Какви са стандартните размери на блок пяна за стени и прегради?

Размерите на блока от пяна определят не само топлинната устойчивост на стените. От размерите на блоковете на пяна бетон зависи от параметрите на основа фундамент камък, и дори скоростта на самата сграда. Следователно стандартният размер на блока трябва да бъде известен на всеки строител, както и на клиента на строителните работи.

Размерът на блока от пяна е общоприет

Такъв блок се изрязва от замразен пенобетон, така че неговият размер може да бъде всеки. Твърде големите блокове обаче са нерентабилни поради голямата тежест, която намалява скоростта на строителството, и необходимостта да се оборудват скъпите основи с мрежи с подходящ размер. Следователно, стандартният размер на стандарта за пяна блок се основава на следните канонични размери:

  • 20 × 40 × 60 сантиметра за носещи външни стени;
  • 30 × 20 × 60 сантиметра за лагеруването на вътрешните стени;
  • 10 × 30 × 60 сантиметра за вътрешни прегради без натоварване.

В същото време пълен списък с размерите на блоковете в GOST осигурява по-екзотични възможности: от 9 × 25 × 60 до 20 × 20 × 40 сантиметра. При спазването на машинната обработка, която демонстрира пяната от бетон, размерите на блока на този материал могат да бъдат наистина такива. Но многогодишният опит, умножен от желанието да се спести и ускори строителството, налага да се избират канонични измерения. Нека да разгледаме причините за тяхната привлекателност.

Материал за носещи стени - оптимални размери

Стандартният размер на блока от пяна за носещи стени е 20 × 40 × 60 или 30 × 20 × 60 сантиметра. Защо е подходящо за всички такива размери? Да, защото по-голям блок ще бъде по-трудно да се доведе до мястото на зидани стени, а по-малката версия няма желаната топлинна устойчивост. Оптимално от гледна точка на собствениците на сградата, принудени да плащат сметки за отопление, дебелината на стената от блока от пяна е 30-40 сантиметра. В този случай зидарията от този материал съответства на топлинната устойчивост тухлена стена дебелина 1,5-1,7 метра.

Материал за носещи стени - оптимални размери

Поддържащи стени от блокове от пяна

В такава къща можете да поддържате комфортна температура, без да плащате космически сметки за енергия. И ширината на гредата или лентата на гредата фондация под блока дебелината на 30-40 сантиметра няма да бъде повече от 45-60 см, което ви позволява да спестите на етапа на изграждане на основата за къщата. Освен това стандартната единица "носене" тежи не повече от 40-50 килограма. И това е, ако за производството му бе използван пенобетон с максимална якост - D1000 или D1100. От този материал могат да се построят дори многоетажни сгради.

За нискоетажни сгради се използва друга марка пенобетон - D600 или D900, намалявайки теглото до комфортен 25-35 кг. Такива блокове могат да бъдат разтоварени и доведени до мястото на зидарията, като се използва само мускулната сила на 1-2 души. За повече опции за размери ще трябва да се обадите на специално оборудване.

Penoblock за дялове - най-изгодните опции

Разделителните стени не са натоварени и не изискват висока топлоустойчивост, поради което размерът на блока от пенобетон може да бъде намален до 10 × 30 × 60 сантиметра. Защо не можете да използвате блокове с по-малки размери? Защото в този случай силата на преградите и полезната площ на жилището ще страдат. Намаляването на ширината в този случай е опасно, защото на блоковете от 5 или 8 сантиметра е много трудно да се постави плоска стена. Освен това те не могат да издържат на теглото на интериора. Да, ще бъде страшно дори да разчитате на такъв дял.

Penoblock за дялове - най-изгодните опции

Вътрешна преграда от блокове от пяна



Вътрешна разтоварена стена, по-дълбока от 10 сантиметра, няма да бъде печеливша по икономически причини. 10-сантиметровият вариант има достатъчна граница на безопасност за поддържане на интериорния декор, има приемливи звукоизолиращи характеристики и достатъчна конструктивна твърдост. Добавянето на дълбочина в този случай само намалява полезната площ на къщата, без да предлага никакви предимства в замяна.

В допълнение, 10-сантиметров блок за преградни стени е направен от пенобетон от марки D400 или D500, поради което теглото му не надвишава 10-20 килограма. Тази маса ще държи почти всички мазета или междуетажни етажи. Е, ако използвате по-общи опции, тогава под тях ще трябва да стекате по-трайни (и скъпи) греди и изоставания.

