Възможности за украса на балкони

Завършването на балкони и лоджии включва няколко етапа - почистване, демонтиране на стари рамки, монтаж на нови прозорци, довършителни работи на пода, таван и стени. Последният етап е много важен, тъй като зависи от това колко удобни и удобни ще бъдат собствениците на апартаменти в тази малка стая. Интериорната украса на балкона не само придава на помещението приятен естетически вид, но и ви позволява да запазите топлината.

Видове вътрешна декорация

Опцията за довършване трябва да бъде избрана в зависимост от типа остъкляване: студено или топло. Студената декорация включва използването на алуминиев профил за остъкляване, остъкляване е инсталиран единична камера, и изолационния слой се състои само от една тъкан, без допълнителна изолация. С избора приключи метод, трябва да се вземе предвид факта, че профилите на прозорците "студен" тип пазят температурната разлика между вътрешната и външната атмосфера в диапазона от 5 до 10 ° C. Ето защо не всички видове материали са подходящи за довършителни работи. Например, покритието от гипсокартон може да пропука или да абсорбира влагата, а тапетът може да се разпадне и да загуби оригиналния си вид.

Идеалният материал да служи като студена обработка дърво или PVC лигавицата, където ширина Wide PVC листове по-малко от 25 см. Имат свойството да абсорбират влага, което води до загуба на ефективност и свойства на материала, както и да се деформира цялата структура.

В модерните сгради се използва предимно студено покритие на балкона, вътрешната част на стените е облицована с облицовка или сандвич панели с дебелина 5 мм.

Независимо от факта, че по-практичен и представим се счита за топъл, студът също има своите предимства:

  • икономично пространство;
  • спестяване на пари;
  • висока производителност на дневна светлина;
  • лесна конструкция на прозорците;
  • Използване на такова помещение като склад за съхранение на зеленчуци и препарати за зимата.

Топъл довършителни работи на балкони и лоджии се състоят от няколко слоя материали за топло и шумоизолация. Прозорци с двоен стъклопакет и двоен профил се използват за остъкляване. Много често, успоредно на вътрешното покритие, външността на балкона е покрита с хидроизолационен материал.

Благодарение на топлата декорация стаята е надеждно защитена от проникване отвън от студ и горещ въздух и е възможно да се приложи по-широк списък от строителни материали. Много строителни фирми предлагат подобна услуга като завършване на балкони и лоджии "на ключ". Офертата включва широк спектър от творби, които се провеждат от магистри от различни специалности:

  • електрическо окабеляване
  • монтаж на отоплителни конвертори;
  • окачен таван;
  • настилка на топъл под;
  • монтаж на гнезда и осветителни тела;
  • монтаж на балконски мебели.

Довършителни материали

Съвременната пазарна строителни материали предлага огромен избор на облицовки PVC, сандвич панели, изолация и други опции за интериорна декорация малки пространства - балкони и лоджии. Ценовият диапазон на тези материали е много широк и техните функционални характеристики също са разнообразни. Помислете за основните видове вътрешни облицовки, предимства и недостатъци.

Пластмасови панели

Пластмасови панели - най-популярната опция за вътрешно обзавеждане на компактни помещения. Основните предимства на плакета от пластмаса са: лекота на поддръжка, естетически външен вид, издръжливост. На върха на пластмасовия панел е поставен ламиниран филм, така че изборът на цвят и текстура е много многостранен.

Вътрешна украса на балкони, довършителни лоджии, бани и котелни помещения и входни групи трябва да бъдат устойчиви на изпаряване на влага. Тъй като пластмасата има ниско ниво на абсорбция на пари, се препоръчва да се инсталира допълнителна вентилация в малки помещения с пластмасова облицовка.

Винилова облицовка

Винилната облицовка е много лесна за монтиране.

Този метод се избира от клиенти, които искат да извършат ремонтни дейности в най-кратки срокове. Панелите са закрепени към дървената рамка, възможно е да се запълнят кухините между облицовката и стената с топлоизолационен материал. Един от недостатъците на виниловата облицовка е повишената крехкост при механично действие, особено при ниски температури.

Естествено дърво

Дървената декорация е любим материал на клиентите, които предпочитат екологичната чистота и естетика. Изходният материал е дъската от иглолистни дървесни видове. Тази украса на балкона има доста висока цена, но качеството и красивият естетически вид на дървото не се сравняват с изкуствените материали.

В същото време дървената облицовка изисква внимателна грижа. Ако температурата падне рязко, тя може да се деформира.



В помещение с висока влажност дървото набъбва, а в топлината има свойството да изсъхне. В допълнение, често в естествено дърво, населявано от вредни насекоми, унищожавайки вътрешността на структурата на дървеното платно. Почиствайте стенните панели от естествено дърво с влажна гъба, след което ги избършете внимателно със суха мека кърпа. Два пъти годишно се препоръчва да се покрие дървена повърхност със специален състав, който образува защитен слой от вредните ефекти на ултравиолетовата радиация и висока влажност.

