Стъклото блокира материалните характеристики

Стъклени блоковеСтъклени блокове - строителни материали, които стават все по-популярни. Въпреки че не са по-ниски от обикновените тухли в техните характеристики, те се различават сериозно от тях. На първо място, стъклените блокове се произвеждат не от глина, а от стъкло. Те обаче не са неразделен материал. Блокерите се състоят от залепени заедно отделни половинки. Краищата по периметъра на стъклените блокове им осигуряват допълнителна здравина. И между другото, те помагат да се създаде вакуум.

Много стъклени блокове все още се свързват с продукти от съветската епоха, което изглеждаше скучно. Всъщност през онези дни стъклените блокове се използват главно за обществени сгради и помещения за обществени услуги. Съвременните мостри обаче предлагат много по-широка палитра от цветове и възможността да избирате различни текстури. Такива стъклени блокове вече могат да се поберат в интериора и екстериора на частни къщи и апартаменти. С помощта на такъв материал се издигат вътрешни дялове, които се използват за украса на стени и тавани, колони и фронтони. Стъклени блокове се използват и за монтиране на зимни градини. В последния случай се използват основните им предимства: светлинно предаване и висока енергийна ефективност. Единственото ограничение тук е, че стъклените блокове не могат да се използват за изграждане на носещи стени, тъй като те не могат да издържат на такива товари. В товароносещите прегради могат да се използват частично под формата на вложки, а след това шевовете между тях трябва да бъдат подсилени.

Стъклените блокчета се предлагат в различни размери. Най-често производителите предлагат продукти с дебелина 75-100 мм. Между другото, такива стъклени тухли тежи много - 2,5-4,3 кг. Колкото по-дебел е стъклото, толкова по-голяма е масата на блока. Най-често срещаните продукти имат квадратна или правоъгълна форма и размерите им са стандартизирани. За колоните, арки и други криволинейни интериорни елементи се произвеждат и стъклени блокове с друга форма - кръгла, триъгълна, дори ъглова.



Говорейки за предимствата на стъклените блокчета, е необходимо да се отговори на тяхната здравина, надеждност, хигиена, устойчивост на влага и ниски температури, висока противопожарна безопасност. Стъклените блокове се характеризират с отлични характеристики на топло и звукоизолация. Освен това светлината преминава добре. Стъклените блокове обаче не са без някои недостатъци. По-специално, не е възможно да се провеждат електрически тръбопроводи и други комуникации вътре в тях. Ако се използват стъклени блокове за украса на прозореца вместо стъкло, това създава проблеми с вентилацията.

Е, ако се интересувате от дивана на Москва - посетете сайта stokdivanov.ru. Там ще намерите висококачествена мека мебел на разумна цена.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Стъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офисаСтъклените прегради са удобно и модерно решение за дома и офиса
Стъклен блок в съвременния свят на строителствотоСтъклен блок в съвременния свят на строителството
Стъклените мебели за баня са елегантно и практично решениеСтъклените мебели за баня са елегантно и практично решение
Практичност на стъклените стениПрактичност на стъклените стени
Керемиден бетон и неговите основни свойстваКеремиден бетон и неговите основни свойства
Стъклени прегради за душСтъклени прегради за душ
Предимствата на стенните блокове за стениПредимствата на стенните блокове за стени
Стъклени преградиСтъклени прегради
Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?Как да се изгради къща от газ блокове някои нюанси?
Стъклени врати в интериораСтъклени врати в интериора
» » Стъклото блокира материалните характеристики
© 2021 BggeHat.com