Как да започнем изграждането на гараж

изграждане на гаражИзграждането на всяка сграда - жилищна, офисна и техническа, включително гараж, трябва да започне с разработването на проекта. Грешката на много хора, които ще изградят гараж, е, че пренебрегват развитието на плана на помещенията и проекта на издигнатия обект.

Хората вярват, че изграждането на гараж е просто професия, така че строителният процес не отнема много усилия, пари и време. Това отношение към строителството носи допълнителни рискове под формата на ненужни разходи, престой на оборудването и работниците. Всяка добра стая, дори за кола или склад, изисква внимателно проучване и предварителна подготовка.

Когато строителният проект е готов, трябва да решите технологията на строителството и довършителните работи. Различните варианти за строителство имат различни времеви и финансови разходи, а качеството на гаража ще бъде значително различно. Опитвайки се да спасяваш и да правиш без усилията на близки, приятели, познати, които нямат опит в строителството, може да изиграе жестока шега - резултатът ще бъде разочароващ - проектите няма да се понижат, разходът на материали ще се увеличи.

Ако възнамерявате да изграждате качествен гараж в продължение на много години, най-добре е да наемете екип от строители, които ще свършат работата със знанието. В този случай няма да се изискват надплатени суми за материали и преработка. Преди началото на работата е необходимо да обсъдите всички детайли и нюанси на работа и заплащане с майстора или майстора, който ще координира работата и ще бъде отговорен за резултата.

Най-популярните материали за изграждането на гаража са тухли, газ блок, пяна блок и метален профил. Предимството им е евтиност, наличност, лекота на обработка. Дървени гаражи са рядкост, те са по-топли от други, но са опасни за огъня, както и пътища. Рамката трябва да бъде внимателно обработена с противогъбични и анти-плесени препарати, така че гаражът да стои дълго време.

Металният гараж е най-бързият и най-евтиният, но металът прави топлината добре, така че през лятото и зимата няма да е много удобно в такъв гараж, освен ако не е планирана допълнителна изолация. Металът е склонен на корозия, самият дизайн не се отличава с повишената си сила. За да се изгради метален гараж не се нуждаят от специални умения за работа със строителни материали. При правилен подход такъв гараж може да се транспортира напълно от място на място с помощта на кран.



Гаражите от тухли, газови блокове, блокове от пяна са най-трайните и технически надеждни, перфектно задържат топлината, най-малко податливи на влиянието на атмосферните фактори.

След като стените на гаража са готови, е необходимо да се направи покрив. Икономична опция - използването на пластмаса, по-добро качество - метален лист (велпапе) или шисти. За гаражи от бетон е подходящо бетонно припокриване с обработка с катран или покривен материал.

Изграждането на гаража е готово, трябва да помислите за портата, да направите вътрешна декорация, окабеляване, отопление (ако е необходимо).

Кабелите трябва да бъдат правилно закрепени, а захранващите кабели да са поставени в допълнителна изолационна обвивка.

Последното докосване при подготовката на гаража за експлоатация е организирането на вътрешна поръчка - стелажи, рафтове, ниши за съхранение на инструменти, материали и резервни части.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гараж от газобетон със собствените си ръцеГараж от газобетон със собствените си ръце
Гараж от профилна тръба със собствени ръцеГараж от профилна тръба със собствени ръце
Гараж на глътки с гърди със собствени ръцеГараж на глътки с гърди със собствени ръце
Варианти на планиране на двуетажни къщи с гаражВарианти на планиране на двуетажни къщи с гараж
При избора на основите за изграждане на гаражПри избора на основите за изграждане на гараж
Икономично отопление за гаражИкономично отопление за гараж
Гараж от газови уредбиГараж от газови уредби
Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?Изграждане на къщата по проект Заслужава ли си?
Как и от какво да построим гараж?Как и от какво да построим гараж?
Гараж от велпапе със собствени ръцеГараж от велпапе със собствени ръце
» » Как да започнем изграждането на гараж
© 2021 BggeHat.com