Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции

Сега, интериор декорация в ремонта на жилищни пространства не може да се представи без използването на гипсокартон - твърди панели, които ви позволяват бързо да създадете дизайни на различни геометрични форми. В повечето ситуации, преди да се събере кожата от GCR, се създава рамка, която определя твърдостта и формата на вътрешните елементи, които трябва да бъдат създадени. За да сглобите клетката, трябва да знаете какво да направите и как, така че дизайнът да отговаря на изискванията за здравина и в резултат на това е придобил желаната конфигурация.

Необходими материали за монтаж на рамката под GKL - метални изделия в предпочитание

За изграждането на мостове с права геометрия за последваща мазилка с гипсокартон можете да използвате дървен материал - дървени греди или ламели. Въпреки това дървесните продукти, използвани за тази цел, постепенно се превръщат в нещо от миналото. Има няколко причини:

  • крехкостта на дървесните материали;
  • сложност при избора на продукти с правилна геометрична форма;
  • деформация на елементите на носещата конструкция от дървесината под въздействието на промени в влажността и температурата;
  • сложност, когато се опитвате да създадете дизайн на неправилни геометрични форми (арки, елементи на многостепенен таван и зониране на дизайнерски зони).
За да се създаде рамка за гипсокартон, най-често се използват метални профили

За да се създаде рамка за гипсокартон, най-често се използват метални профили

Сега, за да се създадат носещи конструкции, които са покрити с GKL, те предпочитат да използват профили - метални галванизирани продукти, произведени специално за тази цел. Профилите в края са с U-образна форма, а горната част на буквата се нарича табла, а нейните "крака" са рафтове. Размерите на рафтовете и облегалките варират в зависимост от предназначението на поцинковани продукти. Има четири основни типа профили:

  • Указателят за таван (UD), имащ крайни размери 28x27 мм;
  • носещ таван (CD), размери в края - облегалка 60 мм, рафтове 27 мм;
  • водещи прегради (UW), рафтове от 40 мм, облегалка 50-100 мм;
  • Разделение на лагера - гърбът варира в същия диапазон като предишния продукт (дебелината на преградата зависи от този размер), рафтовете от 50 мм.

Сглобяването на повечето видове рамки се основава на използването на изброените продукти. Спомагателните устройства са регулируеми и са с директно окачване, закрепващи носещи профили за капиталови конструкции и едностепенни конектори (раци). Определяне на метални изделия помежду си при монтаж профил за гипскартон прави малък (9 mm) с винтове за метал, който може да бъде поцинкована (бял) или фосфатирани (черно). Окачването, поддържащо носещия профил, се фиксира към капиталните конструкции чрез дюбели или самонарезни винтове (в зависимост от структурата на материала).

Наскоро започнаха да произвеждат арка (гъвкави) профили, въпреки че такъв продукт, без много проблеми, се прави от UD чрез рязане на рафтовете.

Таван за лепене със собствени ръце - кратка инструкция за монтажна работа

Каквато и да е окачена таванна конструкция, направена от гипсокартон - едно или няколко нива, се предполага, че трябва да бъде инсталирана за първи път, първо инсталираме основната каса. В началото на работата ние правим хоризонтална равнина, за която използваме ниво на водата или лазерно ниво и боя за боядисване. В резултат на процедурата, върху стените остават хоризонтални ивици, които са ръководство за монтажа на направляващия профил. Последният е фиксиран по периметъра чрез непрекъснати самонарязващи винтове или дюбели с фиксираща стъпка от около половин метър.

Сега опашката на носещите профили. Преди да се прикрепят, трябва да определите схемата на щайгата. Има два варианта. Първият включва инсталирането на надлъжни ивици на разстояние 60 см един от друг напречен на инсталирането на допълнителни дялове на стъпки от 50 см. Вторият вариант предлага профили рамка между главния дължина 40 см, с монтаж само на места и напречни надлъжна присъединяват гипсокартон листа. И двата схеми заслужават внимание и отговарят на изискванията за трайност, но първият вариант е по-удобен, ако се планира инсталирането на второто ниво на таванната конструкция.



