Пластмасовата облицовка на тавана представлява закрепване



Както знаете, има много разновидности на облицовката, която често се използва за облицовка на тавана. Въпреки, че най-често използваните дървени, не забравяйте за други видове, например, пластмаса, PVC, с използване на метални вложки и много други. Въпреки че някои от тях никога няма да могат да се конкурират с дървената облицовка, има и достойни алтернативи от този вид, чието използване е напълно оправдано. Те включват пластмасова облицовка на тавана.
таван от пластмасова облицовка
В тази статия ще разгледаме темата: "пластмасова облицовка на тавана - инсталация и всичко свързано с това". Ще се опитаме да не се разсейваме от общи въпроси относно качеството на лигавицата и уместността на приложението й, като се фокусираме максимално върху основната тема на статията.

Подготовка на материали и инструменти

Облицовката на тавана с пластмасова облицовка започва с подготовката на всички необходими инструменти и закупуването на материали, които ще са необходими за ремонт (повече: "Как да покрием тавана с пластмаса").

Можем да дойдем по-удобно:
  1. Електрически мозайка или пила. Без този елемент не може да направи един строител. Винаги се налага да виждате или орежете дъските или да режете правилната част от голямата. Когато пластмасовата облицовка се използва за тавана, чукът ще бъде много полезен, за да се премахне излишъкът от листа.
  2. Ударно електрическо пробиване. Това ще е необходимо за пробиване на дупки в листовете или на тавана.
  3. Отвертка.
  4. Отвертка.
монтаж на пластмасова облицовка на тавана
  • Hammer.
  • Степлери за строителни материали.
  • Ниво на строителство.
  • Нож за строителството.
  • Изчисляване на необходимото количество облицовка

    Без тази стъпка не мога да направя, защото за да купите материал, трябва да знаете колко трябва да се купи. Първо трябва да определите какво в стаята ви ще бъде взето за дължината и какво - за ширината. Най-голямата страна е да се вземе за дължина. След това, въз основа на ширината, разберете колко панела и какъв размер ще ви трябва, като се има предвид, че те обикновено се доставят на листове с дължина 6 м, но продавачите в повечето магазини могат да ги отрежат. Решете за себе си, тъй като ще бъде по-удобно: вземете чифт големи и един малък лист или вземете три листа със същия размер.
    закрепване на пластмасовата облицовка към тавана
    Но не забравяйте, че трябва да вземете повече от 30 материала. Дори ако просто остане и в последствие трябва да го изхвърлите, по време на работа ще имате запас в случай на грешка или неправилно изчисление.

    Изчисляване на необходимия брой дървени греди

    Монтаж на пластмасова облицовка на тавана не може да се направи, без да се изчислява необходимия брой дървен материал за рамката. Най-често избраният участък е от 20x30 мм до 40x40 мм. След това обикновено се закрепва към тавана в перпендикулярна посока по отношение на посоката на полагане на облицовката. Стъпалото между поставените пръти е около 1 м. Схемата за изчисление е, както следва: първо, броят на гредите по дължината на линията се определя. Ширината е разделена на максималната дължина на гредата (2 м за продукти с нормално качество), а броят е закръглен. След това се определя броят на редове по дължината на линията. Дължината на тавана в метри, като добавите една към него, съответства на броя на гредите по дължината, тъй като имате нужда от един лъч за всеки ръб. Умножавайки броя на гредите по дължината по броя на гредите по ширина, получаваме желаното число. Не забравяйте да добавите 25 към него.
    Как да се определи тавана с пластмасова облицовка, погледнете видеото:

