Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце

Съвременният избор на строителни материали ви позволява да изберете най-добрата опция за всеки тип работа. Популярният и популярен материал е тухла. Тя позволява изграждането на висококачествени и трайни сгради с висока степен на надеждност и издръжливост. Но не всички видове сгради изискват голяма ерекция. Например, за да се изгради практичен модерен гараж, има по-достъпна алтернатива - циментови блокове.

Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце

В модерното частно строителство този материал е в голямо търсене. Тя се използва активно за изграждане на сгради за различни цели, включително за гаражи. Характеристиките на циментовите блокчета напълно отговарят на всички изисквания, които се правят днес за този тип конструкция. В тази статия ще говорим за характеристиките на грунтовите блокове, както и за тяхното използване като основен материал за изграждането на гаража.

Характеристики на блокаж на цимент

Характеристики на блокаж на цимент

Блокът от шлака е материал, базиран на шлака. Има много видове шлака, но висококачествен строителен материал се получава само от шлака от доменни пещи с полезен добив и високи характеристики. И като пълнител може да се използва тухлена или черупка скала. Компоненти като перлит, полистирен, разширена глина се добавят, за да се подобрят свойствата на топлопроводимостта на материала.

Обхватът на циментовия блок е доста широк. От него се издигат огради и гаражи, прикрепени, стопански постройки и дори къщи. Когато планирате сами да изградите гараж от блока, изберете специалните свойства на този материал:

  • Компетентно изберете типа на блокаж на цимент. Те са кухи и пълни. От кухи блокове се издигат стени. А твърдите шлакови блокове се използват за изграждане на здрави и надеждни основи. Неподходящият избор на типа материал може да доведе до увеличаване на разходите за строителство или до слабото му представяне;
  • Шлаковите блокове не могат да се използват в земя с подземни води, този материал не обича контакта с влага, тъй като той бързо го абсорбира. Този фактор трябва да се вземе предвид при планирането на монтажа на фундамент от грундирани блокове. Тази основа е подходяща само за малки сгради на сухо място;
  • Изграждането на гараж от пръстеновидния блок със собствените си ръце е лесен и лесен. За да направите това, нямате нужда от сериозен и скъп инструмент или от помощта на професионалисти. Всички видове работа могат да се извършват от лице, което има най-малко първоначални познания в областта на строителството.

Има мнение, че конструкциите на шлаковите блокове не се различават по отношение на надеждността и здравината. Но със сериозно и отговорно отношение към изпълнението на произведенията такава сграда ще ви служи повече от 50 години. Така че можете спокойно да изберете шлакови блокове като основен материал за изграждане на гараж.

С какво се започне изграждането на гараж от блокаж?

С какво се започне изграждането на гараж от блокаж?

Подобно на всяка друга конструкция, изграждането на гараж от циментови блокове започва с внимателна подготовка. Това е задължителен и необходим етап, който осигурява бърза и висококачествена ерекция. Основните задачи, които трябва да бъдат разгледани на този етап, са следните:

  • Геодезическа оценка на територията, за да се определи възможността за изграждане от блока на пепелта и избора на оптимален тип основа;
  • Оценка на възможността за комуникация за бъдещото строителство;
  • Разработване на подробен проект;
  • Изборът на оптимален тип зидария, изчисляването на необходимия брой ципелни блокчета и неговата цена.

Проектиране на гаражен проект

Проектиране на гаражен проект

Проектът е разработен, като се вземат предвид характеристиките на бъдещата структура. За сложен обект е необходим подробен и подробен проект, съдържащ както общи чертежи, така и подробно описание на отделните възли. За такава работа се изисква участие на специалисти, проектите се разработват от екип от специалисти в проектантското бюро. Но ако искате да изградите практичен и качествен гараж, тогава разработването на проекта не е задължително да се свързва с специализирана фирма. Можете сами да рисувате. Представете си какво трябва да бъде вашият гараж и прехвърлете основните елементи върху лист хартия. Такава схема или чертеж ще ви помогне да се ориентирате в работата, реда и времето на тяхното изпълнение. Освен това можете да вземете готовия проект на специализиран сайт. С ясен план и рисунка ще работите систематично, ефективно и ефективно.

