Избор на профили за рамкови конструкции

Избор на профили за рамкови конструкции

Рамкови структури от гипсокартон са станали популярни още в края на 90-те години и оттогава не са загубили значението си. Това не е изненадващо - бързото и практично "сухо" покритие ви позволява да решите много проблеми.

Отбелязваме обаче, че въпреки че принципът му остава непроменен в продължение на много години, материалите за рамката са претърпели определена еволюция. Вместо дървени за врати, метални профили се използват и днес, които са монтирани на дяловете или тавана, а след това прибра листове (и двете конвенционални гипсови плоскости и гипсокартон влакна или гипскартон листове). Такива технологии се използват за изграждане на преградни стени, за облицовки на стени и за многостепенни таванни конструкции.

Когато говорим за метални профили, най-напред означаваме продукти, изработени от студено валцована стоманена лента. Дебелината му е само 0.5-0.8 мм. Създайте го на ролково оборудване. Стандартната дължина на продукта е 3-4 хиляди мм, въпреки че е възможно да се приемат релси с различен размер по поръчка. Метални профили на такава стомана се разделят на няколко типа: багажник (PS), таван (PP), арх (БКП), таван перила (DPU), и т.н.

От името следва целта на тези или други профили. Така че, PS се използва за оформяне на стелажите на рамката, когато стените. Такъв профил се изготвя в различни секции. Стандартните опции са 50/50, 70/50 mm и др. Монтирайте го във връзка с направляващ профил, който е едновременно прикрепен към пода и тавана. Водещият профил на PN се произвежда със сечение от 5040, 75/40 mm и т.н. Между тях се закрепват с винтове с подходящ размер.



Таванните конструкции се сглобяват от PP профила. Той не се прикрепя директно към тавана. За тази цел се използва специална система за окачване. На профилите на стелажите и тавите има специални надлъжни нагъвания. Това решение позволява да се увеличи твърдостта на конструкцията.

Но профилът на криволинейната форма на формата на дъгата е направен от профила на тавана. За разлика от другите видове, дължината на прътите в този случай не може да надвишава 6000 mm, които произтичат от технологията на производство.

На пазара можете да намерите ъглов профил. Но това не е част от рамковата структура. Служи за защита на външните листове на GCR или GVL от различни видове механични повреди, които могат да възникнат по време на работа.

Е, разбира се, такива проекти са доста лесни за създаване на проекти за реконструкция на апартаменти. Е, ако все още не можете да създадете такъв проект сами - посетете сайта centr-pereplanirovok.ru, където ще ви помогнат.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите окачен таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите окачен таван от гипсокартон - инструкция
Многослойни тавани от гипсокартон в къщатаМногослойни тавани от гипсокартон в къщата
Как да сглобим многостенно таван от гипсокартонКак да сглобим многостенно таван от гипсокартон
Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкцииМонтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции
Гипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуацииГипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуации
Рамката на тавана за гипсокартон важни детайлиРамката на тавана за гипсокартон важни детайли
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Как да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуванеКак да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуване
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
» » Избор на профили за рамкови конструкции
© 2021 BggeHat.com