Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплата

Комплексът ремонт на допълнителни помещения, например балкон или лоджия включва работа по интериорна декорация. Но тук има въпрос на избор на строителни материали, затова обзавеждането на балкон с подплата от дърво е оптимален вариант. Често завършващите работи са направени от пластмаса, което създава определена атракция за стаята и е лесна за инсталиране. Въпреки това пластмасата има свойства за херметичност и освобождава химикали. В същото време, гъбички се формират поради кондензация. За разлика от пластмасата дървената облицовка е лишена от всички тези недостатъци.

Видове облицовки

Този материал може да бъде от два типа:

  • Формовани пана, класически;
  • Евро облицовка, изработена от различни видове дървесина.

Облицовката е класическа дървена дъска - тя е летви, които са изработени от естествено дърво. Те имат различна дължина и ширина. Повърхността на панелите се обработва внимателно със специални разтвори. Рейки са инсталирани на типа ламинат, на повърхността и в ставата. Продуктите имат ключалки, които се наричат: език или перваз. Този материал е подобен на тънките дъски, с които са облицовани товарните вагони.

Evrovagonka е дъска с дебелина 12,5 мм, обща широчина 96 мм. Подобно на класическата подплата, има език и бразда, но гребенът на езика е леко уголемен и асиметричен.

Evrovagonka може да се третира по-внимателно със специални разтвори, поради което има повишена устойчивост към влага и гъбички.

Когато балконът е обрязан с дърво, винаги има усещане за комфорт от работата с него. Ето защо еврофондата има осезаеми предимства пред класическата подплата. Появата на стаята също става все по-изискана. Друга разлика между облицовката и конвенционалната е, че тя има два жлеба на въздухопровода от задната страна, което осигурява по-голямо ниво на вентилация. Много потребители избират този материал.

Панелите за облицовка на балкона са изработени от различни видове дърво, като смърч, ела, аспан, лиственица, бор, елитен кедър. На панелите не трябва да има производствени дефекти, максимум е леко грубост на определени места. Допустимият диаметър на възлите на повърхността на релсата не трябва да надвишава 15 мм. Материалът от това качество е устойчив на деформация, има свойство за издръжливост и има добър външен вид.

Подготвителни работи за завършване на балкона

Предварителната работа трябва да се извърши по всички стени около периметъра, включително тавана. Окончателното завършване на балконите с облицовка на еврото трябва да се извърши, като се вземат предвид отрицателните фактори. Те включват ултравиолетови и гъбички.

От UV радиация, двоен стъклопакет на прозорците може да бъде достатъчна защита. По отношение на гъби спорове, те могат да проникнат дори и в най-малките пукнатини, което в крайна сметка започва да повлияе на човешкото здраве. Следователно, за да се предпазим от гъбични спори, е необходимо да изберем метод с тройна бариера. Състои се от подготвителната работа за облицовката на балкона:

  • Първата бариера. След извършените работи по остъкляване, запечатване и затопляне на балкона, демонтиране на цокли, каменни граници на перваза на външния прозорец, се извършва дехидратиране на перваза от калай. В края на работата трябва да бъде кутия-паралелепипед, който има правоъгълни отвори. В него се извършва внимателна работа върху мазилката. Преди да нанесете мазилката, трябва да поставите монтажна мрежа, която се фиксира чрез изграждане на силикон. Мазилката от горната страна трябва да се обработва с шпакловъчен материал на базата на PVA. По-долу ще можете да видите: как се изработва щайгата на балкона, декорацията на таблото, финиширането на работата;
  • Втората бариера. На измазаната повърхност дървени ламели с ширина 30 мм са опаковани под формата на щайга. Размерът на стъпката на ламелите е 700 мм. Рейки преди монтажа се обработват с шпакловка на основата на PVA с помощта на четка. Пролуките между ламелите са изпълнени с полистиролова пяна. На върха на нея е насложена мрежата и измазаните флъш с ламелите. След изсъхване на мазилката повърхността се обработва с шпакловка;
  • Третата бариера. Последната бариера е необходима, ако теренът, където къщата е прекалено влажна. Вследствие на това това насърчава силното възпроизвеждане на гъбични спори. В сухите къщи можете да управлявате с две бариери. За да направите това, на цялата повърхност на кутията трябва да инсталирате MDF плоскости с дебелина до 10 мм. Като закопчалка можете да използвате обичайните нокти. Плочите от MDF също се обработват с шпакловка.