Как да изчислим количеството материал, знаейки размерите на блока?

Standard блок пяна размер предлага строители и клиенти една полза - на базата на точната стойност на дължина, ширина и височина на материала, е възможно без никакво затруднение да се изчисли броя на единиците, необходими, за да завърши строителството на къщата.

За това изчисление ще трябва да направите следното:

  • Изчислете периметъра на къщата - добавете всичките й страни. Резултатът се записва най-добре в сантиметри.
  • Идентифицирайте се с височината на стените. Резултатът се съхранява в сантиметри.
  • Разделете периметъра по дължината на стандартния блок - 60 сантиметра. В резултат на това се получава броят на елементите в един ред зидария.
  • Разделете височината на стените по височина или ширина на блока (в зависимост от ориентацията на елемента в зидарията). Това е 20 или 30 или 40 сантиметра. В резултат на това се получава броят на редиците от зидария.
  • Умножете броя на редовете по броя на блоковете в първия ред на зидарията и получете желания резултат.

Разбира се, къщата ще бъде на вратите и прозорците, така че броят на блокове могат да бъдат намалени, като се раздели общата площ на отворите в областта на елементите на зиданите. Но след това си струва да добавите 5-10% към получения брой, след като сте създали резерв за борба и подрязване. Препоръчителната размер за пяна бетонни стени блок - 10 х 30 х 60 см, така че броят на елементите в такъв съединител се определя чрез разделяне на дължината на вътрешната стена 60 и височината - 30 см. Резултатът се умножава и се увеличава с 5-10.

Нашият съвет към строителите - какво трябва да знаете, преди да купите

За да транспортирате такъв строителен материал, имате нужда от камион. Приемането на ремаркето далеч не е най-добрият вариант. Опитвайки се да спестите при доставка, това ще доведе до сериозни загуби на бензин - в ремаркето няма да вземете много. Купете само строителен материал. Това е, когато елементите са отрязани от масата на пяна бетон от низ. Формовъчният материал няма тази точност на размерите, освен това краищата на такъв блок ще бъдат твърде крехки.

Ако топлоустойчивостта на стените е важна за вас, обърнете внимание на пенообразния бетон D600. Универсалните блокове от пяна от D1100 се купуват само в редки случаи, тъй като тяхната топлинна устойчивост е половината от тази на 600-ия клас. И за силните характеристики на D600 ще задоволи всеки дизайнер на нискоетажни сгради. След всеки три реда трябва да се положи подсилващ ремък, основаващ се на арматурната греда. Закупуване на penoblok, вземете и подсилване на ивицата, поръчвайки армировката в метъра в 3-4-5 периметъра на къщата. Правилният цвят на блока от пяна е сивкав. Не е бяло, а по никакъв начин не е жълто, а именно сивкаво. Това показва правилната концентрация на цимент и пясък в пяната.

Нашият съвет към строителите - какво трябва да знаете, преди да купите

Пяна бетон D600

Не купувайте пяна блокове в началото на пролетта. Може би по това време те ще бъдат продавани по-евтино, но най-вероятно ще ви бъде предложена миналата година, която събира прах и се намокри в склад или на открито. Такъв материал губи част от силните си характеристики. След завършване на строителството, пристъпете към непосредственото завършване на стената с мазилка (отвътре) или пясъчно-циментова смес (отвън). Блокът без довършителни работи ще загуби някои силни характеристики за няколко есенни или пролетни месеца. Нямате време да завършите строителната опаковка на строителния материал в полиетиленово фолио при сухо време. Това ще спести качеството на строителния материал.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на размера на блокове от пенобетон за строителствотоОпределяне на размера на блокове от пенобетон за строителството
Изчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчициИзчисляване на пяна блокове за къща калкулатор да помогне на частни разработчици
Размери и свойства на блоковете от пенобетонРазмери и свойства на блоковете от пенобетон
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Изграждане на къща от пенобетонИзграждане на къща от пенобетон
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Стандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажностСтандартно тегло на пяната 600х300х200 в условия на естествена влажност
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Каква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пянаКаква трябва да бъде дебелината на стените на блоковете от пяна
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
» » Какви са стандартните размери на блок пяна за стени и прегради?
© 2021 BggeHat.com