Многослойни тавани от гипсокартон в къщата



Гипсокартонните тавани се намират все повече в апартаментите. Те са достъпни и имат шикозен вид. Самият материал е евтин, но работата ще струва значителна сума. Но можете да ги запишете, като инсталирате многостепенни тавани от гипсокартон независимо.

Подготвителна работа

Общият принцип на изграждане на рамка е еднакъв и за двете едностепенни тавани от гипсокартон, и за много нива. Но преди да започнете да инсталирате структурата, трябва да направите маркер. Ключът към успеха е ясното представяне на крайния резултат от работата, т.е. готовия таван. Необходимо е да знаете точно какво искате да получавате. Това ще помогне на чертежите на многостепенни тавани от гипскартон - готови или направени самостоятелно (да се чете:Схеми и чертежи на тавани от гипсокартон").
Независимо от височината на таваните в помещението, ще се наложи най-малко 25 милиметра, за да се създаде първото ниво - това е дебелината на профилите, върху които ще бъдат закрепени листовете от гипсокартон. За маркиране се нуждаете от нивото на водата, по-добре е да е по-дълго от диагонала на тавана с няколко метра. В един от ъглите направете знак, който ще обозначи долното ниво на рамката и с помощта на водно ниво я пренесете в други ъгли на стаята.
Между белезите на стената шоколадовата нишка е издърпана, издърпана като връв и рязко освободена. В резултат на това върху стената остава равномерна резба, служеща като ръководство за монтажа на рамката. Така правете във всички ъгли на стаята. След това се прави маркиране за профилите на компактдисковете. Препоръчва се да се започне от ъгъла, който най-близо до 90 градуса. Ако няма такъв ъгъл, листовете се монтират от средата на стаята. Също така, първият лист може да бъде отрязан така, че да лежи върху профила под прав ъгъл.
Профилите ще бъдат инсталирани на всеки 50 сантиметра за тях и ще се маркират на определено разстояние един от друг. За да направите това, на противоположните стени под тавана поставете белезите и пребийте линията между тях с хоклаин. Ако етикетите трябва да се поставят близо до тавана, пластмасовите конуси на нивото ще се намесват. В този случай те могат да бъдат отстранени и използвани само от епруветката.

Монтиране на рамката

За да създадете тавани от гипсокартон, ще трябва да инсталирате рамка от метални профили от два вида - UD и CD. Първо вземете профила UD и прикрепете към стената, долната му част трябва да съвпадне с приложената линия. За работа се препоръчва да купите винт с диаметър от 4-5 милиметра и пластмасова лопатка с диаметър 6 милиметра. Готови комплекти дюбели и винтове не са подходящи - винтовете са твърде малки, дюбел диаметър, както и с известни усилия те могат да се изтеглят от стената.
едностепенно таванно покритие от гипсокартон
На линиите, приложени към тавана, се монтират U-образни окачвания. Максималното разстояние между тях е 50-60 сантиметра. Изискванията за комплектите са същите като за стените, но трябва да се има предвид, че има кухини в бетонни тавани, в които дюбели могат да се провалят. Затова се препоръчва да използвате дюбел с издути ръкави. Подходящ и ударен дюбел, но с дебел винт.
За да инсталирате CD профили, те се изрязват на необходимата дължина, така че да не се огъват по време на инсталирането в UD. След това CD профилите се вкарват в UD под винтовите окачвания.
2 ниво гипсокартон трябва да получите дори, така че CD профили изравняване под издърпайте конеца, но тъй като тя е изтеглена увисване на профили, затягат закачалки, огъване ушите на профила на потребителя. Конецът е фиксиран под UD профили, винтови винтове.
Всеки CD профил е подравнен, ръководен от резба и е завинтен към окачванията с самонарезни винтове за профили от гипсокартон. Ако профилът има хлабина, два винта се завинтват от всяка страна, а висящите уши на окачването са огънати настрани. Винтовете закрепват точките за свързване на профилите CD и UD.
извити тавани от гипсокартон
Ако е необходимо, инсталирайте CD профили на тавана по-дълъг от 4 метра, използвайте свързващ елемент. Тя може да бъде направена сама - например, вмъкнете парче дървен блок в профилите и го изтеглете отдолу с винтове за дърво.
За самозарязващи се профили от гипсокартон, които лесно се завинтват, те трябва да се залепват добре върху дюзата. За да проверите това, купете ги, трябва да помолите продавача на дюзата номер 2 и да поставите отвертката. Ако тя не лети от кръста в хоризонтално положение или леко понижена, винтовете могат да бъдат закупени.

