Как да направите таван от подплата



Нанасяне на лигавицата

Благодарение на високите технически характеристики и достъпност, материал като подплата е много популярен днес. Асортиментът на облицовката е много висок, защото дървесината за нейното производство се използва в различни породи. С този облицовъчен елемент е възможно да се придаде естетичен и декоративен външен вид на всяка стая без особени затруднения. Този материал се използва за стени, лоджии и балкони, сауни и бани (вижте също:Тогава да направиш таван на балкон"). Разбира се, че е възможно да се организира и таван Облицовка. Избор на дърво за облицовка, както и нейният цвят и текстура се избира в зависимост от желания резултат монтаж. Както е известно, висококачествен материал винаги се обработват специални антисептични средства, които предотвратяват появата на мухъл дърво и вредни насекоми. Освен това, използването на тази облицовка материал е на разположение на много широк кръг от потребители, тъй като цената на това е напълно приемливо, както и необходимостта за извършване на работа по-скъпо тавани и стени обработка се елиминира.
как да закрепите тавана на облицовката на тавана
Така или иначе, начина, по който е инсталирана облицовката, има свои собствени характеристики, така че е важно да разберете как да я монтирате правилно.

Условия за инсталиране на облицовка

До крайния резултат от работата по облицовката на лигавицата е положителна, е необходимо да се подходи към избора на самия материал. За съхранение на облицовката трябва да се пакетира и нивото на влажност трябва също да се контролира. Ще бъде излишно да се предпазва новият материал от пряка слънчева светлина и да не се допуска рязко изменение на температурата, ако е възможно.
Преди да започнете да мислите как да закрепите облицовката към тавана и другите повърхности, новият материал трябва да бъде оставен в продължение на два дни директно в стаята, където ще се извършва инсталацията. Много е важно да се мисли през цялата система за закрепване, защото често тези елементи пряко засягат живота на облицовката.
Таванно покритие с Eurocup Photo
Минималната температура по време на инсталирането на обшивка трябва да бъде равен на 5 градуса и минимална стойност влажност - 60. Табла материал трябва да бъдат поставени така, че между тях има разминаване на 1 - 3 милиметра. Това не трябва да забравяме, прави монтаж на сайдинг по тавана и други важни части на сградата, тъй като от гледна точка на някои от характеристиките на дървото като материал, може да се преоразмерява през целия живот под влияние на температурата и влажността.

Устройство за обвивка

В някои ситуации, по-специално, когато покритието на стената е равномерно, облицовката може да бъде закрепена директно към нея. Но в повечето случаи устройството на щайгата е задължителен и безспорен процес. Необходимо е дървените щанги на щайгата да се поставят върху стената от горния ръб и отдолу, като се наблюдава стъпка от 0,5 до 0,8 милиметра. Ако повърхността на стената е неравномерна, тогава под решетките на щайгата трябва да се поставят специални клинове, така че повърхността на заготовката, която ще се обработва, да е интегрална и унифицирана.
как да направите ерекция на тавана
Монтирайте ламелите на ламелите към стената може да бъде както хоризонтално, така и вертикално. Възможно е също да се постави диагонално и да лежи с рибена кост. Важно е обаче елементите на летвата да са перпендикулярни на посоката, по която лежи подплатата. Така че, при хоризонталното закрепване на облицовката на ламелите, ламелите трябва да се поставят вертикално, а вертикалната инсталация на облицовката изисква хоризонтално полагане на летвата. Благодарение на този метод на монтаж летвата и облицовката ще имат здраво захващане, а самата структура ще има достатъчна твърдост. Елементите на щайгата се закрепват с помощта на дюбели, винтове за самозатягане, окачвания от гипсокартон и др.
Често експертите, които отговарят на въпроса дали е възможно визуално да се увеличи пространството на тясна стая, ви съветват да поставите облицовката хоризонтално. Съответно, прекалено широката стая може да бъде визуално намалена чрез вертикално подреждане на облицовката. По-трудно е да се извърши диагоналното покриване, освен това изисква много материал, тъй като с този метод на полагане е необходимо да се използва покритие с известна разлика.
таван от подплатата
Оборудване на рамковата конструкция като таван на сайдинг със собствените си ръце, се препоръчва да се използват широки дъски, а не на отделните барове, защото такава система ще бъде по-здрава и надеждна, и непременно ще се отрази положително върху по-нататъшната експлоатация на системата.
Също така не забравяйте, че дори преди началото на устройството, те трябва да бъдат подготвени. За тази цел помещението е предварително измерено и след това са избрани определен брой дъски с необходимите размери.