Облицовъчни работи

Работата по лигавицата на облицовката на стени или тавани е достатъчно проста.



Ако подготвителното покритие на стените на балкона е направено качествено, тогава не трябва да възникват трудности с окончателното покритие.

За работата са необходими следните материали (инструменти):

  • Облицовки от дърво;
  • Специални крепежни елементи - клеми;
  • Степлери за строителството;
  • Скрепи за телбод;
  • Пирони от 20 мм;
  • Джиг видял или видял;
  • Защитни очила;
  • отвертка;
  • Ниво на строителството;
  • чук;
  • Дюбели 6 × 100;
  • Самонарезни винтове за дърво.

Има няколко начина за закрепване, обаче, за балкона и лоджията, глина или секач са по-подходящи. Първо трябва да зададете нивото на първата облицовка от дървена лента. Не трябва да има отклонения, тъй като цялата допълнителна покривка на балкона зависи от точността на монтирането на първата лента. Преди да го инсталирате, е необходимо да издърпате клеймерите така, че да лежат върху щайгата. Следващата стъпка е да ударите ноктите.

Вторият и следващият панел трябва да бъдат инсталирани на предишния, като го удрят плътно в канала на инсталираната кърпа. Последната облицовка е нарязана на ширина, закрепена, както и на всички останали. Ако балконът е декориран с дървена облицовка с помощта на телбод, скобите трябва да бъдат натиснати в жлеба на ножа под ъгъл 45 °.

Следващите панели трябва лесно да влизат в заключването на предишната стойка. Препоръчително е да регулирате дървените ламели по-плътни, за да избегнете малки пролуки.

След облицовката на облицовката се извършват работи за монтиране на первази и облицовки.

Защита на дървената облицовка

След завършване на облицовката на балкона възниква въпросът за защитата на дървото от гъби и замърсяване. За това дървото трябва да бъде обработено с двоен защитен слой:

  • Първият слой е антисептик;
  • Вторият слой е декоративно покритие.

Първият покривен слой може да бъде от два типа:

  • Ясен антибактериален агент, който подчертава естествеността на цвета на дървото;
  • Покриващ агент, който оставя цвета на релефа на дървената плоскост.

Въпреки това, един слой антисептик, когато балконът е завършен с облицовка, няма да бъде достатъчно. Вторият слой е необходим за получаване на защитно покритие, без което антибактериалните свойства на първия слой бързо се изпаряват. За втория защитен слой обикновено се използва пълнител на основата на PVA. Тя е покрита с антисептично обработена облицовка в 2-3 слоя и оставена да изсъхне. PVA не възпрепятства обмяната на газ, но прониква в порите на дървесината, лепилото не позволява възпроизвеждането на гъбични спори. Импрегнираната PVA кожа се почиства лесно с влажна гъба.

Дървената облицовка може да бъде лакирана, което също служи за защита на дървото от гъби. Покриващият лак се използва най-добре без фунгициди, защото има вещества, които са вредни за човешкото тяло: соли на олово, кобалт, манган. Най-добрият вариант е лак паркет, uralkidny или на базата на алкид. Основното предимство на това покритие е способността да се извършват довършителни работи във всички тонове.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
Размери на стълбите и приложение за стенни облицовки у домаРазмери на стълбите и приложение за стенни облицовки у дома
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
Как да украсят красива тераса и лоджия в апартаментаКак да украсят красива тераса и лоджия в апартамента
Подреждане на балкони и лоджииПодреждане на балкони и лоджии
Завършване на лоджиятаЗавършване на лоджията
» » Възможност за завършване на балкони и лоджии с подплата
© 2021 BggeHat.com