От какво и как да се направи таван на балкона



По време на завършването на апартамента рано или късно възниква въпросът как да се направи таван на балкона. В края на краищата, с красиво декорирана къща или апартамент, вие абсолютно не искате да видите сивия бетон на тавана на балкона, особено, тъй като има много прости методи, които правят тази повърхност по-изтънчена.
опъвам таван на балкона

Как да направим таван на балкона?

Изборът на материал за декорация може да създаде фалшив таван на балкона. Този дизайн е доста икономичен, лесен за инсталиране и практичен. Истината в случай на балкон трябва да се разбира, че е необходимо да се използват окачени тавани, а не окачени тавани. Когато избирате материал, не забравяйте, че той трябва да отговаря на строгите изисквания за устойчивост на замръзване, устойчивост на влага и устойчивост на температурни промени. Нека да разгледаме различните възможности за това как да направим таван на балкона.

За да покрие таван на балкон - пластмасови панели

Такива панели са абсолютно инертни за температурните промени и са устойчиви на влажен въздух. Пластмасов таван на балкона е монтиран на летвата на бара, но най-добрият вариант е да се използва алуминиев профил.
таванско покритие на балкона
Тези тавани имат следните предимства:

  • лесна инсталация;
  • проста обработка на материала;
  • дълъг експлоатационен живот;
  • практично за почистване.

Метални релси

Довършването на тавана на балкона с окачени конструкции от стелажи често се използва при неблагоприятни атмосферни условия. Но такъв материал ще бъде много полезен в изолираните балкони и лоджии, тъй като има висока естетика, освен метала позволява създаването на таван с различни форми и стилове (прочетете "Затопляне на тавана на лоджията").
от какво да направи тавана на балкона
Предимствата на такъв таван включват:
  • практичност;
  • възможността за създаване на повърхност с различни конфигурации;
  • трайност;
  • устойчивост на температурни промени;
  • устойчивост на влага.

Завършване на тавана на балкона с дървена облицовка

Често, за завършване на тавани на лоджии и балкони, собствениците на апартамента изберете дървена облицовка. Този материал е традиционен, така че ефективността му отдавна е доказана на практика.
балкон таван покритие
Предимства на такъв таван:
  • елегантен външен вид;
  • екологична съвместимост;
  • хигиена;
  • хипоалергенни;
  • отличен шум и топлоизолация;
  • лесна инсталация;
  • устойчивост на атмосферни явления;
  • издръжливост.

Какъв таван да се направи на балкона - гипсокартон

Този материал, за съжаление, няма достатъчно влагоустойчиви свойства, дори при влагоустойчива версия. За украса на таваните на балкона, гипсокартонът може да се използва само при пълна защита от въздействието на атмосферните явления и кондензацията. За разлика от другите материали, които вече разгледахме, таванът от GKL изисква завършване.
пластмасов таван на балкона
При монтирането на такъв таван не забравяйте инсталацията сушилни за таван, който често се инсталира на балкони. За целта е необходимо да се определят предварително точките за фиксиране и да се монтират вградените греди в тях.

Алтернативни опции

Опънати или опънати тавани на балкона са интересен вариант, но те не винаги са подходящи. Така че, например, ако няма да изолирате балкона, таванът ще бъде достатъчен, за да се боя просто.
Завършване на балкона с подплата, подробно видео:

живопис

Боядисването на тавана на балкона е необходимо с фасадна боя. Такива материали не се страхуват от температурни промени и висока влажност. Такова украсяване на тавана на терасата със собствени ръце се характеризира с простота и висока скорост на организация. Ако е необходимо, таванната плоча е първо shpatlyuyut и грундирани. Ако не знаете как да боядисвате тавана на балкона, съветваме Ви да прочетете съответния материал на нашия уебсайт.

Плочи от експандиран полистирол

Затопляне на тавана на балкона се свързва с един проблем - образуването на кондензация на тавана. Как можем да се борим с него? Една от възможностите е изолирането на тавана с материал с ниска пропускливост на парите. Като решение най-подходящи са полистиренови пластини. Най-ниските стойности на паропропускливостта са екструдираната пяна от полистирол.
таван хидроизолация на балкона
Хидроизолацията на тавана на балкона с плочи с дебелина 30 мм показва добри резултати, но за висококачествена защита се препоръчва да се избере материал с дебелина 50-60 мм. Разширеният полистирол е фиксиран към тавана със специално лепило, фиксирано с дюбели.
Задължителен етап при довършването на такъв материал е подсилването с фибростъкло. Той е просто залепен към повърхността на плочите. След това материалът се покрива с друг слой от лепилната смес. След като се изсуши, таванът може да бъде шпаклован, боядисан и завършен по удобен за вас начин.
Ако възнамерявате да проектирате такива тавани от полистирол с шаблон, тогава дебелината на първия слой изолация може да бъде намалена. В този случай не можете да се страхувате от кондензация.

Сауна на балкона

Отопляем балкон може да се използва като друга малка стая. В допълнение, тя може да бъде оборудвана с парна баня или сауна. В същото време, трябва да се помни, че височината на таваните в сауната трябва да съответства на 2,2 - 2,4 метра. При по-високи стойности ще трябва да отделите повече енергия, за да затоплите въздуха. В същото време стените и таванът трябва да бъдат завършени с материали, които са устойчиви на много високи температури. Естествено, таванът за разтягане на балкона в този случай е просто невъзможен.
как да нарисувате тавана на балкона
Както можете да видите, не е трудно да завършите тавана на терасата и дори непрофесионалистите могат да се справят с тази задача. Основното правило в този случай е правилният избор на материали за довършителни повърхности. Пожелаваме, че ремонтът на тавана на балкона е лесен и качествен.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
След това завършете балкон отвътреСлед това завършете балкон отвътре
Завършване на вътрешния балконЗавършване на вътрешния балкон
Съвети за ремонт на балкона със собствените си ръцеСъвети за ремонт на балкона със собствените си ръце
Балкон и лоджия на драмата на присъединяванетоБалкон и лоджия на драмата на присъединяването
Затопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видеоЗатопляне на балкона със собствените си ръце, инструкции стъпка по стъпка и видео
Преустройство на балконаПреустройство на балкона
Как да извадим балкона?Как да извадим балкона?
Завършването и затоплянето на балкона, толкова по-добреЗавършването и затоплянето на балкона, толкова по-добре
Балкон за довършителни работиБалкон за довършителни работи
Как правилно да глазираш балкона сиКак правилно да глазираш балкона си
» » От какво и как да се направи таван на балкона
© 2021 BggeHat.com