Изграждане на гипсокартон

Рядко се срещат в конструкцията на такъв благодатен и подвижен материал, като гипсокартон - той просто приема най-странната форма, разрязва добре и държи мазилката добре. Гипсокартонните конструкции позволяват да се реализират най-дръзките детайли на интериора - преградите са направени с врати и без тях, различни къдрави рамки, тавани на различни нива и дори структури, които заместват мебелите.

Дизайнът на таван гипсокартон - позволява да се реализира всяко въображение и да се създаде един уникален елемент от интериора със собствените си ръце, с помощта на прожектори и използване дори и най-незначителни строителство опит в създаването на интериора.

Нанасяне на гипсокартон в интериора

Нанасяне на гипсокартон в интериора

Структурите на гипсокартон във вътрешността на снимката са обикновени кутии от метален профил, подредени с детайли от листове от гипскартон и завършени първо с груби и след това завършващи довършителни работи. Гипсокартон листове облекчаване на работата на изравняване на стените - това не е необходимо, защото те напълно ги скрие.

Прилагането на гипсокартон е лесно да се изгради арка от най-сложната форма. За вътрешно обзавеждане се използват следните сортове гипсокартон:

  • Изграждане на гипсова мазилка върху таван Снимка - там са напълно затворени таван гипсокартон листа, които са направени за тях vyravnivaniya- по-сложни конструкции по таваните са с няколко нива и снабдени с прожектори, спираловидни елементи и често се използва напрежение potolkami- считат за по-сложни прегради за зона разнообразие от стая фигуриращи елементи;
  • Според формата на отвора, арки са най-често срещаните класически тип, романтични с правоъгълни куфари и заоблени ъгли или с трезора под формата на трапец. Arch-Portal е с правоъгълна форма - Art Nouveau осигурява леко заобляне в горната част на вратата. Arch елипсовидна форма осигурява по-голям радиус от горния вратата и poluarki направен под формата на проектиране, от една страна има формата на вратата, а другият се използва всеки от гореспоменатите форми. Арка и полуарки се използват за зониране на помещения и като специални декоративни елементи;
  • Мебелите от гипсокартон са стелажи, рафтове и ниши. От гипсокартон можете да построите малка стена за всекидневната под телевизора, килер и бар. Такива мебели са красиви и лесни за използване, а рамката е достатъчно здрава, за да закачи вратите в нишите и плотовете.
  • Декоративните кутии са предназначени да скриват в себе си различни комуникации: тръби, проводници и кабели. Използва се за изравняване на склоновете след смяната на прозорците и вратите - те се зашиват от вентилационни тръби в случай на прехвърляне на банята и кухнята.
  • Често, гипс се използва за украса на интериора - това прави декоративни стени с ниши, спираловидни дизайн на стените и тавана, колони и полуколони, както и фалшиви камини, които имитират нещо истинско.

Гипсокартонови конструкции със собствени ръце ви позволяват да реконструирате като апартаментно студио и отделна стая. Разширяването на района с гипсокартон ви позволява да създадете дял, красив шелф или да изградите някои мебели навсякъде.

Етапи на изграждане на таван на няколко нива

Етапи на изграждане на таван на няколко нива

За такава конструкция стените на бъдещия многостенни таван са маркирани по стените, като се започне от пода. Според планираните маркировки дупки се пробиват по стените и направляващите профили се завинтват. Основните профили са прикрепени към окачванията и се навеждат до желаната височина и се проверяват от равномерността на опънатия въже.

Допълнителни профили са прикрепени към основните профили на местата, където са очертани фуги от гипсокартонени плоскости. Проводниците на бъдещото окабеляване са положени за изграждането на специални канали за кабели. След като поставите кабела, направете окабеляването в тавана, освобождавайки свободните краища на лампите в определените места.

Лигавиците се изрязват и ръбовете се обработват от равнината - дупките се нарязват с бормашина със специални устройства с кръгла форма. Листовете са прикрепени към кутията по надлъжен и напречен начин. Винтовете трябва да се побират в металната рамка, а листовете не трябва да прилепват плътно към стената.

Замазката се произвежда два дни след инсталирането на кутията - таванът на второто ниво е маркиран на тавана, като се има предвид височината на основния таван. Плочата с желаната форма е фиксирана към тавана, след това се изрязва отвор за прожектори и цялата конструкция е измазана.

След като сте показали търпение и постоянство, можете да създадете отличен многоетапен дизайн на тавана, който ще се превърне в източник на гордост в продължение на много години.

Ъгловите декоративни конструкции, изработени от гипсокартон, се използват за създаване на декоративни рафтове и ниши, портали за ъглови фалшиви камини, декоративни шкафове и разнообразни рафтове. Технологията на тяхната инсталация се различава малко от стандартните дизайни, но трябва да има определено условие - наличието на свободен ъгъл в апартамента.



