Монтаж на опънат таван към гипсокартон



Започвайки обновяването на апартамент или жилище, много от тях не могат сами да решат коя версия на припокриването да избере: таван или гипсокартон, тапет или живопис. През последните години, когато декорирането на стаи дизайнерите често използват такава техника като комбинация от гипсокартон и опъвам таван: комбинирани системи таван изглежда, както се вижда на снимката, отлично. В допълнение, това дизайнерско решение е по-евтино от твърдото PVC бельо.
Тавани с елементи от гипсокартон
Stretch таван в комбинация с гипсокартон изглежда по-привлекателен
Почти е невъзможно монтирането на тавана за опъване на самата гипскартон - за такава услуга е необходимо да се свържете с професионалисти. Какво може да се направи със собствената си ръка е рамка, изработена от метални профили, облицовка на GCR, мазилка и боядисване (виж също: Таван замазка: изберете най-доброто).
Създаване на рамка за монтаж на GKL
Формата на бъдещия таван се определя чрез създаване на гипсокартонна структура, а празното пространство вляво е изпълнено с напрежение от PVC фолио. Преди да започне инсталирането на рамката, се изисква да се изчисли височината на пролуката, върху която ще бъде разположена гипсовата плоча плюс разтягащия се таван от основното припокриване. Тази стойност се състои от дълбочината на структурата на опън и разстоянието от долната точка на гипсокартона до тавана на опън. След като в ъгъла на стаята се изчисли дълбочината на бъдещия таван, върху стената се поставя знак. С помощта на нивото на сградата, той се прехвърля на всеки ъгъл на стаята и се поставя на двете съседни стени (повече: Рамката на тавана за гипсокартон: важни детайли).
Между двете марки дърпат choklayn (конец с метиленово синьо), леко го извади и освободен - така върнати около линията за контрол на помещението, което е показател за работата. След това е необходимо да се отбележи мястото, където таванът за опън ще бъде прикрепен към гипсокартон (подобна статия: Завършване на таван от гипсокартон: възможни опции). За целта се очертава контур на бъдещата система на тавана върху основното припокриване (по-подробно: "Как да се фиксира окачен таван").
След това, към тавана на база изображението според съставен профил се завинтва LE (UD), неговата предварително почиства всеки 5 см, така че ако е необходимо, може да бъде огъната в желаната посока. В допълнение UD профилът е инсталиран на местата, където ще бъде инсталиран GCR.
закрепване на опънат таван към гипсокартон
Маркирането и задаването на начални профили трябва да се извършва с проверено ниво и подплатено въже
Мястото на мястото на бъдещата тавана на марката, опъната монофиламенти конец и се фиксира на винтовете - те са прецакани от долу в профилите на стенни UD. Освен това, за да се комбинират опънати тавани с елементи от гипсокартон, се изисква да се монтират CD профили върху окачването по отношение на хоризонталната равнина. SD профилът е вграден в UD профила и е приведен в завоя, закрепен към тавана с UD профила и фиксиран към U-образните окачвания. Позицията на профилите се изравнява според найлоновата нишка (виж също: Окачени тавани от гипсокартон: уникални видове и форми).
След това се налага да се прерязва друг UD профил и да се постави върху предварително изрязаните краища на SD профилите. Сега вертикално свързване на горния и долния профил (сегменти CD профил вградени в горния профил ребра UD се нарязват на долната страна и долната част завинтва към UD) на UD. Специалистите съветват при монтиране към базата припокриващи се профили и закачалки за използване на пластмасови дюбели с пристъп, така че не може да попадне в празнотата, в съществуващия бетонен под. В този случай диаметърът на дюбела трябва да бъде 6 милиметра, а винтът - 4-5 милиметра.
опънати тавани за гипсокартон
Рамката трябва първоначално да съответства на планирания проект, недостатъците са недопустими
По-нататък се създава изградената метална рамка за монтаж на гипсокартон под таван за опъване. Преди да пристъпите към облицовката, е необходимо да направите окабеляване за осветителни тела. Проводниците са опаковани в гофриран ръкав и са прикрепени към основата. Тъй като окачен таван трябва да бъде инсталиран на гипсокартона, окабеляване се отстранява към мрежата на системата за опън.

Гипсокартон

Следващият етап от работата, когато се създават опънати тавани под гипсокартон, е облицовката на металната рамка. Едната е невъзможна за монтиране на GCR, тя ще изисква помощта на няколко човека - в противен случай има вероятност, когато листът се повдигне или завинтва сам, ще се счупи. При наличието на силни завои, гипсовата плоскост се изрязва от точката на издуване на всеки 5 сантиметра.
окачени тавани с гипскартонна конструкция
Закрепването на листовете се извършва, като се вземе предвид фактът, че по-късно на тавана на разтягане
Един GCR изисква около 60 винта. След 30-40 сантиметра един от друг twist 25-милиметрови самозатягащи се винтове за метал. В този случай, техните глави, за да не се намесва в шпакловка, трябва да се удави в гипсокартон. Не пречат на използването на предпазливост - хартията в горната част на листа не може да бъде повредена. За затягане на винтовете се използва специално разработена дюза - поради наличието на сянка върху нея, дълбочината на винта е фиксирана. Вертикално поставените листове се завинтват без фиксиране на фигурата. Само след завършване на инсталацията, излишъкът се реже с помощта на резачка.

GKL облицовка за облицовка

комбинация от гипсокартон и таван
Качествено изпълнените работи върху шпакловка ще осигурят идеален вид в следствие
Преди да инсталирате опънатия таван върху гипсокартона, ще трябва да извършите пълнене с GCL. За да се гарантира, че външните ъгли на конструкцията са с ясен контур, върху тях са монтирани перфорирани ъгли. Следваща грундираната сухото строителство, в продължение на няколко часа дава депозиран състава да изсъхне и след това прилагане на замазка и боя вече готова част на тавана и след монтирането на окачени тавани в сухото строителство.
Пример за създаване на подобен дизайн може да се види във видеоклипа:

Монтаж на окачени тавани върху гипсокартон

Когато се комбинира разтягане Тавани с гипскартон - конструкция предвижда, че PVC мрежата се простира след приключване на работата с GCR. За да инсталирате опънат таван, препоръчително е да се използват услугите на професионалисти. В резултат на създаването на комбинирана система се получават отлични висящи ексклузивни тавани (виж също Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери), техният външен вид може да се види на снимката. Ние не трябва да забравяме, че по този начин на вземане на припокриване, можете да използвате различни текстура и цветова палитра от PVC филми, както и дизайнерски решения като цяло са безкрайни.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
Stretch таван с вдлъбнато пространствоStretch таван с вдлъбнато пространство
Stretch таван в коридора - добро решениеStretch таван в коридора - добро решение
Какъв трябва да бъде таванът в кухнятаКакъв трябва да бъде таванът в кухнята
Неограниченият потенциал на таваните от гипсокартонНеограниченият потенциал на таваните от гипсокартон
» » Монтаж на опънат таван към гипсокартон
© 2021 BggeHat.com