Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?

Можете да изградите къща от разширени блокове със собствените си ръце, не само за кратко време, но и с ниска цена.

Схема на двуслойна стена от експандирани глинени блокове

Схема на двуслойна стена, изработена от експандирани глинени блокове.

Как да изчислим точното количество материал?

Разходите за бъдещо строителство могат да бъдат намалени, ако приближите правилно изчислението на материала за строителство. За да проверим по-точно изчисленията, първо трябва да направим проект на къщата. След това се определят размерите на структурата. За това се сумират дължините на вътрешните и външните носещи стени. Оказва се, че общата дължина на стените на сградата, която трябва да бъде умножена по височината на помещенията.

За продължаване на изчисленията е необходимо да се определи дебелината на стените на къщата, която ще бъде записана в проекта, както и размерите на глинесто-бетоновите блокове, които да се използват за изграждане. Последната цифра, получена по време на изчисленията, трябва да бъде умножена по дебелината на структурите на стената, посочени в проекта. Общата стойност и ще бъде обемът на всички стени на сградата.

Когато купувате керамични бетонни блокове за строителни работи, трябва да започнете от изчисления обем и да добавите към него около 5 (само за всеки случай). Това например може да бъде фабричен брак на отделни продукти или битка, получена по време на работа.

Технология на изграждане на къщи от греди от експандиран глина

Изграждането на всяка сграда започва с изграждането на основата. Ако проектът предвижда мазе, издигнете основата е най-добре от бетонни блокове. В другия случай можете да поставите обща основа на лента.

Схема за обличане на глинени блокове

Схема на облицовка от глинесто-бетонни блокове.

Строителната площадка трябва да се почисти правилно от остатъците, да се извърши подравняване. Трябва да бъде изкопана фундаментна яма. Нейната дълбочина се определя в зависимост от вида на почвата и от нивото на подпочвените води в района на развитие. В дъното на изкопаната яма е подредена възглавница от чакъл и пясък (слоеве от 30 см).

След това подсилващата рамка и дървеният кофраж се сглобяват. От пясък, чакъл, вода и цимент, се прави решение, основата се излива.

При полагането на основите е необходимо да се поставят тръби за водоснабдяване и обезвреждане на водата незабавно. Не забравяйте устройството за вентилационни отвори, което трябва да бъде разположено по периметъра на сградата.

Строителството на къщата не трябва да се извършва в бързаме. Фондацията трябва да продължи най-малко две седмици, а ако има такава възможност, тя е по-добре 3 месеца. Дизайнът за този период се удря по собствено тегло. Поради това качеството на цялата структура се подобрява в качеството. За да се предотврати възможността водата да влезе в мазето на къщата и да повреди основата, трябва да се уреди добра хидроизолация.

Как да извършим зидарията?

Разположение на монолитна стена от експандиран глинен бетон

Разположение на монолитна стена, изработена от експандиран глинен бетон.

Изпълнете едни и същи пинсер и лъжица редове, е задължително да се облича на всеки няколко реда.



Преди началото на строежа на стените е необходимо да се подготви равномерна основа, където да се постави първият ред. В основата е поставен хидроизолационен материал, отгоре - свързващ слой хоросан с дебелина до 30 см.

За извършване зидария строителство необходимото ниво и рулетка, poryadovkoy с марка на 200 mm, чук, чук, който тежи по-малко от 1 кг. Полезно сграда квадрат и отвес, фугиране инструмент кабел prichalku полиране апарат с диаметър в диапазона от 230 mm правоъгълна мистрия на. Може да се изисква подсилваща мрежа. За да направите решение, ви трябват лопати, контейнер за смесване на компонентите.

Започнете издигането на стени с поставянето на ъглите. За да го направите по-удобен за работа, разширете кабела от единия ъгъл на другия. След полагане на блокове по ъглите разпространение на цялата серия, а след това втората. Между редовете е необходимо да се извърши превръзката.

Изчистването трябва да се избягва. За да направите това, внимателно покрийте всички шевове с разтвор за свързващо вещество. Между блоковете наблюдавайте височината от 10 мм.

Инструменти за полагане на стени от разширени глинени блокове

Инструменти за полагане на стени от разширени глинени блокове.

За да изпълните правилно зидария блокове keramsit стена блок 90h190h188 използва за създаване на дялове - блокове 390h190h90 мм. Всички действия се извършват както следва:

  1. На мястото, където ще бъде поставен блока, се прилага персонала на сградата.
  2. С блока, свързващата маса се улавя и изглажда, за да се получи равномерен слой.
  3. Глино-бетоновият продукт се избутва към ръба на поставения пред него елемент, като същевременно остава пролука между тях около 5 см.

Във вертикалния шев трябва да се събере малко свързващо вещество. Макар че нямаше време да се втвърди, е необходимо да се създаде шев по един от приетите методи за това. Конците могат да бъдат бродирани или вдлъбнати, изрязани, издълбани.

Едновременно с полагането на стената е възможно да се монтира нагревател и да се украси външната повърхност. Ако се използва тухла за облицовката на сградата, е необходимо да се направи превръзка между стъкла от фибростъкло или решетка между външния и вътрешния слой на зидарията. Обърнете специално внимание на отворите на вратите и прозорците. В тухлените редове проверявайте за вертикалност и хоризонталност.

Конструкцията на сградата може да бъде подложена на голяма твърдост, ако стените са подсилени. За тази цел на всеки няколко реда се подрежда подсилваща мрежа. Когато зидарията завърши, поставете подсилен ремък от прост тухли или стоманобетон на горния ръб.

Покриващо устройство

Колкото повече внимание се отделя на кофражната система, толкова по-надеждна ще бъде покривната конструкция. В къщата на експандирани глинени блокове, този материал трябва да се използва и за поставяне на керемиди. Преди уреждане на покривен материал, е необходимо да се извърши работата по топлоизолация и хидроизолация, специално внимание трябва да се направи в тези области, в които се намират комините.

Що се отнася до външната облицовка, след това за изграждането на глинени блокове можете да използвате всякакви материали. Най-евтиният начин е да завършите стените отвън с циментова смес от цимент и пясък. Също така е популярно да завърши с обикновена или декоративна мазилка, след което структурата е боядисана във всякакъв цвят.

Красиво декориран с естествен камък. В неговата работа трябва да бъде добър индикатор за устойчивост на замръзване. Доста икономичен е покритието с термо панели, изработени от клинкер и полиуретанова пяна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня със собствени ръце, изработена от експандирани глинени блоковеБаня със собствени ръце, изработена от експандирани глинени блокове
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Как да изчислим броя на блоковете пяна на къщаКак да изчислим броя на блоковете пяна на къща
Калкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимосттаКалкулаторът на блоковете от газобетон в къщи отчита необходимостта
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
» » Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
© 2021 BggeHat.com