Има ли някакви недостатъци с пяна блокове?

За изграждането на различни материали, важно място сред тях е заети от бетон и неговите сортове. Бетонът се счита за един от надеждните и издръжливи материали. Къщите могат да бъдат изградени от армиран, монолитен, клетъчен бетон.

Penoblok

Penoblok има гъста монолитна структура, поради която стените на този материал не "дишат", така че хората, страдащи от белодробни заболявания в къщата от пяна блокове са нежелани.

Въпреки много очевидни предимства, съществуват значителни недостатъци на блоковете от пяна и евентуални проблеми, които трябва да бъдат отбелязани. Ниското строителство стана популярно поради факта, че процесът може да бъде оптимизиран с помощта на бетонни клетъчни блокове, чиято цена не е толкова голяма. Любимите строителни материали наскоро са пенобетонни блокове, те са лесни и удобни за инсталиране.

Пяна бетон: какво е в състава

Характеристики на блока от пяна

Характеристики на блока от пяна.

Недостатъците на пенобетона са доста големи, много производители просто не споменават това или не го споменават в миналото. Това води до неприятни последици, когато къщата вече е взета. Трябва да знаете за минутите преди планирането на строителството. След това ще бъде възможно незабавно да се предприемат мерки за неутрализирането им или за тяхното пълно премахване. Отчитането на минусите на газобетон ви позволява незабавно да изключите много проблеми, които могат да възникнат не само по време на работа, но и в края. Инцидентите възникват с топлоизолация, хидроизолация. Те могат да бъдат предвидени на етапа на проектиране.

Недостатъците на пенобетона са различни. Първо трябва да обърнете внимание на композицията. При производството се използва специален алуминиев прах, благодарение на който протича реакцията на образуване на газ. За всеки кубичен метър се прибавят приблизително 400 грама прах. Съставът има високо ниво на химическа активност, а на открито въздухът бързо се окислява, което оказва неблагоприятно влияние върху качеството на материала.

В резултат готов блок с обем от 1 m³ съдържа приблизително 20 kg химически свързан, по-скоро активен алуминий. Производителите гарантират, че пенобетонът е абсолютно безопасен за здравето и е с най-високо качество. За да се гарантира, че тези условия са изпълнени, блоковете трябва да бъдат внимателно подрязани след завършване на строителните работи и това води до увеличаване на разходите за работа.

Има и други недостатъци:

Транспортиране на пяна блокове

Един от недостатъците на блоковете пяна е неговата чупливост, поради която по време на транспортирането те лесно се повреждат.

  1. За зидарията се изисква да се използва обичайна евтина смес от цимент и пясък и специално лепило. Производителите на материала не се интересуват особено от това, но пренебрегването на такова изискване води до факта, че топлоизолационните свойства на стените на къщата стават изключително ниски. Специалният лепилен състав има термофизични свойства, подобни на самия газобетон, а циментовата смес е различна. Ако използвате такова лепило, тогава се оформят т. Нар. Студени мостове. Направете цименталните фуги трябва да са по-дебели от обикновеното лепило и това отрицателно влияе на силата и цената.
  2. Лепилото за пяна блокове също има по-висока цена, трябва да се разрежда в правилните пропорции. Въпреки че качеството на състава е отлично и слоят за свързване е по-малък. Цената му е два пъти по-висока от тази на циментовата смес, което увеличава разходите за строителство.
  3. Пянобетонните блокове се произвеждат с помощта на вар, който се изисква за реакцията на образуване на клетките. Самият лайм няма отрицателни свойства, но когато се конструират стени, се използват направляващи усилващи пръти и когато те влизат в контакт с такова вещество, те ръждясват. Алкалната реакция силно разрушава метала, т.е. силата на стената се намалява. Препоръчва се защита на металните елементи, но не може да се гарантира пълна липса на корозионни белези във времето. Във всеки случай стойността на къщата се увеличава.

Защо се нуждая от хидроизолация и защита от атмосферни влияния?

Penoblock в раздел

Структурата на блока от пяна е пореста и поради това абсорбира влагата като гъба.

Необходимо е да се обърне внимание на какъв вид клетъчен бетон се използва за строителство. Ако се използва обикновен газобетон, се изисква внимателно хидроизолация, тъй като тя се разрушава под въздействието на влага. Качествените блокове от пяна имат малко по-различна структура. Ако клетките са от затворен тип, тогава влагата към такъв материал не е ужасна. Пяната от бетон може да устои на влагата за около седмица с постоянно излагане на него. Експертите съветват при завършване на стените да се обърне внимание на хидроизолацията на пяна блокове, така че сградата е максимално защитена.

