Как да шият подплата с подплата



Променливостта на декорацията на помещенията е доста голяма. Но много методи изискват използването на специализиран инструмент. Също полезни са познанията, свързани с изграждането. Ако разгледаме окачения таван от облицовката, целият процес няма да бъде много труден. Както и да е, той е напълно способен на всеки човек.
да завърши тавана с подплата

Започнете работния процес

Преди да отрежете облицовката на тавана, трябва да направите следното: изберете и закупете довършителния материал, подгответе повърхността и се справете с изолацията. Нека да поговорим за закупуването на строителен материал.

Облицовка и нейните видове

Строителният пазар може да предложи няколко възможности за довършителни материали. Всички те могат да се използват за жилищни помещения. Ще се запознаем с характеристиките и разликите в структурата и технологията на инсталиране.

Дървени панели

Облицовката има система за фиксиране на жлебове и хребети. В съответствие с него всеки следващ панел влиза в жлеба на предишния панел. Проверете дали всеки елемент е с високо качество.
как да инсталирате облицовката на тавана
Относно качеството на продукта:
  • "Екстра" - най-високата степен на дървени панели, без възли и тъмни петна. Най-скъпият вариант.
  • "А" - на повърхността можете да намерите няколко малки възела. Цената няма да изненада повечето потребители.
  • "Б" - се използва за довършване на вилите, балконите, стаите за почивка.
  • "C" - най-ниската степен на панелите: те имат много малки възли и пропуски.
Забележка: Като вид дърво, изберете липа, бор и кедър. Също така имайте предвид, че облицовката на таваните с облицовка може да се извърши с PVC материали.

Пластмасова облицовка

Видове PVC панели:
  • Безпроблемно - тук става въпрос за скрита система от жлебове и хребети. В резултат на работата леко забележим шев остава на тавана. За да се намали броят на фугите между панелите, препоръчително е да се даде предпочитание на по-широки продукти. Не забравяйте да разгледате снимки на примери за подобни материали преди това покриване на тавана с пластмаса.
  • Специален шев - аналогия с дървена облицовка. Разликата е, че пластмасовата облицовка не трябва да бъде подложена на допълнителна обработка.
окачен таван от облицовката
Преди да шиете тавана с плоча от пластмаса, трябва да се запознаете с характеристиките на PVC панелите:
  • Пластмасовите продукти скриват неравностите и лесно се огъват. Но в същото време, постоянно механично напрежение може да допринесе за появата на пукнатини. Моля, имайте предвид, че не можете да възстановите такъв панел.
  • Пластмаса не се страхува от влага, но от постоянното излагане на слънчева светлина, повърхността може да избледнее.

MDF панели

Оформянето на тавана е направено от MDF панели и съвпада със закрепването на дървени елементи. Но тук е необходимо да отбележим значителна разлика. Тази разлика е основният недостатък MDF панели за таван. Става въпрос за страха от влажност. Прекомерната влага може да доведе до деформации и срутване на панелите.

Покупка на дървена облицовка: инструкции за действие

След закупуване на продукти, не правя тяхната инсталация на тавана "от топлина, с топлина." Това може да доведе до неблагоприятни последици.
Така че, няколко съвета за поддържане на лигавицата:
  • След закупуване на дървени продукти, разопаковайте опаковката. След това поставете дъските в бъдеща ремонтна зала.
  • Поставете облицовката изключително върху равна повърхност, ако е възможно, върху дървени блокове.
  • Не отделете време за сушене, защото дори камерата за изсушаване в камерата може да е влажна и следователно непригодна.
окачване на тавана за облицовка
Съвет: Оптималното време за изсушаване на дървото е най-малко една четвърт. Въпреки това, минималният срок на експлоатация трябва да бъде поне няколко седмици. Това е много важно, защото е възможно качественото покриване на тавана с подплата само ако се наблюдава един нюанс. Става въпрос за съвпадението на влажността на дървото с влажността на помещението. Ако това не бъде постигнато, тогава има голям риск от деформация на облицовката.
Обърнете внимание, че пластмасовите и MDF панелите не се нуждаят от сушене. Достатъчно е да ги съхранявате в топла стая преди инсталацията. В този случай времето за излагане трябва да бъде 2-3 дни.

Двустепенни тавани от облицовката: довършителни работи

На първо място, да получите добри инструменти:
  • Бормашина или перфоратор. Бетонните тавани се обработват от по-мощни ударни устройства. Например, ще ви е необходима тренировка с диаметър 6 и 8 мм.
  • Отвертка. Електрическата отвертка или акумулаторната отвертка значително ще ускори процеса на закрепване на самонарезни винтове към тавана.
  • Машина за рязане. Ще ви помогне да намалите размера на дървени, пластмасови и MDF панели.
  • Рулетка - за различни измервания.
  • Ниво на строителство.
След това, в действителност, инструкция за това как да шият тавана облицовка. Работата отчита, че ще използваме само нашите силни страни и материали от тази статия.

