Гипсокартонът на тавана го прави сам



С изобретяването на такъв материал като гипсокартон в интериорния дизайн има значителни промени. Създаването на окачени тавани не е особено трудно, ако знаете основните точки и редът на действията. За това, какво е възможно да се създаде gipsokartonnye дизайни на тавана - видео визуално показва варианти на изпълнение на произведения.

Инструменти и материали

След като основният таван е подготвен (измазан и измазан) и са налице необходимите инструменти и строителни материали, е възможно да се започне изграждането на окачена конструкция от GKL.

инструменти за гипсокартонени конструкции на тавана
Необходими са следните инструменти за изпълнение на заданията за създаване на таванна система:
  • рулетка дължина 5 метра;
  • нивото на конструкцията е два метра, за предпочитане лазерно или ниво;
  • дължина на правилото от 2 метра;
  • отвертка и удар;
  • фрези;
  • абрихт;
  • гон, строител нож и шпатули;
  • решетка и ренде.
Преди започване на работа е необходимо да се закупи в необходимото количество:

аксесоари за гипсокартонени конструкции на тавана
  • гипсокартонени плоскости (GCR);
  • профил UD (водач) и CD (таван);
  • закачалки от два вида - котви и прав;
  • котва за закрепване;
  • разширения на профила;
  • съединители на едно и две нива;
  • дюбел-пирони;
  • самонарезни винтове с размер 3,5х 11 мм и 3,5х 25 мм;
  • укрепваща хартия;
  • замазка.
Забележка: ако системата е на много нива, ще са необходими по-дълги винтове.

Маркиране и рамкиране

Разпределението на тавана и създаването на окачена рамкова конструкция трябва да се извършва в съответствие с определени правила.
1. На първо място е необходимо да използвате нивото на сградата (лазерно или водно ниво), за да определите най-ниската точка на основата и да се отдалечите от марката на разстояние, в зависимост от това коя конструкция гипсокартон таван с осветление това е планирано.
2. На стените на маркиране се прилага по периметъра на помещението, е права непрекъсната линия, която ще бъде показател за фиксиране на профила UD (UD). Завързването на съседните барове се извършва от задника.

създаването на рамка за гипсокартон на тавана
3. За да се създаде надеждна рамка, разстоянието между два носещи профила не е повече от 600 милиметра, тъй като гипсовите плочи са прикрепени по такъв начин, че да се съединяват в средата на ламелите. Разстоянието между стените и маргиналните профили трябва да бъде приблизително 15 сантиметра.
4. Необходимо е профилите на лагерите и водачите да са в същата равнина - това се контролира от нивото на сградата. Към профилите на таванните наслагвания профилите са закрепени с котви и прави окачвания.
5. Един от важните моменти при свързването на две съседни листове за гипсокартон е, че това не може да се направи на една и съща линия - е необходимо да се спази редът на шахмата. В същото време между носещите профили са монтирани джъмпери, които са сегменти от профилите на профила на SD, те са монтирани в цялата рамка на таванната конструкция на стъпки от 50 сантиметра. Дизайнът на тавана от GCR предвижда, че те са съединени в средата на джъмперите.
6. За джъмпера свързване и носещия профил често се използват конектори на едно ниво, наречени "раци" - те са монтирани с помощта на самонарезни винтове, които имат размер от 3.5 до 11 мм. В резултат на това се получава основата на бъдещата система на тавана (вижте каква е готовата рамка, ако са направени гипсокартонни конструкции на тавана на снимката). За нейните самозарязващи се, с размер от 3,5 до 25 милиметра, закрепете листовете за довършителни материали.

гипсова мазилка
7. За да се даде индивидуалност и усъвършенстване на интериора в строителството на гипсокартон, се изграждат няколко нива. Преди това се създава скица, според която конфигурацията се показва на основния таван. Извитите линии се създават с помощта на водещ профил - страничните му рафтове се изрязват на всеки 3-5 сантиметра и се огъват. 9,5 милиметрови листа гипсокартон се закрепват към многоетажна рамка, като се използват дълги винтове за самобръсначка.

