Как да направите таван от PVC панели финост на инсталацията



Голям брой материали са на разположение на съвременния строител, които правят възможно създаването на красив и надежден таван. Сред всичките им много, бих искал да подчертая пластмасата, която, за разлика от другите окачени конструкции, има висока устойчивост на влага. Тази функция позволява използването на PVC панели, както за вътрешна, така и за външна работа. Нека да разгледаме по-отблизо въпроса как да се направи таван от PVC панели.
завършване на тавани с PVC панели
Монтажът на пластмасови панели обикновено се разделя на два етапа:

Създаване на скелет за тавана

Таванното устройство от PVC панели е невъзможно без надеждна и здрава метална рамка. За да го създадете, се използват същите профили както за тавана от гипсокартон. Това са тези елементи, които ви позволяват да сглобите рамката за кратко време и в същото време да получите наистина висококачествен резултат. Но да се използват дървени ламели за организиране на PVC таван не се препоръчва. Дървото може да се разшири под действието на влага и температура, която влияе неблагоприятно върху плоскостта на структурата на тавана, освен дърво има ограничен живот, и неточна или недостатъчна вентилация пленум пространство този период става още по-кратък.
За да създадете рамка, първо трябва да маркирате правилно повърхностите. На периметъра на стаята отбелязваме нивото на равнината на бъдещия таван. За това можете да използвате лазерно или хидравлично ниво. В малките стаи можете да работите с дълъг рафт ниво.
PVC таван облицовка
Независимо от избора си, е необходимо да поставите точка върху стената, на височината на която ще бъде инсталиран UD профилът. Използвайки нивото, тази точка се пренася около периметъра на стаята. В този случай не можете просто да отбележите необходимото разстояние от основния таван, тъй като то може да бъде неравномерно в различни точки и това ще доведе до същата неравномерност на окачения таван.
Водещите профили са закрепени с винтове или дюбели, всичко зависи от материала на стените. Стъпката на закрепване на елементите трябва да бъде приблизително 40 см, но поради факта, че самият PVC таван има малко тегло, разстоянието може да се увеличи до 60 см.
Следващият етап на работа - отметка в ръководните профили на усилвателите. Това е за тях и ще бъдат закрепени PVC панели. Необходимо е да се определи предварително посоката на полагане на ленти, те са инсталирани, като правило, по протежение на стената с прозореца. Това се дължи на факта, че с тази посока на светлината, шевовете ще бъдат по-малко забележими. Профилите на лагерите са монтирани строго перпендикулярни на посоката монтаж на окачен таван от панели.
Опорният профил трябва да бъде нарязан на размерите на помещението и да е поставен в жлебовете на водещите профили. След това елементите се закрепват заедно с малки винтове за самозатягане за метал. Степента на монтажните профили може да варира от 50 до 70 см. Оптималната стъпка е 60 см. С нея панелите не се огъват точно.
таванно устройство от PVC панели
Таванът на PVC панелите със собствените им ръце ще бъде нестандартно, ако не обръщате достатъчно внимание на твърдостта на рамката. За да се гарантира, че носещите профили не се огъват, те трябва да бъдат закрепени към основния таван.
В зависимост от отстраняването на рамката от основата, трябва да се използват различни видове закопчалки:
  • на малко разстояние между рамката и тавана се използват U-образни окачвания;
  • на голямо разстояние - специални закачалки с спици.
В някои случаи е препоръчително да произвеждате самостоятелно "ботуши" - H-образни окачвания от UD профила. По-малката страна на профила е фиксирана към тавана и още - към страната на лагера. Инсталирайте тези елементи на свой ред от двете страни на профила.

Довършителни работи на тавани с PVC панели

Сега преминете към непосредственото закрепване на PVC панели към тавана. На този етап е необходимо да се инсталира стартов профил или специална пластмасова обшивка около периметъра на помещението.
как да направите PVC таван
Но не забравяйте, че с цокъла ще ви се наложи да се върти. Първо, не е лесно да го отрежете в ъглите, а второ, е доста трудно да инсталирате панелите (особено в последния цокъл). По-оправдан вариант би бил използването на стартовата линия. Но ако все още искате да направите таван перваз борда, тогава ние препоръчваме използването на пяна пластмасови багети. Те са фиксирани със силикон след поставянето на тавана.
Ако се използва началната лента, тя се фиксира около периметъра на стаята. Изключението е стената, противоположна на началото. Началната лента е фиксирана в долната част на водещите профили.
Монтаж на PVC панели, подробна видео инструкция:

Как да направите таван от PVC?

След като стартовият профил е здраво закрепен около периметъра на помещението, таванът завършва с PVC панели.
Направете това, както следва:
  • Лентата от пластмаса е изрязана до необходимите размери и поставена в стартовия профил;
  • пластмасата се отрязва първо в профила на едната страна, след това обратно;
  • Пластмасовата лента се премества и вмъква с дългата страна в стартовия профил. Този етап е малко сложен, така че ще трябва да използвате отвертка, за да ви помогне да изправите и изправите пластмасата;
  • след залепването на PVC панела на мястото му, свободният му край е фиксиран с винтове към лагерните профили.
как да направите таван от PVC панели със собствените си ръце
По същия принцип са монтирани всички други ленти от PVC панели. Единственото изключение е последният елемент. Ако си спомните, задаваме началния профил само на три стени. Последният PVC панел е монтиран без този елемент. Профилът след това се залепва с бял силикон.
Сега знаете как да направите таван от PVC панели. Под вашата власт да извършите такава работа или не, решете сами. Ако смятате, че някои аспекти на процедурата са малко по-сложни за вас, по-добре е незабавно да потърсите помощ от специалисти, които ще извършват монтажна работа бързо и ефективно. Прочетете също: "Таван на сандвич панели: прости и надеждни".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рамка за устройство с окачен таванРамка за устройство с окачен таван
Монтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкцииМонтаж на пластмасови панели на тавана - подробни инструкции
Окачен таван в банята - добър изборОкачен таван в банята - добър избор
Таван от подготовка и монтаж на пластмасови панелиТаван от подготовка и монтаж на пластмасови панели
Монтиране на таван панели трайно покритиеМонтиране на таван панели трайно покритие
Монтиране на фалшив таван от панели по поръчкаМонтиране на фалшив таван от панели по поръчка
Пластмасов таван в репортажа на кухнятаПластмасов таван в репортажа на кухнята
Плитка тавана pvc - инсталационни функцииПлитка тавана pvc - инсталационни функции
Пластмасов таван в кухнята е практично решениеПластмасов таван в кухнята е практично решение
Дървеният таван е екологичен и красивДървеният таван е екологичен и красив
» » Как да направите таван от PVC панели финост на инсталацията
© 2021 BggeHat.com