Не се препоръчва използването на материали за строителни работи с едностранно постоянно излагане на влага. Например, тя не е подходяща за вътрешни прегради на бани, бани и други помещения. Но пяна бетон може да се използва за изграждане на стените на изби, за външни стени, за изграждане на основи, ако ви предоставят необходимите хидроизолационни работи. За вътрешните помещения някои строители предпочитат да вземат само блоковете от пяна, така че ситуацията с хидроизолацията е безкритична - всичко може да бъде решено.

Пянобетонните блокове имат гладка и привлекателна повърхност, която се дължи на производствения процес. Това не означава, че след изграждането няма нужда от декорация, фасада и интериора.



Възможностите за декорация могат да бъдат различни, но трябва да се обърне внимание на изолацията на стената.

Замърсеният бетон не е ужасен, тъй като се натрупва малко влага, но все още се изисква защита. Трябва да се обърне внимание на съхраняването и транспортирането на блоковете, така че да не бъдат повредени.

След построяването на зидарията незащитените стени на къщата не могат да бъдат оставени дълго, тъй като под влиянието на вятъра външните слоеве изсъхват по-бързо от вътрешните. При горещо време сушенето се извършва бързо, така че е необходима защита на стените. Резултатът от изсушаването на повърхността ще се превърне в набор от микрокредити, които могат да бъдат незабележими, но оказват отрицателно влияние върху качеството на бетона. Особено силно от това въздействие, газобетон, който, за разлика от пенобетона, има отворена клетъчна структура.

Има ли недостатъци в качеството?

Къща схема на пяна блокове

Схемата на къщата от пяната блокове.

Къщите, изработени от пяна блокове се считат за едни от най-евтините, материалът е достъпен за много хора. Това обстоятелство може да се превърне в проблем. Технологията за производство на блокове е проста, проста и евтини материали се използват за това. На пазара винаги има много не само доказани производители, но и посредствени. Поради това разходите и производителят трябва да се третират внимателно, особено когато конструкторският екип предлага производството на блокове от пяна директно на обекта. В този случай е по-добре да откажете от услугите си, една евтина къща може да се превърне в голям брой проблеми, чието премахване ще бъде скъпо.

Как да изберем пяна блокове за къщата? Необходимо е да се обърне внимание на обратната връзка с клиентите, да се попитат какви структури вече са използвани. Можете да общувате с тези, които вече са приложили такива блокове за изграждане на къща. Появата на материала трябва да бъде чиста, без видими дефекти.

Когато се планира да се използва пяната блок, трябва да се помни, че основата трябва да бъде направена монолитна под формата на плоча. За нискоетажна къща от блокове от пяна, монолитна лента е отлична, но не е колонна основа. Ако можете да го поставите само на даден сайт, трябва да изберете други опции като строителен материал за стени.

Изисквания за изграждане

Схемата за полагане на стените на къща от бетонни блокове

Разпределение на стената на къщата от бетонни блокове.

Пянобетонните блокове трябва да бъдат поставени внимателно, постоянно да се наблюдават вертикалността и хоризонталните линии на нивото на сградата. Същото важи и за изграждането на основата на къщата, тъй като дори малки грешки могат да доведат до напукване на стените. Проблемът е, че целият газобетон е пластмаса. Когато къщата се деформира, блоковете могат да започнат да се свиват. Въпреки силата и надеждността, в някои отношения клетъчният бетон може да бъде сравнен с керамичните блокове. Важно е да се гарантира, че всичко е стриктно изпълнено в съответствие с проекта, аматьорското представяне тук е неприемливо. Проектирането трябва да се извършва само от специалист.

Що се отнася до въпроса за изолацията, трябва да се отбележи такава идея като точката на оросяване, т.е. кондензация на влага. Ако не се използват топлоизолатори, тогава такава точка ще бъде в дебелината на стената. Ще има постепенно натрупване на влага, в крайна сметка материалът ще започне да се разпада. Ако една стена се използва за изграждане на къща, тогава слой изолация е задължителен, тъй като през зимата такава натрупана влага ще се превърне в лед, ще започне да разкъсва блокове.

Пяната бетон е един вид клетъчен бетон, той има много положителни свойства, включително лесен монтаж и трайност. Въпреки всички предимства, има много и отрицателни аспекти, които трябва да бъдат взети предвид при проектирането. Само във времето, като идентифицирате слабостите, можете успешно да ги неутрализирате, да получите траен и красив дом.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?Какво да изберем газов блок, пенобетон, газобетон или полистирол?
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Как да се изгради дача от пяна блоковеКак да се изгради дача от пяна блокове
По-добре да изолирате къщата от пяна блоковеПо-добре да изолирате къщата от пяна блокове
Мазилка от пяна блоковеМазилка от пяна блокове
» » Има ли някакви недостатъци с пяна блокове?
© 2021 BggeHat.com