Таван при инсталацията на гипсокартон



Днес много поръчват производството на тавани от гипсокартон - изглеждат страхотно, и в същото време са много по-евтини варианти за проектиране на припокривания. Трайността на този дизайн зависи от рамката - ако е инсталирана правилно, тя ще продължи няколко десетилетия. Как да погледна тавани от гипсокартон, можете да видите на снимката.
как да свалим тавана с гипсокартон
Таван на тавана под гипсокартон не е трудно, така че ако искате да го направите сами, ако точно следвайте инструкциите.

Материали за покриви

Структурата за закрепване на гипсокартон е направена от два материала: профил от метален или дървен лъч.
Wood деформира от температурни промени и влажност, обаче, ако се използва за столици греди, трябва да се поддържа в постоянно стайна климата. Що се отнася до това как да се мотае гипсокартон на тавана с дървена щайга, след първия кадър да бъдат третирани специален био- и водоустойчив импрегниране. Но дори и ако влажността на дървесината преди инсталацията е, както се очаква, 10-12, и цялата подготвителна работа е направено, все още не е гаранция, че с течение на времето, дъските не се деформират и тавани от гипсокартон е покрита с пукнатини.
как да винт гипсокартон до тавана
Ето защо, щайгата на тавана под гипсокартон обикновено е направена от метални профили. Металът - надежден и издръжлив материал, добре толериращ околната среда, рамката от него е лесно инсталирана. Освен това, метална рамка за гипскартон са по-евтини от дървените греди.

Подготовка за инсталиране на рамката

Често има въпрос за това как да винт гипсокартон до тавана.
Първо, подгответе всички необходими материали:
  • нокти и дюбели;
  • самобръчкови винтове;
  • рулетка;
  • равнище;
  • удар;
  • отвертка;
  • директни суспендирания;
  • съединители с едно ниво - "раци";
  • профили от 60x27 милиметра;
  • метални профили с размер 27x28 mm, всяка дължина е 3 метра.
каса под гипсокартон на тавана
Общата дължина на водещите профили трябва да бъде малко по-голяма от периметъра на стаята: извършват се специални изчисления за изчисляване на необходимото количество. По отношение на това как да се намали таван с гипсокартон, двуетажна конструкция ще отнеме около 15 сантиметра от височината на стаята.
Първо определете броя на надлъжните профили, затова ширината на тавана е разделена на 0,6 метра. Например, ако ширината на тавана е 3 метра, трябва да имате 5 профилни ленти. Но ако ширината е по-голяма, потреблението на материали ще се увеличи. По подобен начин се изчислява необходимия брой напречни профили. Разстоянието между тях трябва да бъде 60 сантиметра. Препоръчително е да ги купите с малка разлика.
Окачването се използва само за надлъжни профили, за да се изчисли броят им, общата дължина на профилите е разделена на 60. Окачването е фиксирано на стъпки от 60 сантиметра.
Едностепенните съединители се използват за закрепване на надлъжни и напречни профили и в допълнение към свързването им.
Рамка под тавана на гипсокартон, погледнете видеото:

Монтиране на рамката

Гипсовата мазилка на тавана започва да се създава чрез фиксиране на водещите профили на стената на разстояние около 10 сантиметра от основната повърхност.
Що се отнася до правилното разбиване на тавана с гипсокартон, трябва внимателно да следите местоположението на профилите. Ако не са на едно и също ниво, клетката ще бъде крива. За монтаж на профили по стените се използват дюбели - те се монтират в предварително пробити отвори. Разстоянието между тях не може да надвишава 80 сантиметра.
След това окачете окачването на тавана. Те ще бъдат прикрепени профили. За да монтирате закачалките, използвайте винтове за самозатягане и ниво, за да контролирате местоположението на релсите. Ушите на закачалите се нагоре.
производство на тавани от гипсокартон
"Раците" са фиксирани на места, където се съединяват кръстосани и надлъжни профили. Те са поставени на профила отгоре, с други думи, те трябва да бъдат насочени към тавана. След това вмъкват напречни профили, изрязани със специален трион или ножици за дължини с необходимата дължина. Съединителите са фиксирани с винтове от всички страни.
По отношение на начина на покриване на тавана с гипсокартон, то трябва да се направи само след проверка на рамката за твърдост и якост. Облицовката трябва да бъде поставена неподвижно, така че ако е необходимо, затегнете винтовете (прочетете: "Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране").
Преди това, как да инсталирате гипсокартон на тавана, електрическите кабели се подават в гофрираните тръби. Те трябва да се поставят над повърхността на таванната конструкция. В металния профил окабеляването е неприемливо. След това, закрепете гипсокартон към рамката и изпълнете довършителни покритие - shpaklyuyut и боя на повърхността, инсталирайте фитинги.
Гипсовата дъска на тавана може да има някаква форма. Този материал ви позволява да създавате всяка форма, така че дизайна на таванните конструкции е ограничен само от въображението.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Таван профил за гипсокартон ще разберем в техния видТаван профил за гипсокартон ще разберем в техния вид
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Ремонт на тавани от гипсокартон - методиРемонт на тавани от гипсокартон - методи
» » Таван при инсталацията на гипсокартон
© 2021 BggeHat.com