гипскартон

Универсалната повърхност на панелите от гипсокартон позволява всякакви варианти на обзавеждане на балкон: тапет, боядисване, обикновена или фактура шпакловка. Разнообразието от завършени завършвания ви позволява да ремонтирате балкона в един стилен стил с целия апартамент. Плочите груб гипсокарона лесно се монтират на силни алуминиеви профили, така че времето за монтаж е минимално.

Гипсокартонът е идеално комбиниран с всички видове изолация.

На практика най-често се използват следните материали, които поддържат топлината в помещението:

  • плочи от експандиран полистирол или полистирол;
  • експандиран полиетилен;
  • минерална вата.

Те се монтират в пролуката между гипсокартона и стената на балкона, шевовете между изолационните панели са внимателно изолирани.

Декоративен камък

За да украсите вътрешните стени на балкона подходящ изкуствен камък. Този материал се характеризира с висока устойчивост на влага, както и с възможността да издържа както на ниски, така и на високи температури. Изкуственият камък не изисква предварителна подготовка на стените, той е лесен за монтаж и има дълъг експлоатационен живот.

Завършете вътрешни балкони, лоджии завършат декоративни плочки разполага с голям избор от различни текстури, цветове и простота в работата. Изкуствен камък може да се използва за екстериорна декорация на балкона. С плочки от студено остъкляване се използват за довършителни работи както на стени, така и на подове. Ламинат или линолеум при ниски температури бързо губят своите функционални свойства, което неизбежно води до тяхната деформация.

Завършване на пода

Важен етап от ремонта на балкона е подовото покритие. Изборът на чисто покритие за тази повърхност трябва да даде предимство на материалите, които гарантират безопасността на топлината в помещението. На първо място, на пода се прави гладка циментова замазка, поради която следващите материали ще бъдат напълно плоски. След свиването и пълното изсъхване на подовата настилка се построява дървена рамка с надлъжни и напречни закъснения, между които се монтира нагревател.

Под нагревателя или върху него се полага устойчива на влага OSB. Основната му цел е да се предотврати появата на висока влажност в малка стая, както и да се предотврати появата на влага и гъбична форма върху стените. Покритието за подова настилка се избира в зависимост от използваните материали за стени за завършване на балкона. Така че, когато стените панели с естествени дървени панели, ще бъде по-подходящо да изберете паркет. С винилово покритие, по-модерен материал - ламинат - изглежда хармонично.

Като нагревател за пода се използват същите материали, както за изолацията на стени - полистирол, минерална вата. Една от модерните опции е иновативен материал - пефонол. Това е полиетилен от пяна, нанесен върху алуминиево фолио. До този момент това е най-добрият инструмент за отопление, звук и водоустойчивост.

Пефанолът се произвежда на ролки, лесен за прилагане на практика. Има едностранни и двустранни проби. Дебелината на материала - само 10 мм, което ви позволява значително да спестите място, разпределено за нагревателя. Смеси и малки разстояния между парчета от пефонол са залепени заедно с алуминиева лента. Няма универсална интериорна декорация на стени, материали за декориране на балкони и лоджии трябва да се избират въз основа на предназначението на помещението, неговите структурни особености, материален капацитет и лични предпочитания.

Мебели за балкони

В последния етап от подобрението на балкона или лоджия се монтират мебели. За по-рационално и ергономично използване на пространството е разумно да се купуват вградени рафтове, шкафове и шкафове. Там можете да съхранявате консервирани продукти, инструменти, спортно оборудване, стари дрехи. С помощта на мебелите и други декоративни предмети, става възможно да се използват неизползваните пространство над и изграждане на личен кабинет балкон bibliotekuigrovuyu стая или зимна градина, което е особено важно в малки апартаменти.

От качеството на работата по интериор и екстериор декорация на балкона зависи от трайността и запазването на естетически външен вид на помещенията в продължение на много години на работа. Ето защо е най-добре да поверите ремонта на истинските професионалисти в бизнеса си.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Завършване и затопляне на балкони в панелни къщиЗавършване и затопляне на балкони в панелни къщи
Остъкляване на балкони с алуминиев профилОстъкляване на балкони с алуминиев профил
Остъкляване на балкони и тяхното довършванеОстъкляване на балкони и тяхното довършване
Характеристики на стъклените балкони на френски езикХарактеристики на стъклените балкони на френски език
Студен метод на остъкляване на балкони и лоджииСтуден метод на остъкляване на балкони и лоджии
Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?Какви видове стъклени балкони алуминиев профил са?
Как да направите остъкляване и изолация на балкони?Как да направите остъкляване и изолация на балкони?
Плюсовете и минусите на панорамното балконно стъклоПлюсовете и минусите на панорамното балконно стъкло
Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?Какво трябва да изглежда балконът или лоджията по отношение на предложените работи?
Балкон стъкла предимства предимстваБалкон стъкла предимства предимства
» » Възможности за украса на балкони
© 2021 BggeHat.com