Правилно обвиване на тавана с подплата



Завършването на наслагването на тавана днес има много решения. Един общ метод е подаване на таван клапан, който е модерен довършителен материал - облицовъчна дъска. Той е изработен от естествено дърво или от фибростъкло (да се чете:Фибростъкло таван: Технология"), Или изработени от пластмаса и има свързваща система гребен Paso, при което се получава е монолитна повърхност. Покриването на лигавицата таван чрез създаване на последващо конструкция и покривният материал се използва избира в зависимост от помещението интериор.
как да покриете тавана с подплата

Видове облицовки

Най-популярен е дървената облицовка, който е произведен от такива иглолистни и широколистни видове като: елхо-лиственица-смърчов бор-аспиналпад и др. Популярно е облицовката на тавана в къщата, изработена от бор, която се използва като строителен материал за дълъг период от време. Предимствата на това дърво са следните: наличието на малък брой възли, лесна обработка, устойчивост на мухъл и гъбички. Продуктите, изработени от него, са трайни и издръжливи. Много потребители предпочитат да шият тавана с подплата от бор в интериорните стаи - резултатът изглежда много достоен, както се вижда от снимката.
широка облицовка за таван
не рядко за довършване на облицовката на тавана в помещения, където температурата на въздуха често надхвърля нормата (вани, сауни, парни бани), се използва бордюр с липид, тъй като дървесината не съдържа катран. Прочетете също: "Височината на тавана в сауната".
таванна подплата с подплата
Преди дъга дърво на тавана обшивам, изборът е направен и се продава с довършителни материал, който е качеството разделени в 4 класа: C, B, A и излишни или премия, и е разделен на легло и за подплата (повече "Как да направите таван от подплата") Той също така е разделен на изгледи според геометричните параметри: ширина, дължина, дебелина.
Покритието от пластмаса може да бъде безшевно и със шев, може да има монофонично оцветяване или да имитира структурата на различни дървесни видове, естествен камък и други. Пластмасовият бял таван от облицовката е универсален и подходящ за помещения с различни функции. Платката за шевове е монтирана по метода "жлеб-шпайка" и в резултат на това изглежда подобна на дървена обвивка.
интериор таван подплата
Безшевни стави по същия начин, но шевът е почти невидим, затова се смята за идеална опция за декориране на тавана. Безшевната широка облицовка на тавана е пет пъти по-широка от обичайното, поради което ставите на панелите стават по-малки.
MDF панелът, изработен от дървесни влакна, е MDF, идва в продажба в почти неограничени цветове. В сърцевината на тяхното производство, методът се използва, когато дървесното влакно се натиска и се дава необходимата плоска дебелина и улей и бразда. Този вид вагонки не трябва да се инсталира в помещения с висока влажност, например в банята.
бял таван от подплатата

Създаване на скелет

Покриване на тавана със собствените си ръце - процесът е прост, но изисква точност и внимание при извършване на работа. Облицовката на тавана се извършва от облицовката на два етапа: създаване на носеща рамка и тапицерия. Например, можете да отрежете тавана в гаража по такъв начин само за няколко дни.
Облицовката под облицовката на тавана се прави, като се вземат предвид следните важни точки:
  • Необходимо е да се определи в каква посока ще се извърши закрепването на облицовъчните плочи;
  • ако се избере надлъжното направление, тогава летвите на летвата се монтират през стаята и ако напречната посока е обратна.
При обшивка с пластмасова облицовка е монтиран метален профил. Преди да се фиксират дъските на трупа, маркирането се извършва с конвенционално, лазерно или хидравлично ниво на монтаж. Дизайнът е монтиран на разстояние от 5 до 10 сантиметра от основното припокриване. Освен това, за да се създаде таван от килима със собствените ти ръце, е инсталиран алуминиев направляващ профил по периметъра на стаята с помощта на дюбели и винтове (по-подробно:Как да направите таван от вагонки себе си").
как да направите таван от облицовката
Преди тапициране лигавицата на тавана, е необходимо да се образува структура рамка: указание трябва да бъде прикрепен към краищата на основните профилни ленти да бъдат разположени през областта на припокриване и са успоредни една на друга и перпендикулярно на посоката на закрепване. За да се подобри товароносимостта на системата, се използват окачвания, които са монтирани към основата на основния таван и към профилните релси с разстояние 60 сантиметра.
Облицовка с лице на борда на дърво решетка изисква преди летви заковани към тавана, експертите препоръчват за лечение на гъбични и отблъскващи влага композиции. Облицовката е дървена рамка, изработена от тесни дъски, ламели, пръти или ламели, които трябва да бъдат изравнени по отношение на хоризонталната равнина, еднаква по височина. Той е прикрепен директно към тавана, а за изравняване използвайте нивото на сградата.
как да се облече лигавицата

Закрепване на облицовката към рамката

Облицовката на дървото на летвата се закрепва по един от следните начини:
  • с помощта на ноктите, задвижвани директно в дъската;
  • с помощта на малки пирони или винтове в трън или жлеб;
  • с помощта на специални скоби.
Накратко за облицовката на тавана на видеото:
Пластмасовата облицовка е монтирана на рамката с помощта на скоби и телбод. МДФ се закрепва с къси болтове, които имат голяма капачка.
Знаейки как да направим таван от облицовка, е по-лесно да определим коя стая е подходяща за този тип покритие, тъй като много зависи от състоянието и конфигурацията на основното припокриване.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите таван от подплатаКак да направите таван от подплата
Завършване на тавана в дървената къщаЗавършване на тавана в дървената къща
Тавани от дърво със собствените си ръцеТавани от дърво със собствените си ръце
Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красивоОблицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво
От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
Сравнение на иглолистната и широколистната дървесинаСравнение на иглолистната и широколистната дървесина
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
От това, което можете да направите таван устройство опцииОт това, което можете да направите таван устройство опции
Основни видове строителни материалиОсновни видове строителни материали
» » Правилно обвиване на тавана с подплата
© 2021 BggeHat.com