Как да сглобим многостенно таван от гипсокартон



Съвременното обновяване на апартаментите почти не е завършено без тавани от гипсокартон, независимо дали става дума за селска къща или обикновен градски апартамент. Както знаете, това е доста скъпо, но можете да спестите парите си. Говорим за създаването на таван на много нива от гипсокартон със собствените си ръце. Не се притеснявайте - това изобщо не е трудно и съвсем реално! След като прочетете тази статия, ще разберете как да осъществите целия процес. Така че, ние продължаваме.

Ние правим многостепенни тавани

За да създадете многоетажен окачен таван от гипсокартон, не е нужно да изучавате всички конструкции. Просто трябва да разберете всички принципи за създаване на метална рамка. Той има общ външен вид, както за равен таван, така и за таван с фигурни елементи (тук има завой на линиите). Разбира се, като празен, трябва само да използвате плосък метален профил.
снимка на многостепенни тавани от гипсокартон

Създайте таван за рамката: първото ниво

  1. Височината на таваните в стаята не засяга минималната дълбочина на скелета (първо ниво). Тя винаги е по-голяма от 25 мм. Това е вид дебелина на профила, върху който ще бъдат окачени листове от гипскартон (GKL).
  2. Най-удобно е да се провежда тава маркировка за гипсокартон нивото на водата. И трябва да бъде няколко метра по-дълъг от диагонала на тавана. В един от ъглите се обозначава марка, обозначаваща долното ниво на металната рамка. След това, като използвате нивото на водата, преместете горния етикет до всички ъгли на стаята.
  3. Между белезите на стената се простира нишката на хоклейн. След това тя е изтеглена (подобна на напрежението на крилото) и рязко освободена. В резултат на това на стената ще остане гладка ориентация линия за wireframe ниво. Подобна процедура се извършва около периметъра на стаята.
многослойни гипсокартонени тавани
  • Следващата стъпка е маркирането на тавана за CD профилите. На първо място, определете от какъв ъгъл ще започнете да монтирате монтажа на гипсокартона. Напомняме ви, че ъгълът трябва да бъде поне 90 градуса. При отсъствието на такъв ъгъл инсталацията на листата започва от средата на стаята. Втората опция е да отрежете първия лист, така че да лежи върху CD-профилите под прав ъгъл.
  • Така че, за да се направят многопластови гипсови тавани от гипсокартон, CD-профилите са инсталирани в GCR. Стъпалото за монтаж е 50 см. За целта отново ще ви е необходима оформление на тавана за монтиране на профилите. Етикетите трябва да се поставят под тавана на противоположните стени. Освен това, използвайки холклин, линиите между тях се отразяват. По този начин извършихме маркирането на първо ниво.
  • Съвет: Заслужава си да кажете няколко думи за нивото на водата под тавана. Ако трябва да поставите етикети много близо до тавана, ще срещнете проблем - пластмасовите конуси ще се намесват в това. Следователно, преди да се извърши работата, конусите най-добре се отстраняват и в маркировката се използва една тръба.

    Многоетажни тавани от гипскартон: монтираме метална рамка

    • Устройството на многостепенните тавани от гипсокартон предполага инсталиране на скелет от първото ниво. Ето защо ще ви трябват два вида метални профили: CD и UD. В нашия случай най-добре е да използвате UD. Завийте до маркираната стена. Не забравяйте, че линията и долната част на профила трябва да съвпадат. В резултат на това изградихме първото ниво.
    • Инсталацията включва използването на пластмасови дюбели. Диаметърът му трябва да бъде 6 мм, а винтът трябва да е 5 мм. Не използвайте фабричното оборудване на винтове. Подобни продукти имат малък диаметър на винта, в резултат на което дюбелът не е фиксиран в стената и може да излезе.
    схеми на многостепенни тавани от гипсокартон
  • Освен това по линиите на тавана са построени U-образни окачвания (peshki). Стъпалото на тяхната инсталация не трябва да бъде повече от 50-60 см.
  • Изискването за набор от дюбелни винтове в диаметър съвпада със стената. Въпреки това, всички съвременни таванни тавани от таван имат празнини. Като следствие - провал на дюбела в тези канали. При тези условия изберете дюбел с разширен ръкав. Можете също така да изберете ударна шайба, която има широк и дебел винт.
  • Следващата операция е инсталирането на CD-профили. Елементите се изрязват до необходимата дължина (5 мм по-кратко - CD не трябва да се огъва по време на инсталацията в UD). Освен това CD продуктите се вкарват в UD под предварително завинтени суспензии.
  • Многослойните окачени тавани от гипсокартон трябва да са равномерни. За да се изравнят профилите на компактдиска, отдолу има низ. В бъдеще това ще се забави с променящи се профили. Всеки един диск трябва да бъде издърпан от едно окачване. В този случай ушите се огъват под профила. Конецът обикновено се намира под UD профилите. Ако е необходимо, завийте с винтове с резба.
  • Подравняването на всеки профил на CD трябва да се извършва стриктно на конеца. Трябва да се внимава да следите разстоянието и при завинтване към окачванията с винтове с самонарязващи се болтове. Има случаи, когато профилът на тавана за гипсокартона има особена реакция. След това всяка страна трябва да има два винта с винт. В този случай ушите на окачването са огънати отстрани. С помощта на самостоятелно подслушване и фиксиране на CD връзката с UD.
  • Когато инсталирате CD-профили на тавана повече от 4 м, използвайте свързващи елементи за удължаване. Такъв елемент не е трудно да се направи от себе си - вътре в профилите се поставя малък дървен блок, а от дъното се привлича чрез винтове за дърво.
  • Схеми на многостепенни тавани от гипскартон и монтаж на GKL

