Методи за производство на цимент блок от собствените си ръце

Един от най-популярните и достъпни строителни материали е блокаж на цимент. че за да направите блокаж

със собствените си ръце, съотношението цимент и шлака трябва да бъде 1: 5. Циментът трябва да отнеме 400 градуса и повече, шлаката е най-подходяща за доменни пещи.

Схема за производство на Scrapblock

Схема за производство на циментови блокове.

Особеността на този материал е, че като пълнител, той се използва за производство на отпадъчни продукти, наречени шлака. Благодарение на това, пепелният блок има високи топлоизолационни характеристики и ниска цена.

Характеристики на определения материал

Ако сравним блока на пепелта, например с тухли, то при същата дебелина на стените той осигурява много по-добри топлоизолационни характеристики на сградата. Друго предимство на блокаж на цимент е, че той има големи размери. Това ускорява строителния процес и помага за запазването на сместа.

Slagblock е евтин, удобен и достъпен материал за строителството, освен това може да се произвежда самостоятелно.

Сортовете на блокаж на цимент

Сортовете от грунтови блокове.

Такива блокове изпълняват двойна роля: те се използват не само като строителен материал, но и като нагревател.

Този материал може да се използва за изграждането на почти всяка сграда. И ако държите глината върху глинеста мазилка и знаете как да направите самата блок, тогава можете да спестите значителни пари.

Ако сравним блока на цимент и същото количество тухли по обем, то този материал ще бъде по-лесен, освен че цената му е много по-малка.

За да направите блокове от шлака, не е нужно да имате специални познания. Основата на този материал е вода, цимент и шлака, която действа като пълнител. Ако ви е трудно да получите необходимото количество шлака, тогава като пълнител можете да използвате счупени тухли, стърготини, натрошен камък, пясък и други подобни материали.

Друго предимство на независимото производство на циментови блокове е, че можете да направите блокове от всякакъв размер. Трябва само да направите необходимите формуляри, а схемите за изпълнение на работата остават същите.

Ръчно производство

Схема на полагане на клинкер

Схема за полагане на блокове от шлака.

Ако имате нужда от малко количество строителни материали, можете да направите блокажа на ръба. За да изпълните работата, която ви е необходима:

  • форми;
  • съд за добив;
  • цимент;
  • вода;
  • шлака.

Броят на формулярите трябва да се направи, като се вземе предвид броят блокове на ден, които планирате да произведете. В този случай можете да изсушите блоковете директно във формулярите, без да ги изваждате оттам, за да не разваляте формуляра. За производството на матрици, можете да използвате дъски, шперплат, метал.

Стандартните размери на блоковете са 40x20x20 см, но като ги направите сами, можете да попитате други.



Вътре в блоковете трябва да има кухини, те могат да бъдат с различни форми. Често правете 2-3 кръгли кухини или 2 квадрата.

Формата трябва да има дъно и страни. Ако използвате дъски или други материали, те трябва да имат гладка повърхност, най-добре е плочите да бъдат почистени. Ако не спазвате това условие, ще бъде трудно да получите продукти от формуляра.

Таблица със състав на блокаж на цимент

Таблица със състав на цинк-блок.

С ръчен метод на производство, не се извършва уплътняване, така че бетона се прави течна и хомогенна, така че да запълва матрицата. Вкъщи е удобно да се правят кухини с бутилки шампанско. След като се излят блоковете, бутилките се поставят и остатъците от разтвора се отстраняват. След 4-5 часа бутилките се изваждат и блокът от пепел се суши в продължение на 24 часа, след което се отстранява от формите.

Вместо стъклени бутилки можете да използвате и бутилки от полиетилен с капацитет от 1,5 литра, но те трябва да бъдат напълнени с вода. Невъзможно е бутилката да бъде поставена на дъното на блока, не трябва да достига до дъното с размери около 4 см. Препоръчително е да поставите първите маркировки върху бутилката. След като бутилките бъдат извадени от блока, те трябва да се измият старателно от остатъците от разтвора.

За да могат блоковете да бъдат лесно отстранени от матрицата, препоръчваме да боядисвате дървените повърхности и преди да започнете работа, те трябва да се смажат с тънък слой преработено масло или дизелово гориво. След производството на блокове, матрицата трябва да се почиства всеки път от остатъци от цимент.

В бъдеще остъкленият блок трябва да бъде изсушен на сянка, не трябва да излъчва слънчева светлина и атмосферни валежи, в противен случай ще се деформира. Използването на материала ще бъде готово за 28 дни, преди да не може да се използва.

Механизиран метод

Сравнение на характеристиките на шлаковите блокове и блоковете от пяна

Сравнение на характеристиките на шлаковите блокове и блоковете от пяна.

Използването на този метод Ви позволява да осигурите по-висока производителност, но ще трябва да направите или закупите допълнително оборудване.

Ще ви трябва:

  • бетонов миксер;
  • вибрираща маса;
  • с дръжки, е необходимо да заваряте тръбите до дъното.

Бетонът става по-плътен, отколкото в първия случай, тъй като след изливането вибриращата маса ще работи и ще се извърши конкретно свиване. След 1-3 минути работа на вибриращата маса, блоковете се отвеждат до мястото за съхранение и внимателно се отстраняват. Ако блоковете плуват, бетонът трябва да бъде по-плътен.

За да създадете вибриращата маса, трябва да вземете метален лист с дебелина 5 мм и размер 80х80 см, както и електрически мотор и пружини, например от амортисьори на мотоциклет. За да приведе масата в действие, тя трябва да бъде свързана с мотора, а ролката му трябва да бъде ексцентрична.

Ако нямате достатъчно знания и възможности да създадете сами машината, можете да я купите. За домашна употреба за закупуване на стационарна машина е ирационално, така че трябва да закупите мобилен модел. Такова оборудване ви позволява да правите 1-2 единици наведнъж, има ниски разходи и ниско тегло.

По този начин, вие ще бъдете в състояние да направи необходимото количество материал за изграждане на навес, гараж или дори малка къща, и ако следвате технологията, звената в техните характеристики не могат да се мерят с тези, които са направени в завода.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да построим къща от груб строеж?Как да построим къща от груб строеж?
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Как да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръцеКак да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръце
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Състав на пенобетона и подготовката муСъстав на пенобетона и подготовката му
Полагане на охлювиПолагане на охлюви
Как да направите блок от пепел от себе сиКак да направите блок от пепел от себе си
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
Изграждане на плевня от блокове от шлакаИзграждане на плевня от блокове от шлака
» » Методи за производство на цимент блок от собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com