Дървеният таван е екологичен и красив



Съвременната технология направи възможно създаването на тавани от метални или пластмасови панели, които имитират това или онова дърво. Истинският дървен таван е създаден само от облицовката. Що се отнася до метода на сглобяване, таванът от естествено дърво и конструкцията на метални или пластмасови панели се създават по един принцип. Какво представлява таванът на дърветата, имитиращи дърво, на снимка.
дървени релси за покрив

Създаване на скелет

Първо определете височината на бъдещата структура на тавана. За да направите това, в ъгъла на стаята остава знак, който ще се превърне в отправна точка за монтирането на рамката. На окачения таван, ако е необходимо, светлини за зададени точки, в този случай разстоянието от грубата повърхност до конструкцията не трябва да е по-малко от 1 сантиметър над размера на избраното осветително устройство.
С помощта на лазерно или водно ниво етикетът се прехвърля в други ъгли на помещението и се обединява с линия, която по-късно става референтна точка за монтирането на рамката. На ъгъла на стената дупки се пробиват на стъпки от 30-40 сантиметра и се прехвърлят към стената. След това в нея направете жлебове в съответствие с диаметъра на дюбела. Париеталният ъгъл е прикрепен към стената.
След това инсталирайте стрингове, които изпълняват функцията на носещата шина. Между тях разстоянието не трябва да надвишава 70-80 сантиметра. Разстоянието до стената трябва да бъде 15-20 сантиметра. Дължината на стринга е равна на разстоянието между двата пареалните ъгъла минус 1 сантиметър. Тези елементи се вкарват в ъглите и се фиксират със закачалки, като се регулира височината, която ще бъде рамката под тавана.

Монтаж на рафтове

Преди да започнете с монтажа на стелажите, окабеляване се извършва, като ги довежда до местата, където ще бъдат разположени осветителни тела. Проводниците трябва да бъдат опаковани в пластмасов или метален кабелен тръбопровод и прикрепени към груба повърхност - това трябва да става по причини на пожарна безопасност. Ако планирате да инсталирате прожектори в стелажите, преди да пробиете в панелите, пробийте отвори с необходимия диаметър.
как да направите дървен таван от дърво
За фиксиране на ъгъла на стената и закрепване на закачалките използвайте пластмасови дюбели с разширение с диаметър 6 милиметра. Винтът за тях трябва да е с размери 4-5 милиметра. Всяка релса е прикрепена към скобите на стрингерите и след това между съседните панели фиксират декоративните вложки. Таванът на летвите, имитиращи дървото, е готов - сглобяването му отне доста време.

Дървени тавани от облицовката

Дървеният таван е създаден от облицовката. Най-често панелите са монтирани върху дървена рамка. За да направите таван от естествено дърво, използвайте подплата от липа, аспан, кедър, бор и друго дърво. Такива дизайни са не само красиви и екологични: някои дървесни видове отделят полезни вещества, дезинфекцират въздуха. Основата за закрепване дървени тавани панели най-често служи като рамка от дървени стелажи, но понякога се събира и от метални CD профили, които се използват за създаване на тавани от гипсокартон.
как да направите дървен таван таван
За сглобяване на дървен таван от дърво:
  • първо определете височината на бъдещия дизайн - точно по същия начин, както е описано по-горе. Не забравяйте да вземете предвид размера на прожекторите;
  • Дървените релси са най-лесно инсталирани на перфорирани U-образни висулки;
  • рамкови рамки, понякога монтирани директно върху главния таван;
  • окачванията се завинтват към грубата повърхност с дюбели, а профилните релси към тях се закрепват с винтове, самонарязващи се с дължина 25 мм;
  • Разстоянието между съседните рафтове на рамката трябва да бъде 60-70 сантиметра. На самата пръчка крепежните елементи са разположени на една и съща височина. Горните ламели трябва да са близо до самата стена, така че да могат да бъдат прикрепени към краищата на облицовката.
Монтаж на тавана на шкафа, подробности за видеото:

Монтаж на облицовка

Дървени летви тавани са много лесни за монтаж. Първият панел за покриване на тавана се нарязва на необходимия размер и се закрепва от стената на стената към ламелите през облицовката чрез винтове. От друга страна, тя е прикрепена към Клеймер.
Обикновено Kleimers се продават пълни с нокти с дължина 20 мм - те ще бъдат необходими за тяхното закрепване. Но вместо два гвоздея е по-добре да използвате един самозарязващ се материал върху дърво с дължина 25 мм - това не само ще бъде по-бързо, но и по-надеждно.
За да завършите ъглите и ставите след инсталирането на таванната конструкция, използвайте декоративни дървени первази, ламели и ъгли. Дървеният таван на тавана е лесен за сглобяване и в същото време изглежда просто луксозен.
Предимства на дървени решетъчни тавани
По време на монтажа на облицовката не можете да победите фаската или купчината на панела, тъй като той не може да устои и да се счупи. С трудности при влизането на бара, можете да я вземете ненужното парче и да го отбележите с всичко.
Решетъчните тавани изглеждат много хубаво, независимо дали са направени от дърво или пластмаса, или е метални покривни релси. Разбира се, дървесината е за предпочитане, защото е естествен материал. Но си струва много. Пластмасата и металът са по-евтини материали, които могат да имитират дърво.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Закрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършванеЗакрепването на PVC плоскости към тавана е практичен начин за довършване
Монтиране на фалшив таван от панели по поръчкаМонтиране на фалшив таван от панели по поръчка
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Как да направите таван от PVC панели финост на инсталациятаКак да направите таван от PVC панели финост на инсталацията
Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
Елементи за монтаж на таван на таванаЕлементи за монтаж на таван на тавана
Дървени тавани панели естествено покритиеДървени тавани панели естествено покритие
Монтаж на окачени таваниМонтаж на окачени тавани
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
» » Дървеният таван е екологичен и красив
© 2021 BggeHat.com