Монтаж на гипсокартон върху рамката

Как да се прикрепят правилно листове от материал към гипсокартон структури на тавана на видеото може да се види на сайта. При монтаж на интервала между двата винта не трябва да надвишава 30 mm - завинтване е перпендикулярна на основата с малък таван потапяне на главата самонарезни винтове в лист от гипсокартон, но без да се наруши целостта на повърхностния слой.

монтаж на гипсокартон върху рамката
Експертите казват това гипсокартонени конструкции на тавана често има пукнатини. За да предотвратите това, те препоръчват да прикрепите още един слой върху първия слой. Основното условие: връзките между първия и втория слой на листовете за сухото строителство не трябва да съвпадат. След завършване на закрепване материал до мястото на скачване профилни ленти DM и връзката към стените на помещението е оразмерен подсилваща мрежа (хартия) и shpatljujut.
завършване на монтажа на гипсокартон върху рамката

Гипсокартонна конструкция за опъвам таван

Традиционният опънат таван със закрепване към стените на стаята не изглежда толкова впечатляващ, колкото ако поставите платното върху предварително монтирана GKL кутия. Изграждането на гипсокартон под окачен таван позволява реализирането на оригиналното решение (повече:Stretch таван конструкция - видове и функции") В този случай разстоянието от кутията до тавана може да бъде направено по свое усмотрение, в зависимост от кривината на тавана и височината му, обикновено около 10 сантиметра. Кутия за таван на гипсокартон с осветление ще можете да се насладите на заглушеното меко, декоративно осветление от прожекторите, монтирани в гипсокартона.
Ние правим gipsokartonnuyu конструкция за опъвам таван

Създаване на осветление

Говори се много за предимствата на системите за окачване от такъв завършен материал като GKL. Трябва да се отбележи отличната им външност, която се потвърждава от наличните изображения на гипсокартонени конструкции върху тавана на снимката. Други предимства включват повишена звукоизолация и по-добро осветление на стаята. Когато създавате рамка между тавана и окачваната конструкция, има свободно пространство, където можете да поставите инженерни комуникации - водопроводни тръби, вентилационна система, електрическо свързване и т.н.
Дизайнът на тавана от гипсокартон с осветление има свои собствени характеристики. При прикрепянето на различни устройства към него се изискват специални опори за преместване на основното натоварване от системата на окачването към припокриването на основата. Дизайнът на тавана, създаден с помощта на листове от гипсокартон, е в състояние да издържи на тежестта на осветителните устройства, които не надвишават 3 килограма, въпреки че експертите препоръчват по този начин да се монтират петна на лагерните профили. Такава висяща система е в състояние да издържи на по-голямото натоварване, колкото по-малко е разликата между MD водачите и окачването.

ние осигуряваме осветителни елементи в структурата на тавана от гипсокартон
За да направите структурата надеждна, при закупуване на профил и крепежни елементи, за да създадете рамка, трябва да обърнете внимание на описанието на продукта от производителя. Той съдържа информация за техните параметри, според които е възможно да се определи доколко системата за окачване може да издържи на тежестта на всички комуникации, които са планирани да бъдат скрити.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачен таван от гипсокартон - технология на устройствотоОкачен таван от гипсокартон - технология на устройството
Тавани от гипсокартон със собствени ръцеТавани от гипсокартон със собствени ръце
Тавани от гипсокартон със собствени ръцеТавани от гипсокартон със собствени ръце
Таван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работиТаван на гипсокартон със собствените си ръце на примери за довършителни работи
Кутия за тавана на гипсокартонени видове и формиКутия за тавана на гипсокартонени видове и форми
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
Характеристики и типове на таванитеХарактеристики и типове на таваните
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
» » Гипсокартонът на тавана го прави сам
© 2021 BggeHat.com