Как да се изчисли облицовката?

За да се изчисли необходимия обем материал, е необходимо да се вземат под внимание параметрите на обработваната повърхност, както и широчината на използваната плоскост. Също така трябва да запомните, че когато фиксирате дъските към щайгата или стената, всеки от надлъжните болтове се вкарва в жлеба на най-близката дъска. При този тип полагане, работната ширина на материала ще намалее с приблизително 10 до 12 милиметра.
Как правилно да покрие тавана с подплата, инструкциите на видеото:

Изолация на стени

След монтирането на ламелите между елементите им е необходимо да се постави слой топлоизолация. Необходимо е да се вземе предвид факта, че при облицоване на помещението отвътре, трябва да се погрижите за принудителна вентилация, в противен случай поради температурната разлика на стените ще се появи кондензация, непосредствено засягаща образуването на мухъл. На слоя изолация трябва да поставите хидроизолационен филм, който ще предпази цялата конструкция от влага. След това можете да продължите директно към монтажа на облицовката.

Монтиране на облицовката

Дори преди директното монтиране трябва да се подготвят панелите за материали. Задължително е да се измери стаята, от която се определя колко материал ще се използва.
Най-често срещаните са 5 начина за закрепване на облицовката. Те включват следното:
  1. Фиксиране с винтове с самонарязващ се елемент. Тази опция е подходяща за тези случаи, когато лигавицата е фиксирана хоризонтално. Започнете да инсталирате отдолу и отгоре - тук няма съществена разлика. Въпреки това ще бъде най-удобно, като се започне от най-гладката повърхност. Първо, отстрани на винтовете е необходимо да се пробиват дупки за самонарезни винтове, а оптималната дълбочина за удобно усукване трябва да бъде приблизително 10 милиметра. Винтовият винт трябва да бъде затворен с дюбел, чиято изпъкнала част впоследствие се нарязва и обработва чрез шлайфане. Трябва да се използват дърворежещи машини с дължина около 30 милиметра.
как да закрепите облицовката към тавана със собствените си ръце
  • Скрито фиксиране със скоби. Този метод на закрепване изисква полагане, насочено от тавана в посоката на пода. Фиксирането се извършва с помощта на скоба, която се задвижва със скоби в щифта под ъгъл, равен на 45 градуса. По този начин скобите не се превръщат в пречка за вкарването на щифта на дъската в жлеба.
  • Скрито фиксиране с нокти. Монтирането в този случай е подобно на закрепването с скоби, но в този случай закрепващите елементи са нокти, обработени с цинк. За да може нокътът да се впише плътно в дървото, е необходимо да се приложи глиган, в противен случай може да има проблеми с разположението на следващата дъска поради лошото вдлъбнати капак на предишния нокът.
  • Скрито фиксиране с дюбел. С този метод на закрепване се разбира полагането на материала, започвайки от дъното. Долният панел се закрепва с помощта на винтове за самонарязване, а дупките с шапките се затварят с дюбели. Панелите, които се придвижват по-нататък, трябва да бъдат фиксирани с винтове за издатината, така че повърхността на самонарязващия винт и плоските равнини да имат същото ниво. Това ще направи възможно поставянето на следващия панел без затруднения. Самонарязващите се винтове могат да се сменят, ако е необходимо, с хартиени скоби, които са закрепени със скоби. За да закрепите последната дъска, която ви е необходима, по същия принцип като първия. Всички изложени участъци на дюбелите трябва да бъдат отрязани в края на работата.
    Таван от подплатата
  • Скрито фиксиране от глина. Тези крепежни елементи са подходящи само за фиксиране на тънки линии на облицовка. Kleimer има формата на скоба, изработена от тънък стоманен галванизиран лист. Клеймерите са прикрепени към повърхността зад панела. Монтирайте последната дъска трябва да бъде същата като първата, като използвате самобръчкови винтове и след това я затваряте с дюбел.
  • Искайки да разберем по-подробно как трябва да се направи таванът на облицовката и видеото на целия процес на работа лесно да се намери в интернет на специализирани строителни обекти и форуми.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплатаВъзможност за завършване на балкони и лоджии с подплата
    Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красивоОблицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво
    Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
    От какво и как да се направи таван на балконаОт какво и как да се направи таван на балкона
    Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
    Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
    Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
    Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
    Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
    Варианти за завършване на балкониВарианти за завършване на балкони
    » » Как да направите таван от подплата
    © 2021 BggeHat.com