Първоначално в жлебовете на водещите профили ние слагаме надлъжните ребра с подходяща дължина с метални ножици и ги разпределяме на стъпки, съответстващи на избраната схема на схемата на щайгата. Следващата стъпка е фиксирането на закачалите към тавана. Продуктите са фиксирани с два дюбели срещу всеки носещ рамков елемент на разстояние 50-60 cm един от друг. След като фиксирате окачванията, повдигнете профилите на товара над нормалното ниво на трупа и временно ги фиксирайте с страничните планки на закачалките в това положение.

Две или три направления или линии се опъват над надлъжните ленти на нивото на долните фланци на водещите профили. Всеки надлъжен елемент на конструкцията е монтиран и фиксиран към окачванията, така че гърбът да не достига до приблизителни резби от 1-2 мм. След фиксирането на всички основни носещи щанги ние инсталираме напречни елементи, използващи раци, и допълнително закрепваме всяка преграда чрез окачване към тавана. При тази инсталация на тавана профили за гипскартон завършен - можете да отрежете сглобената рамка или да продължите с инсталирането на второто ниво.

Стеноподобна конструкция от профила - нищо сложно, но има нюанси

За сглобяване на рамката под гипсокартон на стената се използват същите продукти като на тавана. Разликата между самия процес е, че се формира вертикална равнина и има бариери под формата на врати и прозорци, които освен това трябва да бъдат "заобиколени". Принципът на сглобяване на щайгата също не е много различен. Първоначално направляващите релси са фиксирани към таванните или таванните плочи. При оформянето на съседни стени се отбелязват вертикални ориентири, според които се монтират и водачи. Между долните им краища се удря линия, която ще помогне да се завърши формирането на вертикалния периметър. На пода, направляващият профил е фиксиран не чрез непрекъснати еднопропуски в вратите.

Първо, направляващите релси са монтирани на тавана

Първо, направляващите релси са монтирани на тавана

Вертикалните стелажи (CD-профили) се монтират на стъпки от 60 см (стандартно) или 40 см (подсилена версия), започвайки от една от стените. Независимо от местоположението на главните колони, по дължината на страничните ръбове на отворите са монтирани допълнителни опорни елементи. При монтаж на профили под гипсокартон, окачването на стените се закрепва в различен ред. Първото окачване на дъното е фиксирано на разстояние 50-60 см от повърхността на пода, а второто - на същото разстояние от първата. Третият закопчал е фиксиран приблизително по средата на тавана (тавана) до мястото на второто окачване. Допълнителни крепежни елементи се инсталират само в случай на предполагаемо повишено натоварване на конструкцията (монтаж на кухненски комплект, котел, газов котел или колонка).

Рафтовете също са изложени чрез разтягане хоризонтално или диагонално по струните. В местата с най-вероятно механично увреждане на гипсокартон (около метър от нивото на пода), можете да укрепите структурата монтаж на напречни прегради. Същите елементи на ламелите се монтират допълнително на места, където се предполага, че стените са инсталирани. Трамваите са укрепени и от окачени навеси, които ги фиксират здраво към столицата.

Направете преградите - характеристиките на сглобяването на основата под гипсокартон

Принципът на монтиране на профила на гипсокартон при монтажа на рамката на преградата е до известна степен подобен на монтажа на стенна конструкция. Работният процес започва с периметъра на вертикалната равнина и фиксира водача секционен профил. Водещата релса не е монтирана само на площта на пода, съответстваща на отвора под вратите или арката, които се приемат в преградата. Рамкови рафтове (CW-профил) се инсталират и в две версии на разстоянието между тях (40 и 60 см). Стъпката се избира в зависимост от очакваното натоварване върху структурата.

Независимо от разстоянието между носещите елементи на щайгата, са монтирани допълнителни стелажи, които образуват отвора, така че профилите да се развиват от гърбовете един към друг (към тях ще бъде прикрепена рамка на вратата). За да се придаде допълнителна устойчивост на структурата на преградата, дървени ребра от съответната секция се поставят вътре в стелажа. Това се прави, ако висящите стени са окачени на дяла.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Гипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуацииГипсокартон под избор на гипсокартон в различни ситуации
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Конструкции от гипсокартон ще изградим всяка структура!Конструкции от гипсокартон ще изградим всяка структура!
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
Вътрешни арки със собствени ръце от гипсокартонВътрешни арки със собствени ръце от гипсокартон
» » Монтажни профили за гипсокартон, лесен монтаж на сложни конструкции
© 2021 BggeHat.com