Как да се изгради баня от пяна блокове

Банята е стая, която трябва да е екологична, топла и издръжлива. Такива дизайни често са изработени от дърво. Скелетните бани обаче са доста скъпи, тъй като цената на природните материали наскоро се е увеличила. Ето защо е обичайно да се изгражда вана от пяна блокове, които са изработени от бетон с клетки. В клетъчния бетон няма вредни съединения. Освен това този материал има характеристики с висока производителност.

Проектни вани от блокове от пяна

Проектни вани от блокове от пяна.

Елементи, които ще са необходими за изграждането на баня от блокове от пяна:

  • блокове от пяна;
  • цимент;
  • пясък;
  • вода;
  • лопата;
  • въже;
  • щифтове;
  • дължина на правилото от 2 м;
  • фитинги;
  • борда;
  • ниво сграда;
  • мозък;
  • каучуков чук;
  • специална лепилна смес;
  • бормашина;
  • размахване;
  • Профилирани листове;
  • греди;
  • покривен материал.

Как да изберем правилните блокове от пяна за изграждане на баня

Инструменти за изграждане на вана от блокове от пяна

Инструменти за изграждане на вана от блокове от пяна.

Днес пяна блокове са активно използвани за топлоизолация на различни етажи. Този материал е лесен и евтин.

Често достатъчно пяна блокове се използват за изграждане на носещи и външни стени от различни структури, които могат да включват баня. Независимо да се изгради вана от пяна блокове не е трудно, защото този материал е лесно да се намали, трион или длето с обикновена брадва.

Недостатъкът на материала е нестабилността на влагата. Затова при изграждането на баня се препоръчва да се избере пяна с добро качество, която да е издръжлива и да съдържа грунд, устойчив на влага. Такива стени от блокове от пяна няма да абсорбират влагата.

Как да се изгради баня от пяна блокове: изграждаме фондацията

Важно е основата да бъде изградена правилно. За тази цел ще бъде необходимо да се копае на дълбочина яма 60 см, а ширината му в този случай е 30 см. След това, с помощта на нужда нивелир, за да настроите щифтовете в ъглите на изкопал яма, опъвам въжето, при което по-нататъшни целеви междинни щифтове по цялата дължина на основа. щифт подреждане терен -. 2 m Тези стъпки са направени, за да се по-нататъшни проблеми възниква в процеса на проверка на гладкост на правило база 2 м.

На следващия етап ще трябва да направите подсилваща клетка, при която дебелината на стоманата е 12 mm. Кофражът трябва да бъде сглобен от дъски с ширина 25 мм. След това основата се излива с бетон M200 или по-висок. Крайната височина на основата трябва да бъде приблизително 72-75 см. Такава височина ще бъде достатъчна, ако се извършва изграждането на вана от газобетон или пяна от малка площ. Вътре в основата трябва да поставите канализационна тръба с приемник от 10 см. На горната страна на това устройство ще трябва да поставите решетка. Следващата работа трябва да се извърши само след като бетонът е напълно закален.

Как да се изгради стените на баня от пяна блокове

Стенна схема от блокове от пяна

Схемата на стената от блоковете на пяната.

На следващия етап ще трябва да поставите хидроизолационен материал върху основата на банята. След това започва процесът на издигане на стени от блокове от пяна. В повечето случаи по време на изграждането на вани се използват блокове от пяна M25 и плътност D700. Оптималният размер на блоковете от пяна е 60х30х10 см.

С помощта на ниво, ще трябва да се определи най-високият ъгъл на структурата, от която е необходимо да започне да се изгражда penoblochnye стени.

Пяните блокове трябва да бъдат инсталирани на ръба, шевовете между пяновите блокове трябва да бъдат с минимална дебелина, само по този начин могат да бъдат отстранени топлинните загуби.

Особено внимание трябва да се обърне на полагането на първия ред блокове пяна. За поставянето на първия ред ще трябва да подготвите блокове от пяна с висока плътност. В него свързването на блоковете се осъществява с помощта на обикновена смес, приготвена от пясък и цимент. След като завърши първият ред, основата трябва да бъде внимателно изравнена, всички разлики във височината на основата и первазите трябва да бъдат коригирани. В процеса на извършване на цялата работа трябва да се използва лазерното ниво. Блокове се монтират на седалките им с каучуков чук. За удобство на конструкцията се препоръчва да се разтегли кабелът между ъглите на конструираната конструкция.



