Как да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръце

Преди да построите къща от цимент блокове със собствените си ръце

, е необходимо да се изчисли дебелината на стените. След това се определя общото количество на материала, а елементите се прибавят към оценката според материалите, от които ще се произвежда разтворът (пясък, цимент), дървен материал, изолация, облицовка на фасадата. Тъй като къщи от груб строеж във всеки случай е необходимо да се защити стени тухла носещи от дъжд, атмосферни влияния и рационално комбинират декорация на фасади с топлоизолация чрез мокро или вентилирана фасада технология. Това ще намали строителния бюджет три пъти, без да намали силата на сградата.

Къщата на блоковете

Преди изграждането на къща от шлакови блокове е необходимо да се определи дебелината на стените и общото количество на необходимия материал.

Изграждане на основата на шлаката

За къщи, изработени от шлака, оптималните опции са плоча, лента, гардеробни основи.

Изборът на първата технология е оправдан при трудни експлоатационни условия (високо ниво на UGW, блатисти терени, сложен терен). Вградената основа на лентата е необходима при наличие на сутерен, сутерен. MZLF лентата е оправдана в случай на избор на подземни площи, осигурявайки висока капачка (действителна за абсорбиращи блокове от шлака). Скара удобни начини за подпомагане: да може да се монтира върху винта, отегчени пилоти, стълбове, намаляване на строителната бюджет на половина, спестяване на времето, необходимо за втвърдяване на бетона ивица или плоча време.

Схема на основата на блокаж на цимент

Схема на основата на блокаж на цимент.

Експертите препоръчват дебелина стени от циментов блок 80 см (на два блока) за студени райони или 60 см (един и половина блока) за средния климат в Русия. Материалът, произведен по индустриален метод, има стандартни размери от 39 х 19 х 18,8 см, поради което минималната стъпка на дебелината на стената е ограничена до 20 сантиметра.

По този начин, сутерен, основата трябва да бъде по-широк от стената с 5-10 см, което трябва да се вземат предвид при изливане на база. С избора на фундаментната технология в несменяемия кофраж се намалява времето, както и бюджетът за строителство: няма разходи за нарязан дървен материал, не е необходимо разглобяване на дъските след втвърдяване на бетона. Фондацията първоначално има две топлоизолационни схеми, тъй като фиксираният кофраж е направен от екструдирана полистиролова пяна.

Изграждане на кутия на вила

Характеристиките на къщата с дебелина на стената от 1,5 единици напълно задоволяват условията на работа при избора на двуетажен проект или жилище с таванско помещение. Високата топлопроводимост на носещите стени в този случай е напълно компенсирана от системите от вентилирани, мокри фасади. Къщата от шлакови блокове е построена според класическата технология:

Схемата за изграждане на кутия на вила

Схемата за изграждане на кутия на вила.

  • хидроизолация на основата / основата - периметърът на решетката или лентата е облицован с два слоя филм, мембрана, покривен материал;
  • Полагане на стени - блоковете се полагат върху шнур на циментово-пясъчен разтвор или готови сухи смеси с периодична проверка на нивото на горния ръб, плоскостта на външната и вътрешната стени по правило.


В горния ред на стената на зидария в mauerlat - дървесина 15 х 15 см, необходими за поддържащи греди, за да се осигури необходимия брой степени на подвижност, в зависимост от вида (naslonnye или висящи). Прозорецът, блоковете на вратите могат да бъдат монтирани на всеки етап от строителството, тъй като кутията, изградена от тази технология, не се свива.

Предимството на стандартните цилиндрични блокчета е стабилната геометрия, която гарантира минимална консумация на изравняващи съединения в грубото покритие. Блоковете се произвеждат по промишлен начин, като се гарантира, че действителните характеристики отговарят на данните, посочени в придружаващата документация.

Изправен пред каменната блок къща

Инструменти за зидарски пеперуди

Инструменти за зидарски пеперуди.

Експертите препоръчват външните стени да бъдат облицовани веднага след ерекцията им. Материалът абсорбира влагата в случай на утаяване, преди да инсталирате изолацията, ще трябва да изчакате за пълно изсъхване на стените след силен дъжд. Къщата от пепелни блокове може да получи необходимия външен вид чрез декориране на фасадите:

  • За да се получи качествена имитация на дървената къща, се използва блок къща;
  • Симулация на тухлена зидария се постига чрез облицовки, панели.

Къщата на сгурия блок устройство се изисква естествена вентилация, така прескачане рационални въздуховоди вътре в стените в производството на зидария от изрязаната впоследствие чрез тавани, маскиране кутии, велпапе. Размерът на вентилационните канали е регулиран от SNiP, за частна къща е 20 х 20 см.

Производството на канали с шлакови блокове на блок-половин блок ширина е невъзможно, тези комуникации са забранени във външните стени.

По този начин оптималният вариант е тухлената система, периодично свързана с блоковете на стената. Ако къщата се отоплява с фурна, камина, минималното разстояние между комина и вентилационния канал е 12 см. В този случай в сградата се използва принудителна вентилация.

Джамовете в блока на пепелта могат да бъдат използвани бетон, от валцован метал, излят в подвижен кофраж на място. Настройката на височината на редове от зидария се постига чрез тухли.

Пристройки от шлакови блокове от собствените си ръце се издигат по подобен начин. Повечето от тези сгради обаче не се нагряват, така че дебелината на стените често не превишава половината блок (20 см), което е достатъчно за леки покриви, едноетажни сгради. Не се препоръчва да оставите сградата на шлаковите блокове без покрив за дълъг период поради гореизложените причини. С ограничен бюджет се монтира кофражна система, летвата се затваря с филми.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да построим къща от груб строеж?Как да построим къща от груб строеж?
Технология на изграждане на стени от блокове от пянаТехнология на изграждане на стени от блокове от пяна
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Цената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къщаЦената на блоковете пяна на парче, ние оценяваме изграждането на стените на частна къща
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Калкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ниКалкулатор за изграждането на къща, изработена от газобетон, разглежда конструкцията ни
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
» » Как да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com