Характеристики на подготовка на бетонови смеси

Производството на строителни материали на базата на Портланд цимент, предимно бетон и хоросан, изисква организирането на пълноправен производствен обект. Обикновено инсталиран пълни растения, включително смесители с висока ефективност, бункери и компоненти измервателната система и контейнери за съхранение материали и силоз за цимент. Модерна техника води зареждане компоненти в автоматичен режим за даден състав, а също така определя приложимостта на получената смес, натоварването на вала на миксер.

Въпреки важността на оборудването, правилният избор на състав на бетоновата смес играе доминираща роля в производството на качествен продукт. Съгласно нормативните документи изборът на състава се извършва по такъв начин, че получената бетонна смес и впоследствие бетонът да отговарят на всички посочени параметри. В допълнение към класа на якост на натиск и индекс обработваемост трябва да вземе предвид времето, необходимо за запазването на мобилността на сместа, неговото съдържание на въздуха, мразоустойчивост и устойчивост на вода от бетон, както и начина на неговото втвърдяване. При избора на вида на свързващото вещество и агрегати, както и назначаването на техните разходи се отчитат режим, метод за бетониране и условията на експлоатация на бъдещия продукт или дизайна втвърдяване.

Специфични изисквания за минералния състав на качеството на цимент и инертни материали, наложени когато една специални изисквания за бетон. Тъй като повишената устойчивост на корозия изисква сулфат свързващо средство с намалени алуминати, посочени модул или якост на огъване включва използването на пясък с финост модул не по-ниска средна и ниско съдържание на прах и груб агрегат от плътен скалата.

При избора на такъв бетон изчислението се извършва съгласно най-сложния показател. Например, за БКД V22,5 P4 W10 определяне имот е водонепроницаем (W10), като неговото предоставяне изисква по-голям поток от високо качество цимент и инертни материали от предварително определен клас на здравина. В повечето случаи, за да се получи бетон с висока якост, обработваемост и издръжливост параметри прилагат различни минерални и органични добавки, както и специални схеми за производство на смес и транспортирането му.



При изливането на смес чрез бетонна помпа, специално внимание се отделя на реологичните свойства, като вискозитет, хомогенност и мобилност. Твърде вискозната смес ще запуши тръбопровода, а прекомерно подвижният може да се разпадне, дори когато се подава от миксера. Освен това, такава смес трябва да издържа на въздействието на натиска, като същевременно запазва своята еднородност.

Когато се избира съотношението на компонентите, първо се извършва изчисляването на номиналния състав, като се вземат предвид всички изисквания за сместа и конкретните и регулаторни документи. След това изчислената композиция се подлага на лабораторна адаптация и настройка, след което се поставя в производство. При смяна на какъвто и да е вид материал се изисква задължително регулиране съгласно настоящия стандарт.

Резултатите от селекционната работа са записани в специален работен дневник и въз основа на всички корекции се създават технологични карти, за които се произвежда производство на бетон от различни класове. За да се потвърди качеството на продуктите, те могат да бъдат сертифицирани и също така е необходимо да се поддържа постоянен лабораторен контрол на основните параметри на бетонната смес и бетона.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Насипни и истинска гъстота на гранитНасипни и истинска гъстота на гранит
Ние изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къщаНие изчисляваме сумата на цимента на основата за частна къща
В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?В кое време бетонът се втвърдява от кои фактори?
Каква е плътността на бетона?Каква е плътността на бетона?
Бетон m300Бетон m300
Технология на производство на блокове газ у домаТехнология на производство на блокове газ у дома
Технология за производство на KevlarobetonТехнология за производство на Kevlarobeton
Самозалепващ се бетонСамозалепващ се бетон
Добавки за подобряване на свойствата на бетонаДобавки за подобряване на свойствата на бетона
Характеристики и качествени характеристики на бетона m300Характеристики и качествени характеристики на бетона m300
» » Характеристики на подготовка на бетонови смеси
© 2021 BggeHat.com