Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид



Фигурни и прости еднокрилни и многостепенни висящи системи с GKL, които са ориентирани като метод за проектиране на основното припокриване, са много популярни сред населението. Независимо от дизайнерските решения, те изискват профилна структура за гипсокартон под формата на здрава и надеждна рамка (виж снимката).
таван профил за гипсокартон Knauf
Фирми - производители на такъв довършителен материал като гипсокартон, непрекъснато работят върху начините на неговото инсталиране, които ги подобряват. Така че профилът на тавана за гипсокартон Knauf ви позволява да създавате окачени рамки и различни форми върху тях (прочетете също:Окачен таван Knauf - етапи на устройството").

Типове профили

Основният метален профил за гипсокартон се предлага в два вида CD и UD, както се вижда от наличието на буквата D. в маркировката.
метален профил за гипсокартон
Профил на компактдиска. При инсталиране на трупа основната натоварване лежи система таван за създаване на нея и всеки GCR обикновено подкрепени от най-малко четири профил на даден вид. CD профил за таван гипсокартон монтирани върху основа, прикрепен към припокриването на U-образни закачалки, и му край се поставя в профила UD. Дебелината на използвания метал, в зависимост от производителя, е 0.4-0.55 милиметра. CD таван от гипсокартон профил има следните характеристики: ширина - 60 мм, дебелина - 25 мм и дължина от 3000 мм до 4000 секции Главни и страничните стени за заздравяване, профилирани. Благодарение на такъв профил е възможно да се направи гипсокартон в тавана.
UD профил. Допълнителната функция е да поддържа профила на компактдиска, който е вграден в него. UD е монтиран около периметъра на стаята. Понякога това е в търсенето при създаване на къдрави елементи на тавана рамка. Дебелината на използвания метал, в зависимост от производителя, е 0.4-0.55 милиметра. UD има такива размери: ширина - 25 мм, дебелина - 25 мм и дължина - от 3000 до 4000 мм. Повърхността на страничните прегради е гладка и долната част за втвърдяване е профилирана. Профилът е направен за гипсокартон UD с отвори за фиксиране и без тях.
Когато се монтира на тавана и рамката също са използвани париеталните зъбни профили за създаване на конструктивни решения с помощта на гипсокартон в тяхната маркировка са първите букви U и В, а последният - Писмо W. U означава спомагателна профил, и В - основно.
CW профил. Използва се изключително за създаване на таван на други нива и различни фигурирани тавани от гипсокартон, но ако е включен и UW профилът. Дебелината на използвания метал, в зависимост от производителя, е 0.4-0.55 милиметра. CW профилът има следните размери: ширина - 20, 75 или 100 милиметра, дебелина - 50 милиметра, дължина - 3 или 4 метра. Повърхността на страничните прегради и основната част за втвърдяване са профилирани.
Профил на UW. Използва се при извършване на къдрави завои по втория и третия етаж на окачени конструкции. Той е монтиран на предходното подреждане на тавана и е фиксиран върху окачванията. Дебелината на използвания метал, в зависимост от производителя, е 0.4-0.55 милиметра. Размерите за управление на профила UW са следните: ширина - 50, 75, 100 милиметра, дебелина - 50 милиметра, дължина - 3 или 4 метра. Повърхността на страничните прегради е гладка, а основната част за втвърдяване е профилирана.
структура от профил на гипсокартон
Гъвкав профил за монтаж на гипсокартонени конструкции
Продажбата също така има гъвкав профил за гипсокартон, предназначен за фиксиране на листове от гипсокартон, използвани за декоративни облицовки. Поради малките обеми на потребление, този профил се внася от Полша и Германия. При изчисляване на дизайна, помислете за оптималното дебелина на гипсокартон за таван.
Можете да си купите профил за таван за гипсокартон Knauf и други производители във всеки гипсокартон.

Спомагателни крепежни елементи

Ударен дюбел. Това име се дължи на метода на инсталиране. Това означава, че винтът не е изкривен в него и е ударен с чук. Доставеният дюбел плюс винта се произвеждат в различни диаметри и имат различни дължини. При редактиране на профил за гипсокартон таван, използване, експертите препоръчват само пластмасовата котва, тъй като пламна, и няма да попадат в бетонните кухини. За закрепващ елемент, като например дюбел, се използва по-дебел винт, отколкото този, доставен в комплекта. На снимката можете да видите как изглеждат тези детайли.
Дюл - манекен. Трябва да си купите 6-милиметрова изгорена проба, която има малка шапка, която не я позволява да попадне в празнотата.
Самонарезни винтове. За монтиране на окачващата рамка, ако се използва 6 мм дюбел, обикновено се използват самонарезни винтове с дължина от 70 до 100 мм. Колкото по-дебел е винтът, толкова по-добре. Блокове - малки винтове - се изискват при свързване на профила и окачването или между профилите на другия. Главите им са подпечатани с помощта на отвертка Phillips, а крайът има форма на свредло или конус.
Видеото разказва за избора на скрепителни елементи за профили за сухо строителство:
Както се препоръчват от опитни майстори, че е необходимо да се обърне внимание на това как те са здраво седнали на дюзата при избора на бълха: дори да е в хоризонтално положение, винтовете трябва да ги пази, в противен случай ще бъде невъзможно да се работи с тях при изпълнение на лигавицата.
монтаж на таван профил за гипсокартон
Peshki. Суспензиите на U-образната форма, които са перфорирани сгъваеми плочи, са необходими при създаването на скелети под GCR.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите окачен таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите окачен таван от гипсокартон - инструкция
Как да сглобим многостенно таван от гипсокартонКак да сглобим многостенно таван от гипсокартон
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Проектиране на тавана от гипсокартон в спалнятаПроектиране на тавана от гипсокартон в спалнята
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
» » Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
© 2021 BggeHat.com