Схеми и чертежи на тавани от гипсокартон



При монтажа на таван, като гипсокартон, е много важно правилно да се изпълнят всички чертежи, за да се постигне максимално правилно полагане. Така че, създавайки чертежи на тавани от гипсокартон, е важно да се знае точно това, което те трябва да се помисли, и че всякакви тавани от гипсокартон схема, или по-скоро, ще се използва за рамка схемата за тях по едно и също време. Точно това ще бъде обсъдено по-късно.
Струва си да се отбележи, че чертежите на тавана, изпълнени с най-голяма детайлност, се създават рядко. Всъщност основната цел на тези чертежи е да предостави на клиента точна информация и координация на всички произведения. В този случай инсталирането на фалшив таван се осъществява в собствена обител, често се развива само скица на тавана от гипсокартон, показващи основните параметри.
гипсокартон тавани
Въпреки това подробни чертежи на тавани от гипсокартон могат да бъдат необходими за други цели:
  • подробно изчисление на консумативите. Това е изключително необходимо за големи площи, които са оборудвани със сложни системи от многостепенни тавани. Важно е, че всички необходими материали се закупуват с марж от 10 - 15, тъй като винаги трябва да има разходи, които отиват да се отрежат. В противен случай липсата на профили и листове от гипсокартон може да причини сериозни затруднения по време на инсталационния процес;
  • Съответствие на местата за закрепване със схемата на подредбата на комуникациите. В случай, че на тавана и стените са Stroebe седалка на скрито окабеляване, важно е да се обърне специално внимание на подробно планиране, в противен случай съществува опасност от късо съединение и, като следствие, промяната на цялото окабеляване;
  • Покажете общо оформление на стаята с вградени мебели. При условие, че заповедта за разполагане на мебели се извършва директно по време на монтажните работи, е важно стриктно да се изчисли всички необходими параметри по отношение на вида на максималната височина, за да се вземе под внимание, а също така, когато те трябва да се крие в системата на тавана софити.

Устройството на един таван таван

Позовавайки се на схемата на тавани от гипсокартон, е необходимо да се отдели едноетажен гипсокартон таван. При инсталиране на гипсокартон таван с едно ниво е важно да се разбере как да се изгради рамка за него, и какви параметри трябва да се вземат под внимание. Освен това, няма значение дали гланцовият таван е направен от гипсокартон или обикновено - схемата на работа ще бъде същата.
таван ъгъл на гипсокартон

Монтаж на рамка за гипсокартон таван с едно ниво

Основата на рамката на тавана на такава система е профилът, който минава по периметъра на цялата стая. Това се случва, че по време на инсталацията на тъканта може да се спуска таван гипсокартон, така че е необходимо да се знае точното разстояние до тавана, което зависи, на първо място, от тавана на кривината и дали вече има вградено осветление.
Важно е прожекторите да са на най-малко 5 сантиметра от тавана. При условие, че не е планирано тяхното инсталиране, профилът трябва да бъде затегнат близо до дъното на точките на припокриване.
Начинът, по който ще бъдат изразходвани профил, това зависи преди всичко от периметъра на помещението, както и скоростта на потока трябва да бъде закръглена до най-близкото цяло число, монтирани скоби.
тавани от гипсокартон
Поставете профилите в стаята. Стъпката на инсталацията им трябва да бъде 50 - 60 сантиметра. Закрепването към тавана се извършва с помощта на закачалки, монтирани на една и съща стъпка.
Инсталирайте профили, които са перпендикулярни на основните профили, върху фугите на листовете. Те могат да бъдат подсилени или предварително, или по време полагане на гипсокартон на тавана. Тяхната основна функция е да направят ставите твърди, така че краищата на ставите, разположени отблизо, да бъдат инсталирани изключително на един и същи профил.
Важно е да запомните, че чертежът на таван по правило не отразява къде границите на един или друг лист гипсокартон се намират на тавана. Може би основният индикатор, който оказва влияние върху определянето на броя на самозатягащите винтове, необходими за монтаж, е стъпката, с която листовете са фиксирани към профила. Тя е 25 сантиметра.
Монтаж на тавана на гипсокартон, вижте видеото:

Проектиране на таван на няколко нива от гипсокартон

Монтирането, например, на подиум на тавана на гипсовата плоскост, е необходимо да се монтира материалът на тавана така, че разликите в височината да са визуално забележими. Схемата на този вид работа ще бъде значително по-сложна, не само защото вертикалната степен ще се увеличи, но и защото инсталирането на допълнителни нива ще изисква значително укрепване на рамковата система. За да запазите значителна част от материала, можете да подсилите рамката само на едно място, т.е. точно в зоната на вертикалния таван, без да се засяга ъгъла на тавана на гипсокартона.
подиум на тавана на гипсокартон
Изчертаването на чертеж за таван е повлияно от следните параметри:
  1. Задръжка суспензии профили на първия таван слой трябва да бъдат фиксирани на стъпки от 50 - 60 см, и второ ниво на този параметър вече е равна на 40 cm. Следва да се отбележи, че тази мярка е подходяща само за тези профили, които носят основното тегло на второто ниво на тавана. Въпреки това, в случай, че не се закрепи към профила на преходен висок скелет, тогава товарът в този случай няма да се промени по никакъв начин.
  2. Най-малката разлика в индекса, като например височината между нивата, трябва да бъде равна на дебелината на сухото строителство, която ще бъде монтирана. Монтирането на тавана с вълна от гипсокартон, трябва да се помни, че всеки релеф, изразен върху повърхността на тавана, може значително да му даде оригиналност и уникален дизайн.
  3. Най-добре е разликата между монтираните нива да е равна на ширината на профила, т.е. 60 сантиметра. Тази собственост е оптимална от гледна точка на простотата таван гипс борда устройства.
  4. При условие, че няма разстояние от 20 сантиметра между първото и второто ниво на тавана, необходимостта от закрепване на долната и горната част на рамката на вертикално разположената част изчезва. Единственото изключение е случаят, при който инсталирането на второто таванно ниво се извършва близо до стената без окачване и е с малка широчина. В този случай цялото тегло трябва да бъде преместено в стелажите, монтирани на 25-40 сантиметра.
По този начин може да се отбележи, че има много възможности за монтиране на тавани от гипсокартон, но е важно поне за тях да се направят схематични чертежи. Снимки на подробни чертежи и инструкции за полагане на гипсокартон на тавана винаги могат да бъдат предоставени от специалисти на строителни фирми.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Многослойни тавани от гипсокартон в къщатаМногослойни тавани от гипсокартон в къщата
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Чертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартонЧертежи на тавана на вътрешната декорация от гипсокартон
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Тавани в кухнята от гипсокартон - рационално решениеТавани в кухнята от гипсокартон - рационално решение
Окачени тавани от гипсокартона в къщатаОкачени тавани от гипсокартона в къщата
Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
» » Схеми и чертежи на тавани от гипсокартон
© 2021 BggeHat.com