Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво



Накрая успяхме да направим избор, а като декоративно таванно покритие беше решено да се използват стенни панели, които също могат да се наричат ​​облицовки. Нека се опитаме да разберем как правилно да подреждаме тавана с подплата.
материали:
Първоначално е необходимо да разберете откъде идва думата. На първо място, "дъската" е пряко свързана с дървото, представена под формата на дъски с гребени и жлебове. Тези плоскости се използват при завършване на стените на колата.

дърво

Понастоящем най-често се използват панели, изработени от иглолистен дървен материал или вар. Иглолистна гора се използва в процеса на декориране на помещения, тъй като иглите са по-малко податливи на разпад. Варата се използва широко при украса на сауни и бани. Лаймът всъщност не съдържа катран и в резултат няма да работи върху него.
облицовка на тавана с дървена облицовка със собствени ръце

MDF или пресовани плочи

Самата панела се нанася декоративно покритие - релефно или гладко. Облицовката на стени и тавани с подплата от този материал може да се извършва изключително в сухи помещения. В допълнение, този материал е силно претеглен. Теоретично, MDF ламперия може да се използва за облицовка на стени, но впечатляващото й тегло и лоша приспособимост към мокро почистване ясно намаляват обхвата на нейното използване. Струва си да се отбележи, че лигавицата на MDF панели за таван могат да имитират много качествено различни структури и дървото не е изключение тук.

Таванна подплата с MDF подплата

Поливинилхлорид

Панели, изработени от PVC, влага не се страхува. Те имат ниско тегло, което е оправдано от клетъчната структура, което увеличава характеристиките на чупливост на пластмасовата обвивка. Тези панели са лесни за почистване и не привличат всички видове прах. Звездата редят свои ръце в този случай не е трудно, и всякакъв вид на не-абразивни почистващи препарати може да се използва за измиване на панелите. Прочетете също: "Как да направите таван от вагонки себе си".
таван пластмасови пластмасови облицовки цена
Характеристиките на материала засягат обхвата на тяхното използване
  • Панелите, изработени от MDF, с голям успех се използват за подобряване на стените;
  • Като оптимална възможност за използване на PVC панели, може да се има предвид покритието на тавана, тъй като повишената им чупливост не им позволява да бъдат докосвани или ударени.
Не забравяйте, че винаги има възможност за експериментиране и комбиниране. По-специално, стената, върху която ще бъдат инсталирани MDF панелите с тъмни нюанси в долната част, ще изглежда доста добре, а върху нея ще бъдат поставени гланцирани PVC панели.

инструкция

Общо, с избора на материал за вагонки е решен. Но сега възниква неволно друг въпрос: Какъв вид "екстериор" трябва да има килим, така че таванът изглежда красив?
  • Естествено всеки модерен магазин за строителни и довършителни материали предлага на клиентите огромен избор на цветове, което помага при реализацията на най-смелите дизайнерски идеи. Въпреки факта, че таванът може да бъде разделен на цветове, черни или райета, най-често се използва бял цвят. Причината за тази популярност е, че бял цвят визуално увеличава стаята.
  • За кухненски тавани е за предпочитане да се използват гланцирани панели, тъй като матовите се замърсяват от всякакви, дори незначителни докосвания.
  • Въпреки че панелите със специален шев са по-евтини, безшевните панели изглеждат по-привлекателни. Освен това е най-разумно да изберете своя избор на възможно най-широки панели, въпреки че размерът на изрязването ще бъде значително увеличен.

инструменти

как таванът е облицован с подплата? Струва си да изберете веднага материали и инструменти.

инструменти за облицоване на тавана с подплата
За да покриете тавана на апартамента с облицовка, може да се наложи следното средство:
  • Закрепване на каса, отвертка или отвертка;
  • Перфоратор с подходяща бормашина, чийто диаметър е 6-8 мм. Този инструмент е необходим, за да се направи таван в тавана;
  • Степлер за монтаж върху тавана на тавана, въпреки че е възможно да се използват самобръчкови винтове;
  • Български ще се изисква за рязане на панелите и тяхното подрязване (ако е необходимо);
  • Молив или маркер - маркиране на панели и каси;
  • Ниво на монтиране;
  • Ръчна хартия или електрически мозайката ще бъде полезна в процеса на нарязване на размера на щайгата. В основата си се използва бара за щайга, чието напречно сечение може да варира от 30 * 30 mm до 50 * 50 mm.
Не забравяйте, че при стаи с висока влажност не се препоръчва използването на дървена кутия. В тази ситуация е препоръчително да се обърнете към използването на поцинкован профил, върху който е монтирана гипсокартона.
метален профил за облицовка

Последователност на операциите

1. Таванът се почиства от гипсови остатъци, сякаш падна на главата си по време на перфоратор ще предостави някои diskomfort-
2. Маркирайте ламелите на височина, като използвате нивото, което прави подходящи маркировки по стените. Естествено, тази операция се изисква само с неравномерни стени -
3. На разстояние до 10 сантиметра от две успоредни стени се закрепват две стойки. Разположението им трябва да е перпендикулярно на самите панели. За покриване на неравен таван с облицовка е необходимо да се използва летва, която е била изравнена.

Поставяме панелите на облицовката

1. С цел предотвратяване на увисването по време на инсталацията подплата, закрепващи точки не трябва да се намират на повече от 50 см. Най-добре поставете багажник столици, така че разстоянието не надвишава 45 cm между тях

тапицерия от шлемове
2. На стените на нивото е фиксирана перваза или декоративна багета. По време на маркирането, не забравяйте за дебелината на панелите на облицовката -
3. Закрепването на панелите започва от най-изявения ъгъл, разположен на противоположната страна на входа -
4. В случай, че трябва да монтирате дъската в две или повече писти, е необходимо да инсталирате барабан.
Забележка: ако някой има въпроси относно начина, по който корпусът е направен от облицовката на тавана - видеоклип със стъпка по стъпка може да се види на нашия уеб сайт или на други интернет ресурси (вижте също: Тогава да се покрие таван в гаража как да се направи).

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплатаВъзможност за завършване на балкони и лоджии с подплата
Завършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтажЗавършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтаж
Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
Естествени материали за Вашия комфортЕстествени материали за Вашия комфорт
Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
Покритие за окачени тавани и типовеПокритие за окачени тавани и типове
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
За винил сайдингЗа винил сайдинг
Пластмасови PVC панелиПластмасови PVC панели
» » Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво
© 2021 BggeHat.com