    Други материали

    В допълнение към основните материали, които се идват на ум при мисълта за ремонт, има няколко по-малко очевидни, но доста важни елементи за монтаж на сайдинг, които не трябва да бъдат забравени:
    1. Самонарезни винтове и дюбели. Закрепването на пластмасовата облицовка към тавана е невъзможно без тези незабележими, но много важни елементи. Точният брой и размер може да се каже само чрез лична оценка на ситуацията. Всичко зависи от кривината и височината на тавана. Но средно за фиксиране на един лъч листата от 5 двойки винтове и дюбели дължина от 50 до 125 мм. Дължината може да бъде избрана от вас, като се вземе предвид необходимостта от проникване на винта в припокриването с минимум 3 см (повече: "Как да монтираме облицовката на тавана: метода на инсталиране").
    пластмасова облицовка на монтажа на тавана
  • Декоративен цокъл за тавана. Неговата дължина може да бъде изчислена чрез определяне на периметъра на тавана. Не забравяйте да добавите 20 запаса. Алтернативно, той може да бъде заменен от прост L-профил.
  • Скрепи за телбод, няколкостотин от които са достатъчни.
  • Монтаж на пластмасова облицовка на тавана

    До тавана на пластмасовата облицовка ви служи дълго време и сте били щастливи, когато го инсталирате, трябва да се придържате към следната графика:
    1. От тавана, всички стари парцали от довършителни работи се отстраняват, които падат от него и намаляват цялостната здравина на конструкцията. Ако предишният завършек е успял да остане невредим въпреки всичко, тогава не губете допълнителна енергия за отстраняването му, нека той да живее.
    2. Във всички пръти пробийте дупки за самобръчкови винтове на стъпки от около 50 см.
    3. Ако помещението е с висока влажност, не забравяйте да покриете всички дървени части на рамката с ленено масло, лак или друг водоустойчив материал.
    пластмасова облицовка на таванната инсталация
  • Баровете трябва да бъдат фиксирани към тавана, до тавана. Първо те се прилагат на мястото, където ще се намират, и с помощта на тренировка се маркира дупка, която съвпада със същото на бара. Струва си да се отбележи, че сондата трябва внимателно да се подбира според диаметъра на дюбелите.
  • Когато дупките в пода са готови, гредите могат да се фиксират на тавана, да се вкарват дюбели в тях и да се завинтват дюбелите с самонарезни винтове.
  • Не забравяйте да проверите дали баровете са в една и съща равнина и не действат в общия диапазон. Дори една неправилно направена лента може да развали цялата картина.
  • След края на монтажа на каркаса корпусът на тавана започва с най-много облицовки. Този процес започва с поставянето на стена на перваза. В подложката се вкарва връхчето на облицовката, а крайът с канала е внимателно прикован със зашиване към всяка от решетките, които са под дъската. Важно е скобата да не пречи на поставянето на следващия панел в канала (повече: "Как да шият таван с подплата: описание на процеса").
  • След това поставете върха в жлеба и извършете същата операция със скобата. Така че продължаваме да правим щит, докато стигнем края на тавана. Последният панел може да бъде изрязан до желания размер.
  • В края на цялата работа е моята заготовка и се наслаждавайте на завършената работа!
  • как да шиете тавана с пластмасова облицовка сами
    Както вече сте забелязали, облицовката на тавана на лигавицата не е сложна тема, затова всеки може да направи тази работа със собствените си ръце. Надяваме се, че нашата статия ви е помогнала да разберете как да поправите тавана с пластмасова облицовка и сте сигурни, че ще приложите нашия съвет!
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Как да шият подплата с подплатаКак да шият подплата с подплата
    Как да монтираме облицовката към стенните инструменти и работната поръчкаКак да монтираме облицовката към стенните инструменти и работната поръчка
    Облицовка на тавана със собствени ръце дизайн и монтажОблицовка на тавана със собствени ръце дизайн и монтаж
    Завършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтажЗавършвайки тавана с облицовка, ние избираме монтажния метод за монтаж
    Облицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красивоОблицовката на тавана с ръце на ръцете си бързо и красиво
    Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
    Правилно обвиване на тавана с подплатаПравилно обвиване на тавана с подплата
    Как да закрепим облицовката на стената на къща от дърво, тухли или блоковеКак да закрепим облицовката на стената на къща от дърво, тухли или блокове
    Характеристики на лигавицата, плюсове и минусиХарактеристики на лигавицата, плюсове и минуси
    Какъв тип панели да изберем?Какъв тип панели да изберем?
    » » Пластмасовата облицовка на тавана представлява закрепване
    © 2021 BggeHat.com