Монтаж на гипсокартонени плоскости

За да се направи таван от едно гише от гипсокартон, листът от материал се вдига и се поставя върху рамката. За тази работа трябва да имате асистент, тъй като ако го направите сам, GCR просто ще се разпадне. Дори опитни майстори не винаги са готови да инсталират gipsokartonnye листове независимо, въпреки че за това има специално устройство под формата на T-образна опора. Преди фиксирането на гипсокартона кабелите се извеждат на местата, където ще бъдат разположени телата.
За да фиксирате един лист, са необходими около 60 винта. При завинтване на винта внимателно, за да се уверите, че капачката е удавена в повърхността, но не е пробила хартията дебелина на гипсокартон за таван. За да работите по-бързо, можете да използвате специален лак за гипсокартон, който определя дълбочината на затваряне на капачката. За да запазите материала, не можете да инсталирате листовете, където ще бъде разположено второто ниво. Това ще намали разходите не само на пари, но и на време.

Второ ниво

Помислете дали производството на тавани на много нива от гипсокартон е по-добре с класическия вариант с кръг в средата. Първо кръгът се изчертава на тавана. В центъра на тавана завийте винта и тънкия проводник с молив в края начертайте кръг. Нишката не може да се използва, защото се простира.
За да създадете кръг, използвайте UD профил с широчина 25 мм или UW профил с ширина 50, 75 или 100 милиметра. Ако вземете най-големия профил - 100 милиметра, дълбочината на второто ниво с гипсокартон и шпакловка ще бъде около 12 сантиметра.
монтаж на многостепенни тавани от гипсокартон
Страничните стени на профила се изрязват на всеки 5 сантиметра и се завинтват през GCR към рамката на първото ниво и се насочват по линията. За да регулирате кръга, винтовете се завинтват директно в гипсовата плоскост. На нивото на профила на окръжността, UD профилите се завинтват върху стената и CD профилите се вкарват в тях. На местата, където компактдискът е по-дълъг от 50 сантиметра, той се укрепва с окачване.
Второто ниво на тавана е покрито с гипсокартон. Листовете са нарязани на кръг, след като са фиксирани. За да се припокриете вертикалната равнина, изрежете ивица с необходимата ширина, на която на всеки 5 сантиметра от изпъкналата страна на огъването хартията се отрязва. Можете да създадете различни извити тавани от гипсокартон - всичко зависи от въображението. Общият принцип на сътворението остава същият, основното е да се направят подходящите маркировки и да се придаде рамка към него.

Довършителни работи на тавани от гипсокартон

След като проектът е инсталиран, те се занимават с довършителни работи - нанесете грунд, шпакловка. Първо, шевовете и винтовете са запечатани с фалшификатор. Друга възможност е да поставите специална лента под формата на решетка и да я поставите върху нея. След като повърхността изсъхне (отнема около един ден), shpatlyuyut целия таван, слоят трябва да бъде не повече от 2 милиметра дебелина. Работата трябва да се извърши възможно най-бързо, така че да няма форми на пукнатини. След изсушаване повърхността се шлайфа със специална мрежа, като се използва защитно оборудване (чаши и респиратор), тъй като се образува прах.
Пример за сложен многоетажен таван, изработен от гипскартон
След това таванът може да бъде боядисани или залепени тапети, таван плочки. Вариантите на многостепенните тавани от гипсокартон могат да бъдат много различни - е за възможността да се реализират всякакви намерения в дизайна, които те толкова харесват. Това може да се види при гледане на снимката.
Не забравяйте за осветлението - ако внимателно мислите за това, цялостното възприятие на стаята може напълно да се промени. За таваните от гипсокартон можете да избирате обикновените полилеи, светлините на място, LED лентите. Също така тези видове осветителни устройства могат успешно да се комбинират помежду си.
Таваните от гипсокартон са красив външен вид, възможност за създаване на уникален дизайн и достъпна цена. Това се дължи на това, че те са един от най-популярните видове декорация. Прочетете също: "2-степени опънати тавани - монтаж".
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да направите окачен таван от гипсокартон - инструкцияКак да направите окачен таван от гипсокартон - инструкция
Как да сглобим многостенно таван от гипсокартонКак да сглобим многостенно таван от гипсокартон
Окачени тавани от гипсокартон уникални видове и формиОкачени тавани от гипсокартон уникални видове и форми
Гипсокартон конструкции на таванаГипсокартон конструкции на тавана
Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Тавани от гипсокартон в залата за избор на дизайнТавани от гипсокартон в залата за избор на дизайн
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Красиви тавани от правилата за декорация на гипсокартонКрасиви тавани от правилата за декорация на гипсокартон
» » Многослойни тавани от гипсокартон в къщата
© 2021 BggeHat.com