Рамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройство



Гипсовите плоскости се използват широко при декорирането на тавани, стени и прегради на различни помещения. Всеки лист материал, в зависимост от неговия размер и метод на обработка на ръбовете, има свое поле на приложение. Несъмнено, сухото строителство има както силни, така и слаби страни. Големите товари и не много внимателното боравене с материала застрашават образуването на пукнатини и фрактури. Следователно, всяка операция за доставка и манипулиране на листа е по-добре да се повери на професионалисти. Освен това, по-добре да инсталирате материала. В допълнение, трябва да се помни, че сухото строителство на тавана без рамка не е инсталиран.
рамка от профила за гипсокартон
Характеристика на гипсовите листове е, че техните ръбове служат за прикриване на шевовете на фугите. Заобленият и рафиниран ръб дава възможност да се направи шев между два елемента почти незабележим. Ако ще работите сами, препоръчваме да купувате чаршафи от 90 см, защото те са много по-лесни и с тях е много по-удобно да се управлявате.
В днешната статия ще говорим за това как да направим рамка за гипсокартон на тавана.

Как изглежда рамката?

Ако решите да направите рамка самостоятелно, можете да изберете дървени греди. В този случай е необходимо да направите кожата и да фиксирате металните държачи. И за да свържете окачена конструкция към основния таван, използвайте специални стойки за таван. Тези елементи са стоманени щамповани ленти със специална форма, състоящи се от две части. Първият е фиксиран върху основния таван, а след това се огъва под ъгъл от 90 градуса. И втората част на държателя се движи свободно в първата. Благодарение на това движение е възможно да се контролира разстоянието между двата вида таван - основната и гипсовата плоскост.

решетка

И двата елемента имат корабно оформени части, които са свързани една с друга.
За да фиксирате държача на тавана и да определите необходимата дължина, трябва да извършите следните операции:
  • в тавана се правят няколко дупки, така че интервалите между долната и горната част да не съвпадат;
  • наклонен е металният щифт. Той осигурява надеждно и трайно фиксиране.
рамка за таван от гипсокартон
Благодарение на това просто решение можете да регулирате дължината на държача.
Клетка се нарича скелет под тавана от гипсокартон, който вече е монтиран и фиксиран върху държачите. често таван на каса под гипсокартон е изработена от дървени греди, които след това се окачват успоредно една на друга с равнината на тавана.
Спазването на стъпките между гредите е много важно. Тя трябва да е около 60 см. Разстоянието между собствениците, трябва да бъде по-голяма от 20 см. Към получената рамката на тавана гипскартон е по-твърда, се препоръчва да се монтира така наречената kontrbrusya които са фиксирани с винтове. Разстоянието между тези елементи е също 60 см.

Монтаж на рамка от дърво

Рамката за гипсокартон на тавана е идеална повърхност, която осигурява надеждно закрепване.
За да създадете такава равнина, трябва да спазвате няколко правила:
  • измерваме конструктивната позиция на тавана в стаята с помощта на маркировка;
  • за това се използва ниво от 1.2 до 1.5 м. Може да се приложи и водно ниво, а ако помещението има големи размери, то е по-добре да прибягвате до лазерна инсталация;
  • На тавана се прилага централната линия;
  • основната маркировка на тавана се прилага върху рамката от гипсокартон. Отдясно и отляво на главната линия има две линии, които по-късно стават осите на профилите.
рамка за гипсокартон на тавана
Такива манипулации трябва да се извършват стриктно в центъра на помещението, тъй като преминаването към едната страна ще доведе до загуба на твърдост в цялата структура. Следователно, измерванията се извършват много внимателно, като се проверяват отново няколко пъти. С правилните табелки за гипсокартон може да спести до 15 листа за гипсокартон.

