Предимства и недостатъци на пенобетона

В нискоетажен строителен пенобетон често се използва. Състои се от пясък, цимент, вода и специални добавки, образуващи пяна.

Цялата тази смес изсъхва и се втвърдява, след това се правят блокове от нея, които се използват за изграждане на структурните елементи на къщата. Секцията показва, че структурата на материала е пореста, състояща се от малки мехурчета. Много от тях се интересуват от недостатъците на пенобетона.

Характеристики на блока от пяна

Характеристики на блока от пяна.

Клетъчният бетон, подобно на всеки материал, се характеризира с положителни и отрицателни свойства.

Независимо от това, всяка година става по-голямо търсене. Бетонът се използва не само за изграждане, но и като нагревател. Използва се за ремонт на покриви и полагане на подове, но не и в твърда, но в течна форма. Заедно с тухли и експандиран глинен бетон, бетонът се използва за издигане на прегради в апартамент или къща. Материалът е разделен на стена и преграда.

Недостатъци на блоковете пяна

Те включват:

  • ниска якост и плътност;
  • нестабилност на влага и кондензация;
  • сложност при завършване на стаята;
  • необходимост от постоянно отопление при студено време;
  • голям брой производители и продавачи, рискът от препъване в материал с лошо качество.
Таблица с размерите на пяна бетон и потребление на материали за зидария

Таблица на размерите на пяна бетон и консумация на материал върху зидарията.

Силата на клетъчните блокове е по-ниска от тази на конвенционалните. При производството на обичайния бетон не използваме пенообразуватели, така че структурата му е много плътна и твърда. Ако добавите армировка, ние получаваме стоманобетон, който се използва при изграждането на стени и основи на високи сгради, и пяна блокове не са подходящи за това.

По време на строителството е необходимо да се използва армировката, без това сградата в крайна сметка да се утаи, да се огъне и да започне да се срутва. Стоманени пръчки се полагат върху основата, преди да се монтират прозорци или врати, между първия етаж и тавана. Укрепването ограничава налягането на горните слоеве на зидарията върху долните.

Пясъкът от бетон абсорбира влагата, поради което при използването му е необходимо да се използват хидро- и парна изолация върху основата, стените, таваните в сградата и извън нея. Влагоустойчивите материали трябва да бъдат много ефективни, защото клетъчните блокове са силно и бързо напоени. Материал, импрегниран с вода, губи свойствата си на топлоизолация.



Трудности съществуват за завършване на стените в стаята, тъй като мазилката лошо се поставя върху блоковете и след това може да се счупи. За решаването на проблема се използва подсилваща се метална мрежа. Друга трудност - в стените ноктите и винтовете не се държат добре. След известно време пясък ще се излее от дупката, дупката ще се увеличи, а ключалките просто ще излязат от стената. За да предотвратите това, купувайте висококачествен материал и не окачвайте тежки предмети по стените.

Таблица на характеристиките на блокове от пяна и газови блокове

Таблица на характеристиките на блокове от пяна и газови блокове.

Следващият недостатък - в студено време е необходимо непрекъснато да се затопля сградата, изградена от пенобетон. Ако стане много студено, ще бъде много трудно да се затопли, тъй като материалът поглъща вода.

При купуването на блокове се препоръчва да поискате от продавача сертификати. Блокът може да бъде измерен, претеглен, дори да се забие в него. за да се уверите в качеството му. Но дори и най-качественият материал може да се различава по размер с няколко милиметра.

Предимства на пенобетона

Клетъчните блокове имат положителни характеристики, които са сериозно противодействие на недостатъците.

Самите пяни блокове са добра изолация за сградата. Широко използвани в ниско строителство, за изграждане на стени, основата на къщата, прегради, тавани.

В сравнение с железния бетон, порьозните блокове са много по-лесни. Следователно, те са лесни за транспортиране, конструкцията е бърза, с употребата им, натискът върху основата е много по-малък, отколкото при FBS. Материалът е лесен за закрепване заедно поради тяхната лекота.

Клетъчният бетон не уврежда здравето на строителите и хората, които ще живеят или работят в сградата, не е опасно за околната среда. Цената на материала е много по-ниска от тази на стоманобетон. Продадени на палети, като тухли.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Има ли някакви недостатъци с пяна блокове?Има ли някакви недостатъци с пяна блокове?
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Самопроизводство на пенобетонСамопроизводство на пенобетон
Правилно изграждане на къща от пяна блоковеПравилно изграждане на къща от пяна блокове
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Penobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къщаPenobloka плюсове и минуси на материала за изграждане на частна къща
Ние използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителствоНие използваме пенобетон блокове плюсове и минуси в частно строителство
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Газов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървотоГазов блок аериран бетон якост на камък и лекота на дървото
» » Предимства и недостатъци на пенобетона
© 2021 BggeHat.com