Газове силикатни блокове

Газове силикатни блоковеНай-новите разработки за устройството на носещи конструкции на сграда населяват пазара. Това се улеснява от търсенето за увеличаване на свойствата на един материал, намаляване на времето за монтаж и, разбира се, намаляване на разходите.

Произведенията на учените създават такива материали като газови силикатни блокове. Материалът е лек и евтин продукт, получен чрез разпенване на утайката.

Газообразни силикатни блокове - технически спецификации

Този тип материал служи за полагане на стени. Той също е нагревател. Дебелината на стената от блокове от 400 мм напълно отговаря на стандартите на ГОСТ за топлинни загуби на обграждащите конструкции на централната лента на Русия.

Благодарение на порестата структура материалът се научи доста лесно. Елемент с размери 600 * 200 * 300 мм плътност на D500, тежи само 27 кг. Това е два пъти по-малко от теглото, подобно на обем, зидарията, изработена от тухли. Също така, порестата структура допринася за отлична шумоизолация на стените.

Материалът на пяната е с голяма здравина, не е горим и паропропусклив. Последната характеристика допринася за образуването на благоприятен микроклимат в сградата.

Изчисляване на газови силикатни блокове

За да се изчисли правилно необходимостта от блокове, се нуждаете от точен проект. За предварителното изчисление са достатъчни височината на сградата и нейните общи размери. При изчисляване е необходимо да се изключат отворите на прозорците и вратите. Например, едноетажна сграда 9 * 9 м е с височина на стената 3,5 м. Също и от двете страни има фронтони с височина 1,5 м.

Събираме площта на конструкциите:
S = 9 * 3,5 * 4 + 1/2 (9 * 1,5) * 2 = 126 + 13,5 = 139,5 м2



Сега ще извадим отворите. Да предположим, че имаме една врата 1 * 2,1 м и три прозореца 1,5 * 1,5 м. Общата им площ е 8,85 м2. Общо 139.5-8.85 = 130.65 м2. Вземете блока 250 * 600 с всякаква ширина. Оказва се, че страничната площ на един блок е 0.15m2. Разделете общия квадрат на стените по площ от един блок 139.5 / 0.15 = 930 бр. Ако броят е частичен, кръгът е по-голям.

При изчисляването е необходимо да се помни, че конструкцията на фронтона няма да излезе от цели елементи. За това продуктът ще трябва да бъде нарязан. И това е пренасищане, което изисква допълнителни материали.

Как да поставите блокове за силикатни газове?

Полагане на газови силикатни блоковеПреди полагането на първия слой блокове е необходимо да се полага хидроизолация. Често в ролята си стои рубероид. На краищата на сградата има ръбове. Между тях се простира конецът, който ще бъде подреден допълнително върху зидарията.

Блоковете могат да бъдат монтирани на циментово-пясъчен разтвор или на специално лепило. Лепилото е по-скъпо, но качеството на фугата и силата на зидарията, ако се използва, е по-висока.

След като изложите първия слой, трябва да сте сигурни, че той е хоризонтален. От правилното поставяне на първия ред блокове геометрията на цялата стена ще зависи от това.

За по-голяма надеждност на носещата конструкция тя подлежи на подсилване. Армировката е направена от армировка с диаметър 10 mm, през четири реда. Първата армировка се извършва между първия и втория ред на зидарията. За да се положи армировката в стената, се правят канали, говорейки научните езици на Stroblas. За да направите това, използвайте специален инструмент shtroborez.

Има глоби на разстояние от 60 мм от края на зидарията. Тяхната дълбочина трябва да съответства на диаметъра на арматурата. Припокриването на армировъчните продукти се извършва по-добре на дължина от 30 см. При конструирането на вътрешните стени техните блокове трябва да влизат в външните стени. Бандегирането допринася за издръжливостта и здравината на конструкцията. Също така е важно да свържете съседни редици от зидария.

Устройството за отвори може да се извърши незабавно, когато се извършва зидария или да се изрежат по-късно. Първоначалното опаковане спестява газови силикатни блокове. С нея никой няма да забрави за полагането на преградата, което често се случва, когато изграждате солидна стена. С последващото изрязване на отворите има възможност за по-голяма точност и равномерност.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Газовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкцияГазовите силикатни блокове са основните недостатъци в многоетажната конструкция
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Газообразният силикат блокира техническите характеристики на материалаГазообразният силикат блокира техническите характеристики на материала
Характеристики и приложение на газови силикатни блоковеХарактеристики и приложение на газови силикатни блокове
Газо-силикатни блокове за стени плюс и минус материалГазо-силикатни блокове за стени плюс и минус материал
Как да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къщаКак да изчислим количеството газ-силикатни блокчета на къща
Какви са размерите на газовите силикатни блокове?Какви са размерите на газовите силикатни блокове?
Керамо блоковеКерамо блокове
Припокриващо устройство за таванаПрипокриващо устройство за тавана
Използване на газобетон в строителството на къщиИзползване на газобетон в строителството на къщи
» » Газове силикатни блокове
© 2021 BggeHat.com