Характеристики на шлаката и характеристиките на материала

Снимка на груби блоковеМатериалът за образуване на строителни конструкции трябва да бъде не само силен, но и икономичен. Желателно е да се използват за нуждите на строителството на вторични суровини други индустрии. За нашите географски ширини с тежки зими изолационните свойства на материала са изключително важни. Всички от горните функции шлаков бетон

.

Характеристиките му позволяват използването на продукти както за носещи, така и за затварящи елементи. Всичко зависи от съотношението на пропорциите на веществата в него.

Шлаков бетон - състав и пропорции

Състав и степен на блокаж на циментОпределя името на присъствието на материала в неговия състав на горивни шлаки или металургична промишленост. Размерът на зърната на шлаката е от 2,5 мм до 8 мм. По отношение на по-доброто сцепление на материалите се използва прах от шлака. Зърната се пресяват със сито. Масата на праха също се пресява по същия начин.

Благодарение на лекотата и порьозността на агрегата, структурата е лека и има подобрени топлоизолационни свойства.

Преди добавянето към разтвора шлаката трябва да се навлажни с вода. Това се дължи на високата порьозност на материала. При сухата шлака ще бъде трудно да се хванете с бетон, оставяйки пори, пълни с въздух. Такива конструктивни недостатъци ще намалят силата си. За умокрянето на 1 куб. Продукт от шлаката се вземат почти 80 литра вода. Ако шлаката се навлажни в дъжд, не е необходимо допълнително овлажняване.

Лаймът също е включен в блока. Тя може да е закръглена или да не е заклещена. Скарираната вар трябва да се разрежда с вода до консистенцията на млякото, преди да се прибави към разтвора. Масата на вар е 1/3 от обема на шлаковите продукти. За по-голяма якост, 2/3 глина се добавя към разтвора. Тази композиция продължава по-дълго време, но нейните характеристики на якост се увеличават.



Водата, използвана за разреждане на сместа, трябва да не съдържа органични примеси. Химическият състав на водата с недопустими примеси може да влезе в реакция с други съставки, което води до нежелани последствия. Консумацията на вода за 1 m3 шлак-бетон е около 200 литра. Това количество включва течност, която се разрежда с вар и вода, добавена към шлаката.

Степента на цимента се определя от изпълнението на конструкцията и изискванията за нея. Дозата цимент в разтвора е 2/3 от общото тегло на шлаката.

Шлаков бетон - технически спецификации

Технически характеристики на блоковете на шлакатаОсновната разлика между шлаката бетон и конвенционалните бетон върху пясък-чакъл агрегат е неговата лекота. Това намалява натоварването върху основата на сградата, което ви позволява да спестите от материали.

Блокове от шлак-бетон са лесни за монтаж и имат разнообразие от размери и форми. Тъй като на строителната площадка се приготвя шлаков бетон, кофражът под него се изработва там.

Порестият агрегат позволява да се увеличи шумопоглъщането на структурата. Освен това се произвеждат кухи блокове за стени и прегради. Те осигуряват по-голямо задържане на топлината и не допускат шум. Животът на бризо-бетоновите конструкции е 100 години, това е повече от много строителни материали.

В зависимост от марката цимент и добавянето на пластификатори се определя устойчивостта на замръзване на конструкцията. За външните стени броят на циклите на размразяване е най-малко 35, за север не по-малко от 50.

Шлако-бетонните структури имат висока хигроскопичност. Необходимо е да обърнете специално внимание на хидроизолацията на този продукт. Но стените на този материал "дишат", без да създават пречка за двойките. Шлаковият бетон, произведен в завода, притежава сертификат за качество и отговаря на всички спецификации. Блокове, изсипани на строителната площадка, са по-евтини, но определянето на тяхната ефективност и датата на изтичане е доста трудно.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Определяне на плътността на пясък и таблицата с индексиОпределяне на плътността на пясък и таблицата с индекси
Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3Как да се определи плътността на натрошен камък kgm3
Плътност на обикновения пясък със среден размерПлътност на обикновения пясък със среден размер
Какъв вид пясък съществува?Какъв вид пясък съществува?
Чакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материалиЧакъл и трошен камък на разликата, добив и приложение на материали
Класификация и характеристики на пясъкаКласификация и характеристики на пясъка
Стойността на показателите за плътността на натрошен камъкСтойността на показателите за плътността на натрошен камък
Плътност на строителството на пясъкПлътност на строителството на пясък
Keramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материалKeramzitobloks плюсове и минуси на конструкцията на този материал
Arbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блоковеArbolit състав, пропорции, когато самостоятелно направени блокове
» » Характеристики на шлаката и характеристиките на материала
© 2021 BggeHat.com