Зидария от втория ред и всички следващи се извършва с помощта на специална лепилна смес. Доставя се в торбички под формата на суха смес, която трябва да се разрежда с обикновена вода на строителната площадка. Подобен разтвор се приготвя за около 5-10 минути. Този адхезивен разтвор се консумира бавно. Дебелината на зидарията не трябва да надвишава 0.5 см. Разтворът се приготвя в контейнер с малки размери, за който се използва електрическа пробивна машина с миксер.

Схемата на мазето за банята

Схемата на мазето за банята.

Изчакайте, докато лепилната смес напълно изсъхне, по избор. Прилага се върху целия периметър на блока от пяна. По време на работа нивото трябва да се наблюдава хоризонтално и вертикално.

Банята, която е построена с помощта на подобна лепилна смес, има гъсти стени и практически няма студени мостове.

Препоръчва се да се монтират блокове от пяна на 3 реда. Между редовете е необходимо да поставите подсилен слой от метална решетка с малки клетки. Това е необходимо, за да се даде сила на цялата структура. Застъпването на отворите на вратите и прозорците е много проста. За тази цел ще е необходимо да се налива бетоновият разтвор в кофража или да се използват готови допълнителни елементи.

Технология на изграждането на покривна баня

След изграждането на стените е необходимо да се инсталират грайфери. Подобни устройства са 40x10 см дъски и талпи на матката 50h15 cm решетка се определя на 0.5 m Оптималната настройка стъпка ферми -... 10.2 см 2.5 см широки Чернова таванни плоскости трябва да се определи между матката, следващият слой трябва изработена от полистирол пяна на 19 см. Според матката е необходимо да се полагат пода на таванската стая с дъски с ширина 2,5 см.

В тавана на банята от пяна блокове, е необходимо да се направят няколко дупки за вентилация. Навън, покривът е покрит с профилирани листове, а фронтът е покрит с рубероид.

След това трябва да защитите конструкцията. Хидроизолацията се извършва чрез импрегниране със специални съединения и може да бъде допълнена с уплътнение от филми.

За целите на естетиката е възможно да се направи външната облицовка на банята.

Най-добре е да се направят окачени фасади, които ще бъдат вентилирани.

Като материали, можете да използвате сайдинг, който е инсталиран на рамката. За да се осигури правилна въздушна вентилация, облицовката трябва да се монтира на 5 см от стената или повече. Вътре в конструкцията парната бариера може да бъде направена чрез поставяне на мембрани, които не преминават пара. Подобни устройства се монтират между облицовката и стената.

Вътре, банята трябва да бъде залесена, боядисана с боя или с плочки. Особено популярен е покриването на стени от блокове от пяна с дърво отвътре. Трябва обаче да знаете, че не всички видове дървесина са подходящи за баня. Най-добре е да използвате иглолистни видове, бор или смърч.

За относително кратък период от време е възможно да се построи вана от пенобетонови блокове със собствени ръце, докато конструкцията ще бъде топла, силна и екологична.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокираПравилната баня от рецензии на собствениците на пяна блокира
Характеристики на Penobloka и приложение на блокове от пянаХарактеристики на Penobloka и приложение на блокове от пяна
Проектира вани от пянобетонови блоковеПроектира вани от пянобетонови блокове
Стандартни размери на пяна блокове за изграждане на къщаСтандартни размери на пяна блокове за изграждане на къща
Предимства и недостатъци на пенобетонаПредимства и недостатъци на пенобетона
Кой пяна блок трябва да избера?Кой пяна блок трябва да избера?
Penoblock за шумоизолацияPenoblock за шумоизолация
Как да определите качествените блокове от пянаКак да определите качествените блокове от пяна
Изграждане на вана от блокове от пянаИзграждане на вана от блокове от пяна
Сортове светлинни стени блоковеСортове светлинни стени блокове
» » Как да се изгради баня от пяна блокове
© 2021 BggeHat.com