Кой пяна блок трябва да избера?

Част от проекта на бъдещата къща на газобетонни блокчета, че е време да започнете да ги купуват, съвременния пазар изобилства от такива продукти, а ценовия диапазон за пяна блокове достатъчно широки, как да изберете високо качество на пяна блок за изграждане на къща и по този начин също на достъпна цена? Ако следвате тези препоръки наивен, а след това направи покупка надежден пяна стенни продукти няма да бъде трудно да се да построи къща от блокове пяна, баня или гараж.

Основни качествени характеристики

пяна блок

Преди да отидете зад пяната блокове, трябва ясно да се определи за себе си каква плътност е необходима, за да изгради своя бъдещ дом, тя се определя от условията на проекта. Като правило, за изграждане на частни домове се използват висококачествени пяна с плътност D800 марка за основните стени, и за разделянето D600, по-трайни блок пяна е по-добре да пропуснете топлината от сградата. Това е най-добрият вариант, съчетаващ необходимата якост, нисък коефициент на топлопроводимост, но за да не правите грешки точно според тези критерии, проверете съответствието на плътността и здравината на уреда в госта.

Наличие на документи

пяна блок

Много е важно производителят на пяна блокове да ви предостави основните документи, потвърждаващи качеството на продуктите, това са сертификатите за качество и протокола за лабораторни тестове на пенобетон. Сертификатът за този тип лек бетон е по избор. Може би ще се продават продуктите от пенобетон от различни страни, така че за всяка партида се изисква такъв паспорт, нейното отсъствие е първият знак за нискокачествени продукти.

Външен вид и структура

снимка на пяна бетон

Един добър пенообразен блок има равномерно сив цвят, наличието на бели петна или различни нюанси на продуктите от пяна показва неправилно технология за производство, Също така не се препоръчва да купувате пенобетонови блокове, върху които има пукнатини и парчета. Важно е да не присъства на газобетонни мазни петна по повърхността на зле определя мазилка, тъй като в крайна сметка може отлепете стените. За да се разграничи надежден пяна блок, е възможно да се проведе един малък експеримент себе си, за да направите това, опитайте се да търка в ръцете на една малка част от него, и ако това се случи, тогава имаш работа с ниско качество на материалите. Отделете малко внимание на тяхната структура, да попитам това рязане единица, тя трябва да има структура с кръгови и напълно затворени пори, важно е, че порите са точно кръгли, овални, а не размер такава кухина намалява якостните характеристики на продуктите.

Размери и геометрия

блокове



За по-бързо изграждане на сградата трябва да купи бетонни блокове за външни стени, с повече измерения, дебелина 20 см., Но за стени, само на 10 см., Има малки парчета, с размери 40 х 20 х 20 см., И така, те се използват за обличане на сградата. Напълно изправен стени са непрактични поради малкия размер се изисква по-голямо количество зидария хоросан.

Мехурчета от блок от пяна

Точната геометрия на блоковете от пяна е залог не само на качествени продукти, но и на надеждна структура, освен на пенобетон с подходящ размер, ще е необходим по-малко зидария. За по-голяма икономичност и увеличаване на топлинния капацитет на стените, за подреждането на геометрично блоковете се използва специален лепилен цимент, но е икономичен само за материал с перфектна геометрия! По принцип по-гладки продукти са тези, които се произвеждат чрез технология за рязане, така че фокусът върху този въпрос, разбира се, и цената за такива блокове пяна е малко по-висока, но това е оправдано от по-високото качество на продуктите.

Интересен видеоклип за блоковете

заключение

Закупуването на пенобетон не е по-икономично по отношение на тяхното качество, продуктите, продавани на най-ниската цена, най-вероятно не се различават по отношение на доброто представяне. Сега знаете как да изберете правилния блок от пяна, какво трябва да обърнете внимание при покупката, за да не правите грешка при избора си.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Стандартни размери на блоковете пянаСтандартни размери на блоковете пяна
Топлопроводимост на пенобетонТоплопроводимост на пенобетон
Изграждане на къща от блокове от пянаИзграждане на къща от блокове от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Свойства и характеристики на газовите блоковеСвойства и характеристики на газовите блокове
» » Кой пяна блок трябва да избера?
© 2021 BggeHat.com