    1. За да се повдигне и фиксира върху рамката на gipsokartonnogo лист, тя ще отнеме не по-малко от двама души. В противен случай съществува опасност от разваляне на листа. Ето защо опитни специалисти рядко се съгласяват да извършват монтаж на GKL самостоятелно.
    многостенни тавани, изработени от гипсокартон със собствени ръце
  • За един лист гипсокартон, в потока се използват около 60 винта. Когато завинтвате винта, шапката трябва да влезе изцяло в листа, но не разкъсвайте хартията. Като помощен елемент се препоръчва да се използва дюза за гипсокартон със сянка. Той автоматично записва степента на потапяне на капачката.
  • За да запазите гипсокартон, следното ще помогне: не го хванете на места с място на второто ниво. По този начин няма да отделите повече време или пари. Най-добре е за това време да помислите за бъдещия дизайн на многостепенни тавани от гипсокартон.
  • Как да се събере мулти-ниво таван от гипсокартон, подробно видео:

    Създаване на второ ниво

    • Класическата версия е с кръга в средата. Начертайте нормален кръг на тавана, след което завийте винта в центъра му. Той ще изпълнява функциите на радиалния прът на компаса. Използвайте тънка тел с молив, завързан в края му. Не използвайте резба, тъй като тя се простира твърде много.
    • За кръг е най-добре да използвате UD профил (ширина 25 мм) или UW профили (тяхната ширина е 50, 75 и 100 мм).
    • Помислете за пример въз основа на най-широк, 100-милиметров профил. В резултат на това дълбочината на второто ниво (включително гипсокартон и шпакловка) ще бъде около 120 мм.
    • Направете рязане на страничните стени на профила след 5 см. След това го завийте през GCR към горната рамка. Използвайте линията като ръководство. Коригирайте кръга, за да помогнете на самозатягащите се винтове, които се завинтват в гипсофактора.
    • На нивото на профила на обиколката UD профилът е завинтен към стената. След това те вмъкват CD профили. Когато CD надвишава дължината от 50 см, подсилете профила с окачване.
    многостепенен гипсокартон таван устройство
  • Затворете втория слой гипсокартон. Листовете се изрязват в кръг само след окончателното им фиксиране - това ще добави точност към работата ви. За да се припокриете вертикалната равнина, вземете ивица с желаната ширина и след това нарязайте хартията върху нея. Процедурата се изпълнява от изпъкнала страна на завоя.
  • Също така трябва да се погрижите за оловните жици за тела. При планиране на инсталирането на осветителни тела във вертикална равнина, направете пропуск в посочените места. В това ще ви помогнат снимките на многостепенни тавани от гипсокартон, където са ясно посочени жлебовете за фиксирани елементи. Там можете да получите красиви дизайнерски идеи както за таваните на къщата, така и за апартамента (виж статията: "Красиви тавани от гипсокартон: правила за проектиране").
  • Многоетажните тавани от гипсокартон могат да имат различни конфигурации. Като се започне от това, както и от финансовите ви възможности, можете лесно да изберете най-добрата възможност за вкус. Разбира се, преди това е най-добре да изучавате фотографски материали по тази тема.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Многослойни тавани от гипсокартон в къщатаМногослойни тавани от гипсокартон в къщата
    Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
    Монтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериораМонтаж на двустепенни тавани от гипсокартон - актуализираме интериора
    Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
    Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
    Окачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталиратеОкачени тавани от гипсокартон, как да ги инсталирате
    Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
    Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
    Как да поправите фалшив таванКак да поправите фалшив таван
    Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
    » » Как да сглобим многостенно таван от гипсокартон
    © 2021 BggeHat.com