Как да се изравни тавана с гипсокартон в къщата



Неравномерните тавани не са само проблем на отделните апартаменти, а честият феномен в модерните жилища. Ето защо, за наистина висококачествен ремонт, трябва да знаете как да изравнявате тавана с гипсокартон. 
за изравняване на тавана с гипсокартон
Под равен таван имаме предвид гладка повърхност, която се хоризонтално изравнява. В тази статия ще говорим как да постигнем идеална гладкост сама. В действителност се оказва, че този вид работа не е трудно и може да се направи и от непрофесионалисти в областта на строителството. 

Маркирайте 

Тъй като ние просто искаме да се приведе в съответствие таван гипсокартон, тоест, ние няма да направим къдрава и на много нива структура, рамката може да се инсталира с минимално пространство от повърхността на основата, а именно 2.5 см. Тази стойност се определя от дебелината на профила на рамката. 
нивото на водата
Първо трябва да намерите най-ниската точка на тавана. От отстъплението си, необходими 2,5 см, след което маркирайте по най-близката стена. Използвайки ниво на вода или лазер, тази точка се предава успоредно на всички ъгли на стаята. Сега между етикетите трябва да нарисувате линия. Направете това с помощта на холклин или конец, покрит със синьо. 
Нишката е изтеглена между две точки като низ и рязко освободена. След като ударите стената, нишката ще остави ясна, равна линия, която служи като ръководство за монтажа на скелета на тавана. Подобна процедура се повтаря на всяка стена. В крайна сметка трябва да получите гладък периметър. 
Тъй като рамката предполага фиксиране на профилите не само по стената, но и по тавана, трябва да маркираме повърхността на тавана. За да направите това, изберете най-равномерния ъгъл на стаята. Като се започне от него, надлъжните или напречните линии се маркират с стъпка от 50 см (посоката зависи от начина на полагане на листа от гипсокартон). 
как да изравнявате тавана с гипсокартон със собствените си ръце
За да фиксирате профилите, използвайте специални винтове. За да проверите качеството на тези консумативи, е необходимо да прикрепите винта към дюзата # 2. То не трябва да се изхвърля в хоризонтално положение или когато винтът е наклонен. 

Монтаж на метална рамка 

Сега около периметъра на стаята завийте профила UD. Долната му част трябва да съвпада с предишната линия. Профилите са закрепени с пластмасови дюбели с винтове. Оптимално е, че елементите имат диаметър съответно 6 mm и 4-5 mm. В този случай не забравяйте, че стандартните винтове в тези дюбели имат по-малка дебелина. 
Изравнете тавана с инструкции за гипсокартон
Ако в профила ви в UD няма специални дупки, ще трябва да го направите сами. Те се пробиват на всеки 40-50 см. По-добре е да направите това, като опънете профила към стената. Тогава веднага ще имате дупка за дюбела. Гладката инсталация на UD профилите е половината от успехите при постигането на равномерни тавани. 
Сега, по линиите, маркирани на тавана, се монтират U-образни окачвания. Разстоянието между тях не трябва да надвишава 50-60 см. В този случай се използват дюбели с шапка и фалшификация върху ръкава. Така че окачването ще се държи здраво в частично кухия таван на тавана. 
Профилът на компактдиска е изрязан 5 мм по-къс от разстоянието между стените. След това елементите се вмъкват в UD профилите, както е показано на снимката. За да са профилите на компактдиска в една и съща равнина, те са подравнени по протежение на нишката, която е опъната между водачите. Височината на CD профила се регулира чрез окачване. Изпъкналите краища на П-елементите са огънати към страните. Съединенията UD и CD са фиксирани с винтове. 
за изравняване на тавана с технология на гипсокартон
Сега ще разберем как да изравняваме тавана с гипсокартон. 

Ние шиете gipsokartonnye листове

За да работите с гипсокартон, ще ви е необходим партньор, тъй като повдигането на елемент с такива размери (2,5 * 1,2 м) не е напълно удобно, освен това ще е необходимо да фиксирате листа на върха. 
Използва се за монтаж на винтове за метал, които се завинтват на всеки 30 см. Винтове на ОСП трябва да бъде леко са се удавили в равнината на листа, но е необходимо да ги затегнете, така че да не се повреди хартията. Затова ви препоръчваме да използвате специална дюза, която ще ограничи хода на винтоверт и ще ви позволи да завинтвате винта точно толкова, колкото ви е необходима.
как да изсъхне тавана с гипсокартон
Краищата на гипсовата стена трябва да лежат точно на половината от профила. Втората половина на елемента се използва за фиксиране на следващия лист от материал. 
След като са поставени всички листове гипсокартон, можете да започнете да запечатвате точките за закрепване и шевовете. Смесите от отделни листове от материал са покрити със специална хартиена лента или змия. За да направите това, шевовете първо се затварят с шпакловка и без да изчакате да изсъхне, лентата се полага отгоре. След това шевовете се третират с шпакла за втори път. Мястото на винтовете за завинтване може лесно да се покрие с шпакловъчен материал. След като материалът изсъхне, продължете да завършите пълненето на повърхността. 
След като сушилният слой е изсъхнал, той се втрива с шкурка с фино зърно. Това ви позволява да създадете идеално гладка повърхност, подходяща за по-нататъшно довършване. Таванът не трябва да бъде измазан. И поради големия избор от начини за украса, можете да създадете необходимото настроение и стил на интериора. 
Как да направите таван от гипсокартон, погледнете видеото:

заключение 

Сега знаете, че дори тавани, направени от гипсокартон, инсталиран от вас - това е реално. За да изпълнявате такава работа, не е нужно да имате никакви супер способности, е необходимо само да се подходи правилно към организацията на работния поток. И като знаете как да изравнявате тавана с гипсокартон, можете да продължите да инсталирате интересни и сложни многостепенни структури. 
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработкаКак правилно да направите таван от гипсовата дъска тайни на изработка
Монтиране на фалшив таван от гипсокартон на примериМонтиране на фалшив таван от гипсокартон на примери
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
Как да направите таван на две нива от гипсокартонКак да направите таван на две нива от гипсокартон
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
Окачен таван в кухнята - монтажОкачен таван в кухнята - монтаж
Как да поправите фалшив таванКак да поправите фалшив таван
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
» » Как да се изравни тавана с гипсокартон в къщата
© 2021 BggeHat.com