Ние монтираме жартиери

Така че вече сме направили маркировката, за да монтираме правилно рамката на тавана от гипсокартон. Сега е необходимо да окачите окачванията на опорната основа.
Има два начина да инсталирате тези елементи:
  • закрепване на директно окачване;
  • закрепване чрез сцепление (ненио-окачване).
гипсокартон на тавана без рамка
В ролята на спиране тези структури могат да действат:
  • Анкерно окачване със скоба;
  • окачване за профили и релси;
  • комбинирано окачване;
  • пружинно окачване;
  • нониус-яка;
  • суспензия-нониус.
В този случай, окачването nonius е предназначено за профили 60 * 27, а окачването за рафтове - 24 * 38.
На следващия етап все още се подготвяме скелет за фалшив таван от гипскартон.
За да се монтира окачването, се изпълняват следните процедури:
  • в носещата основа е необходимо да се пробиват отвори с диаметър 0.6 mm и дълбочина 40 mm;
  • поставете тягата. В зависимост от избрания тип елемент - в отвора на окачването или в окачването. След това котвата за закопчалка се затваря в опорната основа;
  • клещи издърпайте теглича до 90 градуса;
  • окачването се поставя върху пръта, докато затваря пружинната скоба, докато елементът не е напълно фиксиран;
  • тогава клипът се освобождава.
рамка за двустенна тавана от гипсокартон
За да се избегне появата на т.нар. Звукови мостове, между повърхността на лагера и окачването трябва да се постави уплътнител или звукоустойчива лента. Това трябва да се направи само ако директното окачване е свързано директно към поддържащата основа.

Инсталирайте профили

Закрепихме закачалките, за да подготвим рамката за гипсокартон на тавана. Сега нека преминем към фиксирането на опорната основа на профили и стелажи. След това ще проверяваме и подравняваме тези елементи според дизайнерската маркировка.
Дължината на релсата трябва да е по-малка от размера на помещението с точно 10 мм. За да се свържат отделните профили, се използва кабел за удължаване на профила. За да направите това, елементът се поставя в ламелите и след това се свързва с винтове.
рамка на двустепенен таван, изработен от гипсокартон
Рамката за таван от гипсокартон на две нива се състои от монтажен възел, закрепен чрез закачалки директно към основния таван. В този случай профилната рамка за гипсокартон е носеща плоча, която е свързана с винтове и директно прикрепени към тях гипсокартонени елементи.
Трябва да се гарантира, че няма да има деформации по време на монтажа на рамката. Толерансът не е по-голям от 4 мм.
Монтаж на рамката под тавана от гипсокартон, подробно за видеото:

Монтаж на метална рамка

Ако вместо дървени сте решили да инсталирате метална рамка от таван на две нива от гипсокартон, тогава листовете се фиксират директно върху профилите.
Има две възможности за извършване на тази процедура:
  • Метална рамка за гипскартон се състои от няколко профила, фиксирани към основния таван чрез директно окачване. Конструкцията е фиксирана с анкерни клинове. Рамката се пресича през инсталираните профили.
  • Металната рамка се състои от главни и носещи профили, които се закрепват към основата с помощта на анкерни окачвания. В този случай се използват и анкерни клинове, но рамката е облицована по главните профили.
За да разберете, че инсталирането на такъв скелет за тавана не е толкова сложно, можете да видите снимките в нашия албум.
рамка от профил за гипсокартоново устройство
При завършването на монтажа и монтажа на рамката за таван от гипсокартон трябва да се фиксира постоянно. Профилът трябва да бъде внимателно проверен за вертикалност. Можете да използвате ореол или лазер. Окончателното фиксиране се дължи на директно поставените закачалки. Частта от окачването, която излиза извън равнината на рамката, просто се огъва навътре.
За да се избегне загубата на твърдост на облицовката, мостовете се монтират в хоризонталните шевове. Те са изработени от работен профил за лагерни рафтове. Също така, за да се гарантира, че твърдостта на рамката може да се дължи на оборудването на кръстосаните стелажи в средата на конструкцията.
По време на монтажа на гипсокартон върху рамката се препоръчва винтовете да се завинтват с малка стъпка от ръбовете (около 1 см). За да се получи гладка повърхност на тавана, винтовете леко се удавят в гипсокартона. В резултат на това получаваме идеална повърхност, която е невъзможна, ако направите таван от гипсокартон без рамка.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Монтаж на гипсокартонМонтаж на гипсокартон
Анализ на листовите свойства на гипсовите влакна и сравнение с гипсокартонАнализ на листовите свойства на гипсовите влакна и сравнение с гипсокартон
Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?Дебелината на гипсокартона и други параметри как да намерите правилния лист?
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Гипсокартон и опъвам таван - интересен и оригиналенГипсокартон и опъвам таван - интересен и оригинален
Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
Как да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуванеКак да се изчисли сухото строителство на тавана план за закупуване
Как да направите таван от гипсокартон на едно нивоКак да направите таван от гипсокартон на едно ниво
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
» » Рамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройство
© 2021 BggeHat.com