Подготовка на повърхността за работа

За да започнете с премахване от тавана всички излишни, а дори и мазилка, която започва да се разпада. След това направете маркировка върху повърхността под бъдещата щайга. Определете посоката на облицовката и фиксирайте рафтовете перпендикулярно в тази посока. Таванът на тавана под облицовката изисква пълно отстраняване на ставите между краищата.
Важно: Не забравяйте, че дървените материали са с кратък живот. При тези условия се препоръчва дървената рамка да се третира със защитни средства. Трябва да се разбере, че е невъзможно напълно да се избегне рискът от гниене и мухъл. Към това се добавя трайният проблем на дървесината - рискът от влага.
как да шият препоръки таван лигавицата
Между профилните стелажи трябва да е пространство от 40-60 см. Необходимо е за бъдещо поставяне на изолационен материал. Имайте предвид, че в апартамента топлоизолационният слой не се разпространява.
За фиксиране на щайгата се използват гвоздеи. Тяхната дълбочина ще зависи от дебелината на дървения материал.
Забележка: За да подредите равнината, използвайте гредите под лентата. Те могат да бъдат направени от всякакви импровизирани материали.
Стъпалото между ключалките не трябва да бъде повече от 50 см. Когато таванът е покрит с дървена облицовка, стъпката между ключалките трябва да бъде стеснена до 25-35 см. Това се дължи на факта, че таван от подплата по-тежки от конвенционалните материали.
По този начин целта на подготвителната работа е да създаде идеално равна повърхност, върху която по-късно ще падне облицовката. Ако не спазвате изискванията за изравняване на тавана, операцията ще ви разочарова.

Как да инсталирате облицовката на тавана

Монтирането на довършителни материали е проста и не изисква допълнителни умения. Но с това се препоръчва да се работи с асистент. По-специално това важи за дълги панели.
  1. Прикрепете първия панел към стената и го фиксирайте.
  2. Следващият ред трябва да бъде поставен в жлеба на предишния панел. В този случай фиксирането се извършва на мястото на щайгата.
  3. Паралелно с това се измерват дупки за тръби и лампи. Не пробийте допълнителни дупки - това само ще разруши дизайна на тавана с подплата.
как да подрежете тавана с върховете на кладенеца
Закрепете крепеж точно към мястото, където гребецът влиза в канала. По този начин скривате изпъкналите шапки на самонарязващите се винтове. Когато използвате ноктите, захапете шапките си с телчета. В бъдеще точката на фиксиране може да бъде фиксирана с восък.
Преди да покриете тавана с пластмаса, направете отвори с малки диаметри във всички панели. Това ще предпази повърхността от повреда по време на инсталацията.
Съвети:
  • Преди да покриете тавана с подплата, проверете за целостта на всички комуникационни и електрически компоненти. В противен случай, в случай на неизправност, ще е необходимо да разглобите цялата конструкция. И това е цената на допълнителното време и пари.
  • Използвайте само неръждаеми крепежни елементи - това ще предпази от появата на ръждясали елементи върху дървената конструкция. прилагане пластмасова облицовка на тавана, няма да срещнете такъв проблем, защото повърхността на този материал не е подложена на заплаха от ръжда.
  • Не работете при температури под 10 градуса или при висока влажност. Това се дължи на някои характеристики на материала, които могат да се влошат.
  • Обърнете внимание на изолацията на продуктите в местата, където те влизат в контакт с кабелите.
Инсталационна облицовка, погледнете видеото:

Ние се грижим за материала

Дървената повърхност изисква грижата за себе си: тя трябва първо да се третира с антисептици. След това облицовката е покрита с лак или боя, за да се предпази повърхността от въздействието на UF лъчите.
След като покриете тавана с пластмасова облицовка, продължете да наблюдавате безопасността му. Не забравяйте да изтриете повърхността от замърсявания и прах. Поставете чипове и драскотини трябва да се третират с восъчен разтвор.
как да инсталирате облицовката на тавана препоръка
Когато използвате MDF панели, ги държи в контакт с влага. Не позволявайте стойността на вътрешната влажност да бъде 75 или по-висока. Не забравяйте, че е по-добре да предпазите материала от неблагоприятни последици предварително, отколкото да изразходвате парите си за разглобяване и цялостна обработка на кашона.
Така че, научихте за процеса на облицоване на тавана с подплата. И ако искате да донесете уют на вашия дом, тогава не забравяйте да се опитате да оборудвате тавана с такъв материал. Не случайно много собственици предпочитат колата.
Всички произведения са валидни под един или двама души. Преди да монтирате, не забравяйте да разгледате снимките и видеоклиповете по този въпрос. Ако смятате, че не можете да се справите с инсталацията - по-добре е да се свържете със специална компания. Специалистите в най-кратки срокове и с умерена такса ще разбият вашия таван с дървени панели. Успешен ремонт!
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да монтираме облицовката на техниката за монтаж на таванаКак да монтираме облицовката на техниката за монтаж на тавана
Как да направите таван от подплатаКак да направите таван от подплата
Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплатаВъзможност за завършване на балкони и лоджии с подплата
Облицовка на тавана със собствени ръце дизайн и монтажОблицовка на тавана със собствени ръце дизайн и монтаж
Завършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтажЗавършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтаж
Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красивоОблицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво
Пластмасовата облицовка на тавана представлява закрепванеПластмасовата облицовка на тавана представлява закрепване
Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
Дървеният таван е екологичен и красивДървеният таван е екологичен и красив
Естествени материали за Вашия комфортЕстествени материали за Вашия комфорт
» » Как да шият подплата с подплата
© 2021 BggeHat.com