На този етап е необходимо да се определи предназначението на гаража и неговите функции. Тя може да бъде проектирана изключително за паркиране на автомобила или за инспекции и ремонти. В гаража може да се осигури и изба. Всички тези подробности трябва да бъдат предвидени преди започване на строителството, за да се извърши своевременно работата, необходима за тяхното изпълнение.

Изграждаме гараж със собствените си ръце от блока

Изграждаме гараж със собствените си ръце от блока

Изграждането на такъв гараж се състои от няколко основни етапа:

  • Основно устройство. Шлаковите блокове са с относително малко тегло, което спестява на основата. Основата с висока якост в този случай не се изисква, ще бъде достатъчно да има фундамент на лентата;
  • Устройство на топло- и парична бариера на капачката;
  • Изграждане на стени;
  • Устройството на пода;
  • Изграждане на подове;
  • Устройството на покрива;
  • Монтаж на порта;
  • Свързване на комуникации;
  • Завършете отвътре и отвън.

Изчисляване на материал за гараж на блокове от шлака

Изчисляването на необходимия материал е важен етап от работата. Компетентното изпълнение на тази задача ще осигури непрекъснато и бързо изграждане, както и да спести бюджет. За да изчислите необходимия брой гранули за грунд, трябва да подготвите:

  • рулетка;
  • калкулатор;
  • Хартия и молив.

Първата стъпка е да решите какъв размер материал ще използвате. Стандартният размер на шлаката е 390х188х190 мм. Но днес можете да купувате блокове с размери 390x188x120 mm. Препоръчва се да се уверите в действителните размери на блоковете на цимент. Особено внимание трябва да се обърне на страната, която ще бъде разположена навън.

Да предположим, че планирате да построите стена на половин блок. След това се изисква да се определи площта на лицето.



На 1 м² зидария ще ви трябва 1 / 0.074 = 13.51 броя блокове. Получената стойност е закръглена нагоре, т.е. се оказва, че на 1 м² е необходимо 14 блока.

Помислете за приблизително изчисление на материала за стандартен гараж с размери 7х5 м на височина 2,5 м. Тази сграда изисква 717 единици. Тази стойност се получава, както следва:

  • Откриваме периметъра на гаража: (7 + 5) х2 = 24 м;
  • Определете площта на стените: 24x2.5 = 60 m²;
  • Изчислете площта на порта, която да се извади от общата площ на стените. За такъв гараж могат да бъдат направени порти с размери 2,5 и 3,2 м. Площта на тези врати е 2,5x3,2 = 8,75 м². По този начин блоковете трябва да оформят 60-8.75 = 51.25 m².
  • Сега можете да изчислите колко блока ви трябва за гаража: 51.25x14 = 717 единици.

Трябва да закупите материала с определена разлика, защото по време на транспортиране и изпълнение на работата някои блокове могат да бъдат повредени.

Подреждане на основата за гаража

Конструкциите на шлаковите блокове имат относително малко тегло, което дава възможност да се освободи от по-лека основа. Необходимо е да се избира дълбочината на нейното възникване в съответствие с параметрите на замръзване на почвата и други фактори. Има няколко основни начина за създаване на база за гаража на шлаката:

  • Горните слоеве на почвата се отстраняват. На подготвеното място се изкопава изкоп. На дъното има пясък, счупени тухли, калдъръмени камъни. Всички слоеве са импрегнирани с цимент, така че да не се разпадат под въздействието на водата.
  • На приготвената ров част е оформена, два крака дълбоко и широки 40 см. Дъното на мокри условия на пясък, посочени и уплътнени, за да се даде силен и надежден. След това армировъчните елементи, подсилени с тел, са разположени на дъното. Тогава окопът е изпълнен с цимент. Тя натрупва сила за един месец;
  • Най-лесният начин е да се направи конкретна основа. Също така, както и при предишния метод, се подготвя окоп. Това слой слой по слой. Всичко това се излива с цимент, клас 150 и повече.

