Как се полагат стени от експандирани глинени блокове

Възможностите за бързо завършване на строителната площадка днес се предлагат много, като се има предвид огромният избор на строителни материали. Но най-популярният още, вдясно е може би зидарията стени, изработени от експандирани глинени блокове

.

Схема на двуслойна стена от експандирани глинени блокове

Схема на двуслойна стена, изработена от експандирани глинени блокове.

С използването на този материал можете да получите много надеждна и топла конструкция, която ще продължи достатъчно дълъг период от време.

Спецификации на материалите

Като суровина в производството на експандирани глинени блокове се използва изгорена пяна глина. Следователно, няма да се налага да се съмнявате в естествеността на този материал. Високата степен на якост се дължи на наличието на пелетирана обвивка от глинести гранули. И лекотата на материала се обяснява с факта, че има порьозна структура, но не губи своята надеждност.

Схема за обличане на глинени блокове

Схема на облицовка от глинесто-бетонни блокове.

Но все пак основното предимство на разширените глинени блокове е топлоизолационните свойства, а освен това звукоизолацията на помещението от външни звуци. Някои от горепосочените предимства позволяват този материал да формира сериозна конкуренция за тухла. В допълнение, зидарията може да бъде направена със собствени ръце, поради относително малкото им тегло в сравнение с други материали.

Предимствата включват и устойчивост на температурни промени, което е особено важно, ако полагане се изпълнява в дадена географска зона с нестабилна или тежка климат. Способността на този материал да задържа топлината е много висока. Така че, ако стените са направени от тези блокове, е възможно да се намали изтичането на топлина от сградите на 75. И от гледна точка на повишаване на цената на електроенергията е много атрактивно решение, тъй като системата за отопление ще изпитат по-малко стрес, което води до възможност да се запишете на разходите за електроенергия.

Опции за зидария

Изграждането на стени от разширени глинени блокове не е особено трудна задача, а технологията е много проста, дори и за непрофесионални строители. Основното, което трябва да направите, преди да започнете да се полагате, е да решите дебелината на стените. Съществуващи методи:

Инструменти за полагане на стени от разширени глинени блокове

Инструменти за полагане на стени от разширени глинени блокове.

  1. Стената е равна на ширината на бетонния блок и е 200 мм. В този случай външната облицовка обикновено се използва заедно с монтажа на изолационния слой. Тъй като този материал може да действа всякакъв вид топлоизолация: каменна или минерална вата, полистиролова пяна, полиуретанова пяна, пяна и т.н. Но този метод се използва, по правило, за издигане на стени на сгради от нежилищен тип, например гараж или склад.
  2. Керамичните бетонни блокове се поставят по такъв начин, че дебелината на опорната стена да е равна на стойността на дължината на една единица материал. В този случай се използва превръзка, но топлоизолацията на външната повърхност трябва задължително да бъде два пъти по-тънка, отколкото при първия вариант. Това е така, защото глобито-бетонните блокове сами по себе си са фактор, който ограничава изтичането на топлина от помещението. Една зидария от стени с тази дебелина е отлична помощ за организирането на висококачествена топлоизолация.
  3. Блокерите се подреждат чрез превръзка, но между тях трябва да има малки кухини. Резултатът е стена с дебелина 600 мм, а в левите пространства се полага нагревател. Това решение е идеално подходящо за изграждане на вили или крайградски жилища.
  4. При по-студен климат се препоръчва да се използва специална версия на зидарията, която се състои в издигането на две паралелни стени, между които се полага топлоизолационен слой. На повърхността на тези стени се прилага вътрешна и външна мазилка.

Характеристики на конструкцията на стените



Всъщност, зидарията, използваща блокове от експандирана глина, е подобна на тухла. За да извършите работата, ще са необходими следните материали и инструменти:

Разположение на монолитна стена от експандиран глинен бетон

Разположение на монолитна стена, изработена от експандиран глинен бетон.

  • plumb bob;
  • ниво сграда;
  • чук, за предпочитане направен от каучук;
  • мистрия;
  • квадрат;
  • фугиране;
  • LBM;
  • лопата;
  • контейнер с предварително смесен разтвор.

Първата стъпка е да се подготви фондацията, тя трябва да бъде сравнително равномерна. На повърхността се разстила хидроизолационен слой, върху който се прилага разтвор. Възможно е да се приготви циментова смес и да се използва циментово лепило, след което се изчислява консумацията на материал: за 1 м² глина от глинесто-бетонни блокове се падат 40 кг цимент. Дебелината на хоросана, от която започва зидарията, не трябва да бъде повече от 30 мм. Като защитен слой се използва рубероид.

Работата се извършва от ъгъла по периметъра, всички налични вътрешни прегради се издигат едновременно с опорните стени.

За да се избегне възможността за образуване на студени мостове върху крайните участъци от глинесто-бетонни блокове, които преминават към външната стена, се използва топлоизолационен материал, за предпочитане лист или под формата на плочи. Секцията се изрязва по размерите на края на блока.

Проверете дали полагането на кривината трябва да бъде с помощта на плоча и нивото на сградата. Това не е необходимо, когато работата по изграждането на стени е завършена, а редовно като строителство. Засилването на съединителя не е необходимо, но ако се реши да се укрепи структурата, след всяка готова серия се полага армировка, която може да се използва като решетка или пръти с диаметър 10 mm.

Типът шев може да бъде избран от няколко съществуващи:

  • бродирано изпъкнало;
  • Бродирани вдлъбнатини;
  • vpustoshovku;
  • vpodrezku.

В края на работата трябва да се направи armopoyas - това е специален армировка, не позволява на товара от покрива да се отрази негативно върху зидарията. Този вид работа се препоръчва да се извършва независимо от типа зидария. Предната част на произведението не е твърде голяма. Но структурата с единични стени е много по-бързо изградена от двустенна сграда със слой топлоизолация. Но степента на надеждност и ефективност на такива жилища е много по-висока от тази на другите варианти, въпреки че струва малко повече (два пъти по-висока от другите варианти за построяване на къща от блокове от експандиран глина), като се вземе предвид потреблението на материали за броя блокове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Баня със собствени ръце, изработена от експандирани глинени блоковеБаня със собствени ръце, изработена от експандирани глинени блокове
Изграждане на стени от разширени глинени блоковеИзграждане на стени от разширени глинени блокове
Изграждане на къща от блокове от експандиран глинаИзграждане на къща от блокове от експандиран глина
Видове основи под къщата на разширените глинени блоковеВидове основи под къщата на разширените глинени блокове
Как да направите фондация под къща от разширени глинени блоковеКак да направите фондация под къща от разширени глинени блокове
Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?Какви са основите на вана и къща, изработена от пяна?
Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?Как да изградим къща с разширени глинени блокове със собствените си ръце?
Keramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материалKeramzitoblok размери, характеристики, приложение като стенен материал
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Топлоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навънТоплоизолация на къщи от експандирани глинени блокове навън
» » Как се полагат стени от експандирани глинени блокове
© 2021 BggeHat.com