Ъгловите структури за вътрешни и външни ъгли са малко по-различни и преди да започнете да създавате проект, трябва да определите какъв тип са:

  • Стенните елементи от гипсокартон се закрепват директно към стената, без подпорване на пода и тавана;
  • С опора на пода за всяка височина на конструкцията;
  • Окачени конструкции на тавана.

Важно е да се определи тежестта на предметите, които ще се намират на рафта - за тежък аквариум не може да се осигури окачване. По-надеждно е да се инсталира с опора на пода, а за по-леки предмети се използват всякакви видове гипсокартонени конструкции.

Монтаж на рамката за производство на гипсокартонови системи

Монтаж на рамката за производство на гипсокартонови системи

Преди да се купуват материалите, материалите за монтаж на гипсокартонени конструкции, уплътнителни фуги, ъгли за външни ъгли и шпакловка и инструменти са полезни:

  • Нож за рязане на гипсокартон;
  • Отвертка и ударна бормашина за фиксиране на профила върху стената и гипсокартона върху профила;
  • Plumb bob за постигане на стриктна вертикалност на стените и нивото на сградата;
  • Рулетка, квадрат и молив;
  • Шпатули за нанасяне на гипс и смесител за смесване на хоросан.

Всяка конструкция от гипсокартон осигурява изграждането на кутия, която ще бъде облицована с листове. Преди работата трябва да подготви повърхността - премахване на стария покритие и почистване на стените на мръсотия и прах. След това трябва да преместите дизайнерския чертеж от хартията към стените, като първо сте помислили за неговия дизайн и сте изготвили план на хартия. За устройството на ламелите:

  • На маркировките са пробити дупки в стената за фиксиране на профила;
  • За две ъглови ръба профил използва - от началото на неговата дължина се измерва от рафт преди да ugla- след врязани и огъната под ъгъл от 90 градуса, и действието се повтаря;
  • В резултат на това се получава правоъгълник като основа на бъдещия шелф, детайлът е фиксиран към стената с дюбели, а вторият детайл дублира действията на първия;
  • За най-добро фиксиране на гънките те се фиксират с винтове.

Сглобяване на гипсокартон

Сглобяване на гипсокартон

Завършената рамка трябва да бъде обвързана с гипсокартонени плоскости - на първо място, подробностите за бъдещия дизайн на листовете са маркирани, маркирайки горната, долната и крайната части. Предварително проверявайки същата височина с ниво, бъдещата част е нарязана на размери, след това част от листа е огъната и се изпълнява подложка. В горната част на рафта се обръща особено внимание, за да се постигне перфектно равна повърхност при мазилката.

Когато прикрепяте части от гипсокартон към кутията с винтове, уверете се, че краищата на винтовете не излизат от листовете. Кожата на долните части на рафта се изпълнява последователно - краищата са подредени последно. Смесите на листовете са покрити с мазилка и специални ъгли са разположени в ъглите и се извършва грубо изравняване на рафта. След като мазилката е напълно изсъхнала, можете да продължите с декорирането на рафта, който е залепен с тапет, боядисан или завършен по комбиниран начин.

Гипсовите плоскости са просто и ефективно решение за реконструкция на жилища или обновяване на интериора. Те, или носят полезен товар, или служат само за декоративно интериорно решение.

Сложността на конструкцията от гипсокартон зависи от броя на частите и от наличието на заоблени ъгли - всичко друго диктува въображението на производителя и способността му да вижда крайния резултат.

Гипсокартонът играе важна роля в дизайна на интериора - неговата гъвкавост ви позволява да създавате най-фантастичните детайли, таваните с много нива, стелажите, преградите и ъгловите рафтове. За закрепването на листовете първо се монтира алуминиева профилна кутия, която е фиксирана с винтове с самонарязващ се елемент. След това кутията е облицована с изрязани детайли от гипсокартон първо от горе, после отдолу и накрая от краищата. В ставите ламелите са запечатани с мазилка, след което завършването е завършено. При завършването си, готовите конструкции са боядисани, нанесени на стени и декоративни пластмаси, стъкло или огледала. През зимата, стаята ще бъде украсена с фалшива камина с имитация на открит огън, който допълнително дава уютен дом. Гипсокартовите конструкции могат да издържат на сериозен товар или просто да декорират интериора.

Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
Таван от гипсов картон с подсветка, типове и устройствоТаван от гипсов картон с подсветка, типове и устройство
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Окачени тавани от гипсокартона в къщатаОкачени тавани от гипсокартона в къщата
» » Изграждане на гипсокартон
© 2021 BggeHat.com