Базово хидроизолационно устройство

За да защити основата от вода, тя е покрита с хидроизолационен материал. Оптималният вариант, многократно тестван на практика, е покритието. Тя трябва да бъде положена, припокривайки областта на строителството. Портата е инсталирана на разделителя.

Изграждане на гаражни стени от блокове от шлака

Изграждане на гаражни стени от блокове от шлака

Лесно е да се поставят стени от блокове от шлака. Няма специални правила и тайни за този процес. Работата се извършва по принципи, подобни на тези в тухлена зидария. Използват се няколко основни метода за полагане: в половинкамер или лъжица, в камък и половина, в два камъка. Дебелината на зидарията определя характеристиките на бъдещата стена и нейната устойчивост на различни негативни ефекти, като температурни промени, натоварване на вятъра и т.н.

Най-често използваният "тухлен" метод за изграждане на стени. Тя се крие във факта, че следващият ред се припокрива със шевовете на предишния. Работата започва в ъглите на сградата и продължава по протежение на въжетата, опънати между ъглите.

Подредба на пода

Устройството на подовете се извършва на ниво комин. Важно е дъската да има дебелина най-малко 10 см. Първо, всички боклук се събират от територията на строежа. След това платформата се изравнява и се излива с пясък или чакъл от фина фракция.

Замазката се прави най-добре с бетон M200. Той се излива непрекъснато в слоеве. Когато сместа се охлади, можете да започнете да разтривате повърхността.

Покриващо устройство

Като материал за покрива използвам I-греди, които са с дължина 25 см по-голяма от ширината на гаража. Те са разположени напречно на стъпка от 80 см. След това облицовката се извършва с неравномерни пръти с дебелина 40 мм. Те са разположени плътно. Покривният материал се отлага отгоре, създават се слой от глина, шлака и минерални плочи. След това се създава 20 мм дебела замазка. От горе е възможно да се постави аква-изол или рубемаст.

Завършване на гаража на блока

Завършване на гаража на блока

Този етап се състои от външни и вътрешни довършителни работи. За гаража на циментови блокове са подходящи за почти всички видове покрития. Можете да изберете мазилка, облицовка, замазване. Ако е необходимо, е възможно да се извърши допълнителна изолация на помещението с пенопласти и да се направи допълнителна хидроизолация с полиетиленов филм. Шлаковите блокове могат да бъдат листа от гипсокартон.

Качественият завършек дава на гаража за шлаков блок естетичен външен вид, сравним с типа тухлена конструкция. Структурата е трайна, практична, надеждна. С помощта на довършителните работи можете да постигнете комфорт и уют в стаята.

Сега знаете как да изградите сами един гараж от груби блокове, видеото в тази статия ще ви помогне да разберете по-добре всички основни етапи от работата.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да построим къща от груб строеж?Как да построим къща от груб строеж?
Какво да изберем блок от пепел или блок пянаКакво да изберем блок от пепел или блок пяна
Методи за производство на цимент блок от собствените си ръцеМетоди за производство на цимент блок от собствените си ръце
Характеристики на конструкцията на стени от пепеляв блокХарактеристики на конструкцията на стени от пепеляв блок
Как да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръцеКак да изградим къща с грундирани блокове със собствените си ръце
Как е блокът на шлакатаКак е блокът на шлаката
Боклук от блокове от шлакаБоклук от блокове от шлака
Как да се изгради гараж от пенобетон блоковеКак да се изгради гараж от пенобетон блокове
Как да направите блок от пепел от себе сиКак да направите блок от пепел от себе си
Характеристики на шлаката и характеристиките на материалаХарактеристики на шлаката и характеристиките на материала
» » Боклук от пръстеновидния блок със собствените си ръце
© 2021 BggeHat.com