлоатацията на частна къща 1Всеки строителен материал в нещо по-добро, но в нещо по-лошо от подобно. Един добър материал е един с повече предимства, отколкото недостатъци. Това е арболит, чиито недостатъци са изравнени в сравнение със заслугите.

Общи характеристики на арболита, достойнството му

Arbolit е строителен материал под формата на блокове, предназначени за изграждане на стени - лагери и рамки, както и вътрешни прегради. За производството на използвания материал:

  • Портланд цимент - 40 на състав
  • органични отпадъци (дървесни отпадъци, слама от ориз и т.н.) - 60 от обема
  • химични компоненти (вар, водно стъкло)
  • вода

Арболит - недостатъци в изграждането и експлоатацията на частна къща 2

Съставът на арболита определя своето достойнство - екологосъобразност. Материалите, използвани за създаването на този материал, са абсолютно безопасни за човешкото здраве.

Арболит - недостатъци в строителството и експлоатацията на частна къща 3

Голям брой дървесни материали в състава позволяват на блока от дървени стърготини да е висок топлоизолационни характеристики. В къща, построена от арболит, топла през зимата и прохладна през лятото - като в истинска дървена къща.



Минерализирането на стърготини с помощта на химически състав прави този материал изключително издръжлив. Достатъчно издръжлива, че се сравнява с блок от остъкли или черупки.

Ниското тегло на устройствата значително опростява и улеснява монтажа на устройствата.

Ниската цена на материала и простотата на неговото производство са основният аргумент в полза на дървесния блок.

Арболит - материални недостатъци при изграждането и експлоатацията на частна къща 4

Недостатъци на арболит

Както вече беше споменато, недостатъците на арболитите трябва да се обличат с другите довършителни материали. По-долу можете да ги видите.

  1. Съдържащи се в арболит в големи количества, дървесните материали имат склонност да натрупват влага, в резултат на което материалът може да се срути много бързо, ако работата му се извършва при условия на висока влажност. За да се предпази блокът от дървени стърготини от влага, има смисъл да се извършва мазилката на външната му повърхност. Ако е измазан с арболит, той ще продължи много по-дълго дори при условия на висока влажност. Освен това арболитът трябва да бъде монтиран върху фундамент с много добра хидроизолация.
  2. Блокът за дървени стърготини се отличава с гризачи. Те копаят дупки в него и в голяма степен увреждат неговите характеристики. Може би има смисъл да го гледате от другата страна: ако материалът се оценява от мишки, то е точно безопасно. В този случай защитната мярка ще бъде премахването на мишките. По време на инсталационната фаза е възможно да се защити повърхността на блоковете с мрежа от фини мрежи. По този начин, недостатъците на arbolit са тези, които трудно могат да бъдат описани като недостатъци.
  3. Друг значителен недостатък на блока за дървени стърготини е, че той се произвежда в нарушение на геометричната форма. Това се дължи на факта, че материалът замръзва лошо. Поради това процесът на зидария ще бъде по-трудоемък и по-дълъг от работата с газобетон, който има идеални повърхности.
  4. Когато са изложени на големи натоварвания, арболитните блокове се разрушават. Това обаче не оказва влияние върху тяхното представяне.
  5. Нарушаване на производствените технологии. Арболитът е много чувствителен към промяната на състава и неговото качество. Достатъчно е да се добави цимент малко повече, отколкото е предвидено в стандарта, тъй като формулата за надеждност ще бъде несъстоятелна. Ако някой безскрупулен производител реши да спести от комбинирани материали, продукцията ще доведе до продукт с намалени качествени характеристики. Повлиявайте качеството на материала и условията на сушене. Ако в процеса на сушене блоковете попадат под дъжд или под сняг, блоковете вече няма да са подходящи за изграждане на носещи стени. В този случай се препоръчва внимателно да се отнасяте към името на производителя и да не вземате решение под влияние на промоционалната цена на продукта. По този начин, недостатъкът на арболита може да не е свързан с материала като такъв, а с факта, че в производството са допуснати грешки.

Арболит - недостатъци в изграждането и експлоатацията на частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
От какво да се изгради сауна дърво, тухла или arbolit?От какво да се изгради сауна дърво, тухла или arbolit?
Arbolit отзиви на строители и собственици на къщиArbolit отзиви на строители и собственици на къщи
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Дървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къщаДървени чипове за арболита изграждаме собствена икономично арбилитна къща
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Технология за производство на бетонТехнология за производство на бетон
» » Arbolit недостатъци на материала при изграждането и експлоатацията на частна къща
© 2021 BggeHat.com