Стандартни размери на блоковете пяна

Без съмнение един от видовете строителни материали на бъдещето е пенобетон и той заслужава тази номинация отдясно. Тъй като този блок клетъчни продукти имат всички положителни характеристики на съществуващите към момента основните материали, използвани в инсталацията, както и размера на пяна блокове за строителство, представени завидно разнообразие, дават пълна свобода да избират бъдещето за разработчиците, това е един много добър вариант за изграждане на къща.

Основни размери

блокове от пяна за маса

Като необичайно материал в неговата структура, пенобетон смес се състои не само от основните компоненти на всеки сорт на бетон - цимент, пясък и вода - но също така и в процеса на подготовка за цимент - пясъчен разтвор се прибавя специален пенещо средство, което е началото на клетъчната структура на пяната блокове на тялото. Тя е тази фино порьозна структура, която дава отлична възможност за производство на изделия, които са големи по размер с ниско тегло.

технология

пяна блокове

  1. Има 2 технологии за изливане на блокове от пяна: шприцоване и рязане. В първия случай готовата смес се излива в касетъчните форми с определени размери, след стареене се получават висококачествени клетъчни продукти с определени геометрични форми.
  2. Технологията на рязане осигурява отлична възможност за произвеждане на различните си формати, като това се постига чрез първо изливане на монолитна пяна бетонна плоча, която след 24-часов сегмент на якост се нарязва със специален апарат. Разбира се, можете да изберете произволен размер, но GOST 21520-89 ясно регулира максималната дължина на блока от пяна - 60 см.

приложение

смес

  1. Обикновено носители за зидани стени оптимални размери се използват -. 60 * 30 * 20 cm Такъв продукт с плътност D800, тежи 25 кг, за сравнение пяна блок с идентичен обем ще тежи най-малко 85 кг. Тези впечатляващи размери и ниско тегло, което прави значителни икономии като зидария хоросан, и време, на изхода за изграждане на конструкцията на сградата.
  2. Най-добрият вариант за превръзка несъмнено е малък флот 40 * 20 * 20 см. Теглото на такъв материал не надвишава 10 кг. При преградите има достатъчно дебелина 10 см, а съотношението между дължината и ширината на вътрешните блокове може да варира. Например, те могат да бъдат малки - 40 * 20 * 10 см или повече, с големи размери 60 * 30 * 10 см.
  3. За да се осигури най-надеждната и тънка връзка на бетоновите бетонни продукти, се произвеждат специални блокове за пилоти и громета. В процеса на тяхното монтиране може да се сравни с монтажа на дизайнера, в горната си част е жлеб и дъното - гребен, който, благодарение на форми геометрия точност леене напълно съединени един с друг, дебелината на шева е не по-голямо от 3 mm. Те са монтирани на добро лепило, измислено специално за монтаж на блокове от пяна.
  4. Топлоизолационните пенобетонни продукти не са особено силни, но се използват като ненадмината изолация, като правило се правят по желание на клиента. Дебелината им изцяло зависи от условията за проектиране за изграждането на бъдещата сграда.

Геометрични проблеми

снимка на пяна бетон

При избора на блок от пяна много често има сравнително евтини продукти на външен вид и според документи с много добро качество, но когато се изследват подробно, техните минуси са веднага видими, обикновено техният размер е слаба точка за такива продукти. Дори и с минимална разлика от 3 мм, спестявате много при закупуването на такъв материал, можете да изразходвате много повече пари, сила и нерви, когато ги инсталирате, и можете да забравите за използването на лепило с такива кривенкими блокове. Мазилката с монета ще звънне в доста тънка торбичка, защото коригирането на такива неравности ще изисква дебел слой на нанасяне на сухата смес.

Съвети при покупка



пенобетон

Когато купувате блокове от пяна, винаги се съсредоточавайте върху начина, по който се излят, защото геометрично точните размери се определят от този фактор. Общоприето е, че повече филигранни обеми се притежават от блокове от пяна, направени от технологията за рязане, тъй като литиеви повече фактори, намаляване на процента на качеството на точността на техните размери: форма кратък живот, безлуфтови, деформация на стени, неточни монтажни форми. Непрекъснатите спускания или потъване също оказват значително влияние върху коректността на тяхната геометрия. В технологията на рязане също има своите странности, които пряко влияят върху геометрията на продукта, например, преекспонира пенобетон смес може да доведе до затруднения при рязане или недобре закрепени струни рязане устройство дава голям процент от брака. И все пак, безмилостен спазване на всички етапи на тази технология осигурява перфектно точни размери на материала на бъдещето.

Производство на пяна блокове, видео

заключение

При закупуване на разпенени стени продукти, бъдете особено бдителни, не пренебрегвайте геометричните им размери. Разликата в която може да доведе до значителни очаквани разходи за производството не само на инсталацията, но и на довършителните работи.

Успешно строителство!

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Основната разлика между газобетон и пенобетонОсновната разлика между газобетон и пенобетон
Изработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къщаИзработваме оборудване за пенобетон със собствени ръце, изграждаме къща
Тегло на пенобетонаТегло на пенобетона
Производство на пенобетон в къщиПроизводство на пенобетон в къщи
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Най-добрият пенобетон за строителствотоНай-добрият пенобетон за строителството
» » Стандартни размери на блоковете пяна
© 2021 BggeHat.com