Баня със собствени ръце, изработена от експандирани глинени блокове

Баня е чудесно място да се отпуснете и да се насладите. Такава сграда трябва да бъде във всеки двор. Освен това не е толкова трудно да го направите сами. За строителството можете да използвате дърво, различни видове тухли, каменни блокове и много други материали, които имат различни качества и цени. Блокове от експандирана глина се използват все повече при изграждането на различни сгради. Този блок е идеален за изграждане на къща, баня, беседка и други частни стаи. Баня със собствените си ръце от разширени глинени блокове може да бъде издигнат абсолютно всякакъв размер.

Свойства на разширения глинен блок

Свойства на разширения глинен блок

Най-важната характеристика на този модул е, че практически няма топлинна проводимост, това ще направи банята по всички критерии и ще поддържа температурата в стаята по-дълго. Когато полагате такива блокове, няма да има проблеми, то е толкова лесно да се постави като тухла. И също така такъв блок има малко тегло, което ви позволява ръчно да изграждате стените без помощта на други хора. Ако имате умения да работите с тухли, тогава без съмнение можете да започнете да изграждате такива блокове. А също и блокът има отлична устойчивост на замръзване, този критерий е същият като този на обикновените тухли.

Като се има предвид, че този вид блокове се използва за изграждане на баня, където има много пара и висока температура, е важно да се знае дали е екологично чист. По отношение на това, не трябва да се притеснявате, защото в състава няма вредни химикали, които биха могли да имат отрицателен ефект върху тялото. Това е огромен плюс на тази единица, тъй като много други материали отделят някои токсични вещества при загряване. В допълнение към многобройните предимства този блок има значителен недостатък - това е повишена пропускливост на водата. Ако не можете да обърнете внимание на този фактор при изграждането на къща, а след това за баня това е тежка характеристика. Тъй като банята има висока влажност. Изграждането от блоковете постепенно ще абсорбира влагата и при тежки студове водата в блока замръзва и унищожава материала. След това пукнатините в стената не могат да бъдат избегнати.

Свойства на разширения глинен блок

Но ако изборът при изграждането на баня падне върху този материал, трябва да помислите за топлоизолация и устойчивост на влага. Ако е добре да проведете тези две процедури в бъдеще, не можете да се притеснявате за пукнатини по стените или за бързо охлаждане на стаята.

След като разгледахте характеристиките на този материал, можете да започнете да изграждате вана от експандирани глинени блокове със собствените си ръце.

фундамент

фундамент

Към днешна дата има много начини за изливане на бетон, имат различни ценови политики и различни критерии за стареене. Изграждането на основата е много важен процес при изграждането на баня, благодарение на правилните изчисления можете да сте сигурни в качеството на сградата в продължение на много години. Има такива видове основи като: монолитна, колан, колонен и купчина. Най-често изборът попада върху използването на фундаментна лента. Това е основа, за която не се изискват много материали и има относително добра стабилност. Но преди да изберете кой начин да инсталирате основата, трябва да решите какъв тип почви да бъде на мястото, на което ще бъде построена банята.

Методът на набиване се използва за движещи се и нестабилни почви. Такава фундамент се извършва чрез поставяне на купчини в ъглите, които са погребани хоризонтално до почвения слой, който е неподвижен. Колоната не е с повишена здравина и се препоръчва използването на този вид само при строеж с лек материал. И по-подходящите начини за изграждане на баня от такъв материал ще бъде основа на монолитна плоча или фондация фондация.

Фондация за ленти Той е толкова популярен сред строителите поради стабилността му на различни видове почви. Монолитна основа може да се използва само на повече или по-малко стабилни почви. При изграждането на основата е важно да се помни, че тя трябва да бъде с 25 см по-ниска от слоя замръзване на земята. За всеки регион този показател е различен. И също така е необходимо да се вземат под внимание подземните води, които могат да повлияят на основата.

Отнема около месец, за да инсталирате основата на лентата. Първо трябва да изчертаете стените на бъдещата баня, след което можете да започнете да изкопавате изкопа. Дълбочината на изкопа се изчислява поотделно, в зависимост от нивото на замръзване на земята. В ъглите са направени жлебове за закрепване на колоните, което допълнително ще укрепи основата. И също така фондацията може да бъде направена без специални колони в ъглите. След това трябва да направите кофража и да излеете изкопа с бетон или стоманобетон. Пълното изсъхване на тази основа се извършва в рамките на 20 дни.

Инструменти, които ще са необходими за глинесто-бетонен блок от собствените им ръце:

Инструменти, които ще са необходими за глинесто-бетонен блок от собствените им ръце:

  • Каучуков чук. Такова адаптиране е необходимо при полагане на блокове, издигане на стени.
  • Рулетка. Това е абсолютно необходимо за всеки строителен обект.
  • Нивото. За точни измервания и премахване на нередностите при изграждането на стени.
  • Мистрия. Трябва да приложите решение на блока. Можете да използвате мистрия с различни форми, но най-подходящата правоъгълна.
  • Въжето. Най-добре е да използвате силно, но не дебело въже.
  • Гон. Този инструмент е необходим за рязане на строителни материали, той ще позволи правилните измервания.
  • Върналата линия. Използва се за същото като нивото. Само нивото се използва за хоризонтални измервания, но за вертикални.
  • Българският. Необходимо средство при изграждане от блокове. Позволява ви да отрежете необходимото парче от блока.
  • Бетонен смесител. Това ще улесни смесването на разтвора. Можете да замените решението ръчно, но това ще увеличи разходите за време.
  • Forest. Необходимо е да се заменят импровизираните средства при полагане на тухли над наличното ниво.

