Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури



Гипсовите плоскости, независимо от монолита си, позволяват не само да се припокриват повърхността, но и да се създават нестандартни форми - кутии, кесани, арки и прегради. В допълнение, материалът е толкова ковък, че с него можете да направите различни сложни форми, които дават дизайн на уникалността на стаята. 
модели за тавани от гипсокартон
Моделите на тавана на гипсокартон, създадени на няколко нива, представляват архитектурни композиции в стила на футуризма или постмодернизма. В същото време майсторите, които създават такива чудесни неща, не се съсредоточават изобщо върху определен стил - те просто се опитват да изпълняват качеството си на работа. В резултат на това се получават красиви шарки на тавана от гипсокартон.

Как да направите шарки на тавана на гипсовата плоскост? 

Няма да разглеждаме всички възможни модели тавани от гипсокартон, но независимо от сложността на композицията, повечето от тях правят същото. 
модели на тавани от гипсокартон
Първо, ще ви научим да направите основната повърхност - кръг. Ако можете да направите този елемент себе си, тогава вие ще бъдете на рамото и други модели за тавана на гипсокартон. Така че, нека да започнем да създаваме прост кръг на таван на две нива. 

Рамка на първо ниво 

На първо място, трябва да направите маркирането на повърхността. За да направите това, намерете най-ниската точка в равнината на основния таван. Сега, съсредоточавайки се върху него, с помощта на лазерно или водно ниво в ъглите на стаята се правят марки. В резултат на това получаваме нивото на основната повърхност. След това е необходимо да слезете от това ниво до дебелината на профила на CD - точно с 25 мм. В резултат на това получаваме 2 точки във всеки ъгъл на стаята. Сега трябва да нарисуваме плоска хоризонтална линия, свързваща тези етикети. За да направите това, между точките се изчертава низ в синьо или хоклин, след което е необходимо да се обезкуражи контролната линия по целия периметър на стаята. 
шарени тавани от гипсокартон
След това отидете на оформлението на тавана. В равнината линиите се прилагат на разстояние 50 см една от друга. 
На линията, бият около периметъра на стаята, задайте UD профила. За да го оправите, използвайте дюбели. Ако няма специални монтажни отвори на профила, те могат да бъдат направени сами, на разстояние 40-50 см един от друг. 
На линиите, маркирани на тавана, се монтират U-образни окачвания. Стъпка между тях. - не повече от 60 см до дюбели не попадат в празнотата на бетонни подове, трябва да използвате дюбел с разкроена ръкав. Вместо това можете да използвате ударни дюбели, заместени с по-дебели винтове. 
модели на тавана на гипсокартон със собствените си ръце
Профилът на компактдиска се изрязва на необходимата дължина и се вкарва в водачите, монтирани на стената, подобно на снимката. Всеки профил на тавана се изтегля от централното окачване. За да направите това, достатъчно е да се огънат ушите под нея. 
За да се контролира полученото ниво, е необходимо да се затегне резбата между профилите на тавана. Сега можете да настроите правилно височината на профилите. Винтовете закрепват мястото на прикрепящите CD-UD профили. След като рамката за тавана е готова, можете да продължите към окабеляване на електрически проводници и други комунални услуги. 

Ние шият гипсокартон 

Сега рамката е измазана с листове от гипсокартон. По-добре е да свършите работата заедно, тъй като е много трудно за едно лице да се справи едновременно със задачата да държи и фиксира лист на GCR. За закрепване се използват самостоятелни разфасовки с дължина 2,5 см. На един лист гипсокартон трябва да се използват около 60 самозатягащи винта. 
За да затегнете правилно винта на материала, е необходимо да използвате специална дюза на отвертката, която ще контролира дълбочината на завинтване на елемента. Благодарение на това е възможно да се постигне, че самопочистващата се глава е вградена в гипсовата плоскост, но тънката хартия не е повредена. 
как да избирате модели за тавани от гипскартон
Листовете са настроени така, че ръбът на елемента да припокрива половината профил. Втората половина ще се използва за фиксиране на следващия лист от гипсокартон. Рамката, разположена под следващото ниво на конструкцията, не се изисква да бъде облицована с гипсокартон.
Сега начертайте кръг около равнината на тавана. В центъра завийте винта. За него свързваме тел, на втория край има молив. В този случай е нежелателно да използвате нишка, тъй като тя може да се простира и в резултат на това ще се появи неравна фигура. 

Направете кръг

За да направите кръг, можете да използвате UD профил с ширина 25 мм или UW профил с ширина 50-100 мм. Дълбочината на следващото ниво зависи от избора. 
Страничните стени на профила се изрязват на всеки 50-70 мм. Насочвайки се към линията, пробиваме профила. Разстоянието между вдлъбнатините трябва винаги да е същото. По същия начин се създават и всякакви извити линии. 
модели на тавани от собствени ръце на гипсокартона
В зависимост от ширината на профила се създава второ ниво на конструкция, по протежение на което се завинтва профилът UD. Между UD профилите в близост до стената и около нея се монтират CD профили. В този случай, ако кръгът е направен от 25 мм UD, тогава компактдискът е фиксиран с дълги винтове за самобръсначка директно към рамката на първото ниво. Ако кръгът е монтиран от по-широки профили, CD е монтиран на закачалки. 
Сега шият второто ниво на тавана. Листовете се изрязват директно върху рамката. Това гарантира точността и равномерността на получената фигура. 
Монтаж на таван от гипсокартон, подробно видео:

заключение 

Сега разбирате, че създаването на тавани от гипсокартон с модели не е толкова трудно. Ако стаята е с малка височина и конструкцията на две нива не може да бъде монтирана и искате да получите красив таван от гипсокартон, можете да го направите в обратна посока. Лист от гипсокартон се изрязва необходимата фигура, която е просто залепена към окачения таван. 
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Чертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартонЧертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартон
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Проектиране на окачени тавани от проби от гипскартонПроектиране на окачени тавани от проби от гипскартон
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Таван на гипсокартон в коридораТаван на гипсокартон в коридора
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
» » Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
© 2021 BggeHat.com