Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон



Гипсовият картон прави възможно създаването на таванни конструкции с различни форми. Фигурен таван от гипсокартон - оригинален дизайнерски разтвор, който може благоприятно да допълва всеки интериор. Освен това, той е по-евтин от системите за окачване от други материали.
фигури от гипсокартон на тавана
Незадачният таван от гипсокартон може да се създаде сам. Как да направите това ще бъде описано по-долу. За да разберете по-добре процеса на работа, можете да разгледате снимката.

Подготовка на основната повърхност и маркиране

За да създадете необичаен таван от гипсокартон, трябва да подготвите стените и грубата повърхност. Те се отстраняват от старата мазилка или друго покритие, както и от допълнителни елементи, които ще повлияят на работата - пирони, полилеи и т.н.
Първо определете височината на първия ред на конструкцията. Тя трябва да бъде най-малко 25 милиметра под нивото на основната повърхност. Затова намерете най-ниската точка и маркирайте необходимото разстояние на стената, като поставите знак. Дебелината на профила, която ще се изисква за създаване на фигурен таван от гипсокартон, е 25 милиметра - това обяснява необходимостта от измерване на това разстояние.
Радиус тавани от гипсокартон
С помощта на нивото на сградата марката се пренася на всички ъгли на стаята. Между точките се наричат ​​линии за ориентир. Те могат да бъдат приложени с помощта на choclain или нишка, оцветена със синьо. За да направите това, просто трябва да издърпате конеца между знаците, да го издърпате и да го освободите рязко - той ще удари стената и ще остави линията.
Преди да направите, например, тавана на плочки от гипсокартон, трябва да направите първата подредба. За да направите това, намерете ъгъла в стаята, която е най-близо до 90 градуса, и с фокус върху него, на всеки 50 сантиметра маркира тавана. Същото се прави и на противоположната стена. Между марките, линиите се бият на стената - те ще са необходими за U-образните закачалки, на които са фиксирани профилите на компактдисковете.

Монтиране на рамката на първия ред

За да направите обемни тавани от гипсокартон, по протежение на периметъра прикрепете профила на UD, така че долната му част да е на предвидената линия. Когато в профила няма монтажни отвори, те трябва да бъдат направени независимо на всеки 40-50 сантиметра.
Монтажът се извършва с винтове и пластмасови дюбели. 4-5 милиметра - оптималният диаметър на винта, дюбели - 6 милиметра. След това, по линиите, отблъснати на тавана, U-образните окачвания се завинтват. Винтовете и дюбелите са нужни точно по същия начин. Разликата между окачването, която е необходима за създаване на извит таван от гипсокартон, трябва да бъде по-малка от 60 сантиметра. За окачването се препоръчва да използвате изпъкнали дюбели, но ако не можете да ги намерите, можете да купите перкусионни продукти и да ги използвате с други винтове. Предимството на извитите дюбели е, че техният капак не им позволява да попаднат в кухините, които винаги се намират в бетонния под.
наклонен таван от гипсокартон
Когато се правят лъскави тавани от гипсокартон и закрепване на закачалки, скрепителните елементи трябва да се извършват не за външни "уши" с отвори, а за вътрешни. Факт е, че ако се прикрепите към "ушите", те ще бъдат издърпани назад с няколко милиметра, което в бъдеще няма да има най-добър ефект върху равнината на строителството.
За да създадете таван от гипсокартон в полукръг, след като монтирате закачалките, изрежете профилите на CD с правилната дължина и ги поставете в периметъра на профилите UD. 
За изравняване на профилите се подава найлонова нишка надолу. Поставен е върху профилите на CD, закрепен в UD винтове. За да се предотврати издърпването на конеца от компактдиска, те се затягат с окачвачи, огъващи се под профила на окачването на всяка среда. Тогава конецът може да бъде свален, тъй като ще е необходимо да направите полукръг от гипсокартон на тавана (или друг елемент).
В крайна сметка профилите се изравняват с конеца, като се закрепват към окачванията с малки винтове за гипсокартон. Преди да започнете с инсталирането на gipsokartonnyh листа, направете окабеляване за осветление.
Монтаж на първото ниво на тавана на гипсокартон, подробно за видеото:

Закрепване на гипсокартон

Комплексните тавани от гипсокартон започват да се правят от първия етаж. GCR се подрежда в профила на компактдиска, така че да пада само на половината от лентата. Втората част е прикрепена към друг лист материал. Трудно е един човек да инсталира плочи от гипсокартон, затова ще е необходим помощник.
извит таван от гипсокартон
Тогава те мислят какво ще бъдат фигурите от гипсокартон на тавана. Те рисуват с молив. След това на стената се маркира второ ниво и профилът UD се закрепва към него. 
Профилът, необходим за правене на квадрати на тавана на гипсокартона (или друг шаблон), се нарязва на всеки 5 сантиметра. Изрезките се правят отстрани и отвън на шината. Вдлъбнатият елемент се завинтва към профилите на CD директно през гипсовата плоскост, в съответствие с отпечатания чертеж. Също изрежете същите части от профила на компактдиска и го завийте на фигурата UD. След това профилът на UD е сложен. За да изгладите равнината, издърпайте отново конеца.

Второ ниво

За да създадете таван от гипсокартон овална (или друга форма), направете второ ниво. На първо място, страничните равнини на CD профилите са отрязани, тъй като няма къде да ги вмъкнете от вълнообразната страна. Долната равнина е прикрепена към фигуриращия UD. Таванът от гипсокартон има такава конфигурация, че е възможно да се режат вертикални, а не хоризонтални профили. На местата, където вертикалните профили на компактдиска от втория етаж са повече от 50 сантиметра, те се укрепват с U-образни окачвания. 
композитни тавани от гипсокартон
След фиксиране листове от гипсокартон. Резултатът е вълна от гипсокартон на тавана или друг елемент, в зависимост от идеята. Допълнителните парчета са отрязани с резачка. Вертикалните ивици се отрязват от външната страна на декора.
В края на работата се поставя вертикална лента. След това, наклонен таван на гипсокартон е shpaklyuyut, инсталирате осветление. Оригиналният таван на две нива от гипсокартон е лесен за създаване. Обикновените линии на второто ниво са напълно способни да направят самостоятелно. Но ако искате да изпълнявате сложни елементи, по-добре е да поверите работата на специалисти.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Опции за устройства с двоен таванОпции за устройства с двоен таван
Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?Какъв таван правят съветите на дизайнерите в спалнята?
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
» » Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
© 2021 BggeHat.com