Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща

Penoblocks - плюсовете и минусите на материалите за изграждане на частна къща 1Строителство на къщи от пенобетонови блокове

е много популярен в цял свят. Тази популярност се обяснява с редица предимства при работа с този материал: висока скорост на изработка на стени, ниска цена на продуктите, простота на монтаж на пенобетонни тухли. Всеки, който мисли за изграждането на частна къща, трябва да знаете, че блоковете пяна имат плюсове и минуси, които са анализирани подробно в тази статия.

В допълнение статията съдържа информация за съставните елементи на клетъчния бетон, техните типове и характеристики. Специалистите препоръчват да вземете колкото се може по-близо до избора на строителни материали, тъй като неадекватността на ключовите материали според необходимите критерии може да бъде лъжливо свидетелство в полза на този материал.

Пяна бетон: състав и основни понятия

Блокове от клетъчен пенобетон са строителен материал за изграждане на стенни конструкции. Качественият материал за способността за създаване на микроклимат в стаята е сравним с естественото дърво. Това обаче е възможно само при стриктно спазване на производствените стандарти и използваните материали. Нека да определим какво трябва да бъде състава на този материал в съответствие с GOST 25485-89, наречен "Concrete cellular".

Съгласно държавния стандарт блоковете пяна могат да се състоят от следните компоненти:

  • Сгъстяваща смес на основата на портланд цимент с съдържание на калций не по-голямо от 80.
  • Пясъчната смес със съдържание на кварц е не по-малко от 75, а чуждестранните примеси (глина и глина) са не повече от 3.
  • Вода, която отговаря на изискванията на държавен стандарт 23732-79.
  • Пенообразувател, състоящ се от костно лепило, колофон, лепило mezdrovogo, скреж паста, сода каустик.

Пенообразуващите агенти, участващи в производството на клетъчен бетон, могат да бъдат естествени или синтетични.

Струва си да се отбележи, че те имат пяна блокове плюсове и минуси, включително поради факта, че отклонението в количеството и качеството на синтетичния пенообразувател в пенообразуващия бетон може да се отрази отрицателно на здравето на хората, живеещи в такава къща. По-долу е представено по-подробно описание на основните видове пенообразуващи агенти.

Penoblocks - плюсовете и минусите на материалите за изграждане на частна къща 2

Синтетични разпенващи агенти

Добавките от такова естество позволяват значително намаляване на разходите за крайния продукт, но продуктите от тях са по-малко качествени и трайни. Освен това такива добавки се класифицират като опасни химични съединения от четвъртата класа, което означава, че те могат да навредят на човешкото здраве. Не използвайте тези вещества в производството на детски институции, медицински болници.

Естествени разпенващи агенти



Такива компоненти са безопасни за околната среда за хората и околната среда и следователно те нямат клас на опасност. В допълнение, бетонът, основан на естествени пенообразуващи агенти, е по-трайно поради факта, че има по-дебела интерпореална преграда.

С оглед на горепосочената информация, преди да закупите блокове от пяна, попитайте продавача кой тип пенообразувател е бил използван в определена партида продукти.

Penoblocks - плюсовете и минусите на материалите за изграждане на частна къща 3

Предимства на блоковете от пяна

Качественият строителен материал, произведен в съответствие с държавните стандарти, има много предимства и предимства в сравнение със сходни продукти. По-долу са изброени най-значимите от тях:

  • Пяната бетон е достатъчно силна (плътност до 1200 кг / м2) и трайни материали (експлоатационен живот достига 50 години). В този случай през първите 10 години блоковете от пяна продължават да зреят, като увеличават силата на марката. Най-трайните сортове могат да се използват при строителството на сгради с до четири етажа.
  • Малкото тегло на тези продукти значително улеснява тяхната инсталация и влияе върху скоростта на издигане на стените. В допълнение, стените на блоковете от пяна оказват значително по-малко натиск върху основата.
  • Пянобетонните блокове имат ниска топлопроводимост поради тяхната порьозна структура. По този начин блокът от пяна с дебелина 20 см запазва топлината, както и тухлена стена дебелина 60 см.
  • Качествените продукти по отношение на безопасността и екологосъобразността са на второ място само с дървени конструкции. За сравнение, коефициентът на екологична съвместимост на дървото е 1, пенните блокове - 2, а тухлите - 10.
  • Къщите, изработени от пенобетон, са напълно защитени от външни звуци, което е изключително спешно, ако къщата е построена в непосредствена близост до железопътната или летищна зона. Блокове с дебелина 10 см могат напълно да изолират шума с височина на звука от 43 dB.
  • Този материал се характеризира с демократична стойност, която в повечето случаи е основният критерий при избора на строителен материал.
  • Материалът може лесно да се обработва: рязане, смилане.
  • Поради наличието на много пори, къщата "диша", създавайки в помещението "жив" микроклимат, стените не образуват плесени и гъбички.
  • Стените се издигат много бързо.
  • Материалът е абсолютно огнеупорен.

Penoblocks - плюсовете и минусите на материалите за изграждане на частна къща 4

Недостатъци на блоковете пяна

Penoblocks имат плюсове и минуси, както всеки друг строителен материал. Основният проблем е, че те са много привлекателен начин да печелите пари за безскрупулна частна индустрия.

В стремежа си да спасят такива производители, те купуват пясък и цимент с лошо качество и голям брой синтетични вещества се използват като разпенващ агент. В същото време, за да разберете истината за състава на пяна блокове на обикновен купувач е нереалистично.

Основните недостатъци на пенобетона:

  • Стоманените конструкции, изработени от пенобетон, изискват вътрешна и външна облицовка, тъй като типът структури от блокове пяна е неестетичен.
  • Изборът на производителя трябва да се подхожда с изключително внимание.
  • Ниското тегло на продуктите е едновременно тяхното минус, тъй като е свързано с по-ниска сила в сравнение със същата тухла. При изграждането на двуетажна сграда това обаче не играе никаква роля.
  • Увеличаването на дебелината на хоросана по време на зидария до 3-4 mm значително намалява звукоизолационните свойства на материала.

Penoblocks - плюсовете и минусите на материалите за изграждане на частна къща 5

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокираПравилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Ние използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителствоНие използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителство
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
» » Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
© 2021 BggeHat.com