Материалът, от който се нуждаете

Материалът, от който се нуждаете

  • Блокове. Броят на блоковете, от които се нуждаете, може да се изчисли в интернет чрез специални програми.
  • Всички за хаван: цимент, пясък.
  • Материали, които ще са необходими при изолация на сградата.
  • Фитинги.


В допълнение към представените материали, може да се наложи да купите повече различни малки части.

Използва ли лепило или хоросан за полагането на блокове?

Използва ли лепило или хоросан за полагането на блокове?

За да свържете блоковете помежду си, можете да използвате стандартно решение, от което се нуждаете: цимент, пясък и вода. При смесване на всички компоненти трябва да се получи пластмасова смес. Излишната вода в разтвора ще доведе до факта, че той ще тече. Най-добре е да се направи решение в малко количество, достатъчно, за да продължи няколко часа работа, защото с течение на времето губи своята пластичност, тъй като постепенно изсъхва.

В допълнение към решението, все по-често започват да използват специално лепило. Това е малко по-скъпо в сравнение с решението, но е по-лесно да се работи с него. Лепилото се продава в суха форма и трябва да се разрежда с вода преди работа, за да се получи хомогенна маса, която не е течна. Шевовете с лепило, за разлика от разтвора, ще бъдат много тънки, но качествени.

Варианти на полагане на блокове:

Има много опции за това как да поставяте блокове. Всичко зависи от желаната дебелина на стената, изолацията и други фактори.

  • На половин блок. За баня този метод не е много подходящ. За този метод, блокът се използва в цялата дължина, стената не е много дебела, около 20 см. И този метод изисква затопляне.
  • В цял блок. Ширината на стената с този метод е около 40 см. Както при първия, така и при втория метод се препоръчва да се увеличи здравината на сградата с помощта на армировка между блоковете.
  • На две стени. За този метод, трябва да се поставят две стени в половината блок, между тях трябва да се постави нагревател. Този метод е идеален за стая като вана. И също така в процеса на всеки 4 реда трябва да подсилите стените с армировка.

Изграждаме баня с разширени глинени блокове със собствените си ръце

Изграждаме баня с разширени глинени блокове със собствените си ръце

Преди да започнете да изграждате стена, основата трябва да бъде покрита със специален изолационен материал. Методите за хидроизолация могат да бъдат различни. Можете да направите изолация с помощта на битум и покривен материал. За баня е по-добре да изберете качествени блокове, без различни дефекти. За да фиксирате твърдо блока върху разтвора, трябва да използвате чук, който е написан по-рано. Но не се препоръчва да удряте блока твърдо, за да избегнете деформирането. За външните стени могат да се използват големи блокове, а за вътрешните стени могат да се използват малки блокове. И също така е важно да не забравяме всеки 4 реда за укрепване на конструкцията с подсилване. Преди поставянето на блоковете се препоръчва всеки блок да бъде потопен във вода. И също така не забравяйте да използвате нивото за измерване на равномерността на стената. Използвайки оребрена линия за измерване на вертикалната равномерност на стената. За начало се препоръчва да се оформят ъглите, а след това с помощта на опъната въже през тези ъгли да се разпространят други части от стената.

За да направите джъмперите между отворите, трябва или блокове, или вече готови джъмпери, което значително ще улесни процеса. Джъмперите трябва да бъдат инсталирани правилно и качествено, тъй като те също вземат товара на стената.

Съветите, описани в тази статия, ще ви помогнат бързо и ефективно да изградите стените на бъдещата вана.

Припокриване на сградата

Припокриване на сградата

Най-често се използва бетонна плоча от стоманобетон за блокиране на сградата. Такова табела ще помогне да се раздели сградата на две нива. Тя може да бъде приземен етаж, таван или баня на два етажа. Друг начин за припокриване е инсталирането на дървени греди. Дървените подови настилки имат по-голяма топлоизолация, отколкото се припокриват с плоча.

За да се припокриете с дървени греди, трябва да направите следното:
Първо трябва да поставите дървените греди върху последния слой блокове. Гредата трябва да стигне до блока приблизително 10 см, за по-голяма якост може да се увеличи до 15 см. След това пространството между гредите трябва да бъде запълнено с блокове. За фиксирането на гредите ще са необходими специални крепежни елементи.

След като крайната кутия е малка - това е монтажът на покрива и разположението на банята вътре. Е, обърнатата част от работата. И разбира се, има много малки детайли, които все още трябва да се свържат чрез свързване на комуникациите, инсталиране на врати, прозорци, промиване на дърва с парна баня и много други задачи. След това ще бъде възможно да се съберете около кръг от близки хора и да получите добра пара в чисто нова сауна.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Как се полагат стени от експандирани глинени блоковеКак се полагат стени от експандирани глинени блокове
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Процедура за изчисляване на разширените глинени блоковеПроцедура за изчисляване на разширените глинени блокове
Керемиден бетон и неговите основни свойстваКеремиден бетон и неговите основни свойства
» » Баня със собствени ръце, изработена от експандирани глинени блокове
© 2021 BggeHat.com