Вътрешни арки със собствени ръце от гипсокартон

От незапомнени времена арката е известна като метод за изграждане на арки на сградата. Използва се навсякъде и служи за построяването на замъци, храмове и дори мостове. На основата на арката бяха запазени всички следващи етажи на построените сгради. По-късно, когато човек се научи да създава директни припокривания, арката постепенно престава да се използва като структурен елемент на сградата и придобива нов живот като декоративен компонент на сградата.

Съвременната арка вече не е примитив, създаден преди много години. Днес те вече не могат да си представят без всякакви декоративни прозорци, модерна декорация и осветление. Изграждането на такива шедьоври, може да се каже, се превърна в своеобразно изкуство.

Вътрешните арки са със собствените си ръце

Начини за изграждане на вътрешни арки

Има два начина да се изгради такава красота у дома: първата е да се създаде от нулата, като се използва гипсокартон и декоративни облицовки, а вторият - като за тази цел съществуваща стена, нарязани, че е необходимо за вас арка форма. Както се казва, че е по-лесно да се изгражда от нулата, винаги е по-лесно да се създава от нулата, отколкото да се преработи нещо готово. Ето защо, може би има смисъл да се премахне напълно съществуващия дял, в който планира арката, а на нейно място се построи нова преградна стена от гипсокартон с арка и, може би, дори и с декоративни ниши и подсветка.

Да се ​​издълбаме, пробиваме и нарязваме е много по-трудно, но също така се случва, че просто няма друг изход. Основното нещо, което трябва да запомните, е, че премахването и смяната на носещите стени на сграда без специално обучение и разрешаване на проекти на градската архитектурна услуга е много рисковано предприятие и може да доведе до необратими последици. Необходимо е да помислите внимателно, преди да вземете такова решение.

Но нека не говорим за тъжното, но се опитайте да проследите целия процес на създаване на вътрешна декоративна дъга със собствените си ръце.

Как да направите вътрешна арка със собствените си ръце



Работата е по-забавна, внимателно обмислете дизайна на арката. Когато знаете какво правите, не е нужно да се разсейвате от мисълта за малки подробности, но изцяло да се фокусирате само върху дизайнерските аспекти на продукта. Въпреки че гипсокартонът е съвсем прост дизайнер, трябва да го подхождате глобално, все пак имате нужда от сила и твърдост, за да създадете такива декоративни елементи.

Последователността на работата е много важна. Понякога няма смисъл да се изчаква пълната инсталация на рамката от профилите, за да се покрие с листове гипс. Необходимо е да се редуват тези процеси. В случай на изпълнение на дъгата, ще бъде по-удобно да го нарисувате най-напред върху лист от гипсокартон, след това изрежете и подсилете този елемент на своето място на поне няколко винта. И само след това направете скелета за този елемент на арката. Когато формата на дъгата вече е там, много по-лесно е да свържете части от металната рамка към нея и да ги свържете с останалата част от конструкцията.

На този етап е много важно да се грижим за скритите комуникации. Всички необходими електрически инсталации, предназначени за декоративно осветление, трябва да бъдат скрити в рамката, да бъдат проверени и само тогава да бъдат окончателно защитени от гипсокартон. За такива конструкции е желателно да се постави окабеляването в гофрирания маркуч, което допълнително ще предпази електрическите проводници от механични повреди.

След създаването на първичните форми на арката от гипсокартона, тя трябва да бъде измазана с помощта на дъгообразни кандули, които ще дават по-редовни форми. Просто не мисля, че ако последващото завършване ще бъде направено с декоративни плочки или естествен камък, този етап от работата може да бъде пропуснат. Картонената повърхност на листа от гипсокартон не е добра основа за фиксиране на плочките. Дръж се, разбира се, той ще. Но колко? И от тези съображения, че гипсокартон трябва да бъдат напълно измазани.

Последният етап от създаването на арка от гипсокартон е нейното декоративно покритие. Тук можете да използвате почти всеки материал. Всички видове декоративни мазилки, мозайка, просто една красива картина, но, разбира се, най-добрият вариант ще бъде да завърши с естествен камък или плочки, като го имитират. В този случай повърхността ще бъде не само красива и изискана, но и трайна и по-малко податлива на щети от незначителни въздействия.

Формата на декоративната арка е много важна. Ако, разбира се, искате да й дадете поне някаква функционалност. Интериорната арка със собствените си ръце трябва да бъде внимателно обмислена. Нишите с отвори, комбинирани с арката, могат да се използват не само като начин за визуално увеличаване на пространството, те могат да организират например жива кът от закрити растения или аквариум с риба. Има много начини да се използва декоративна арка, основното е, че тя не създава неудобства за вас и хармонично се вписват във вътрешността на стаята.
Не по-малко интересен мозаечен материал за кухнята.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Коя врата арка да избере и как да се направи подробно ръководствоКоя врата арка да избере и как да се направи подробно ръководство
Замяна на арки от гипскартон на стандартни правоъгълни врати със собствен дизайнЗамяна на арки от гипскартон на стандартни правоъгълни врати със собствен дизайн
Изграждане на гипсокартонИзграждане на гипсокартон
Готически стил в интериораГотически стил в интериора
Поставяне на тапета с тапетПоставяне на тапета с тапет
Дървени прозорци с извита форма модерен стил на екстериораДървени прозорци с извита форма модерен стил на екстериора
Пластмасови сводести прозорци неподражаем стил за селска къщаПластмасови сводести прозорци неподражаем стил за селска къща
Как да направите аркаКак да направите арка
Изграждане на комфортни къщи от дървоИзграждане на комфортни къщи от дърво
Облицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезнаОблицовката с декоративен камък е красива, елегантна и полезна
» » Вътрешни арки със собствени ръце от гипсокартон
© 2021 BggeHat.com