Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана



Този процес днес, като полагане на гипсокартон на тавана - много често явление, поради гъвкавостта и практичност на този довършителни материали. Неговите положителни характеристики включват чистотата на околната среда, негоримостта, способността за задържане на влагата добре, както и липсата на секретирани токсични вещества. Освен това, полагане на гипсокартон на тавана не изисква наличието на професионални умения за изграждане, така че с него можете бързо и лесно да покриете тавана и стените на стаята.
минимална височина на тавана на гипсокартона
Може би основната трудност на работата е конструкцията на рамката под листовете от гипсокартон. Но ако погледнете по-отблизо схемата на работа, тогава тази задача ще се окаже напълно осъществима. След това ще бъде точно как да победим тавана с гипсокартон, както и как да подготвим тавана за гипсокартон.

Инструменти, необходими за полагане на гипсокартон на тавана

Монтиране на продукти от гипсокартон на тавана, трябва да използвате следните инструменти:
  • инструменти, работещи с електричество: отвертка, електрическа бормашина, перфоратор;
  • Ръчни инструменти, представлявани от ножици, лента, чук, нож, ниво;
  • инструменти с придружаващ характер: табла с правилния размер, ниво, квадрат, прозатор.

Полагане на гипсокартон върху метална рамка

С оборудването на тавана с гипсокартон вече е ясно как да го покрием, но как да направим целия процес правилно е друг въпрос. Отделно внимание заслужава полагането на материала върху рамката от метал. Много е важно тази работа да бъде изпълнена колкото е възможно по-внимателно. Тъй като правилността на нейното изпълнение ще зависи от надеждността и трайността на цялата структура на тавана като цяло. За да фиксирате листовете, трябва да използвате специални винтове, които се избират в зависимост от дебелината на листовете, монтирани на тавана. Например, ако дебелината на материала е 9 милиметра, тогава тяхното закрепване се извършва с самонарезни винтове с дължина 1,5 сантиметра. В случай, че дебелина на гипсокартона ще бъде по-малко, тогава дължината на закрепващите материали трябва да бъде по-малка. Те се завинтват с помощта на отвертка на стъпки от 15 сантиметра. И трябва да се направи, така че самобръчковият винт да е напълно включен в материала. Последващото замазване на стените ще позволи да се оформят места за закрепване, а таванът ще бъде идеално равен.
как да победим тавана с гипсокартон
Рамковият профил трябва да бъде защитен с стъпка от 40 сантиметра, което ще бъде най-правилно. Тоест, когато се монтира правоъгълен таван от гипсокартон, лист с обикновена дължина, равен на 1,2 метра, е фиксиран към четири предварително подготвени профили. Важно е преди началото на рамката таванът да бъде маркиран с необходимите маркировки. Увеличете шумоизолационните свойства на рамката от метал, като поставите уплътнителната лента към нея.
Трябва да се отбележи, че непосредствено преди полагане на гипсокартон, листовете му трябва да бъдат обработени с ренде, което значително ще улесни докинг им. В същото време не се препоръчва да се извършва докинг в областта на отворите на вратите и прозорците, тъй като на тези места могат да се появят пукнатини.
Как да направите таван от гипсокартон, подробно видео:

Монтаж на гипсокартон върху рамка от дърво

Оборудване и таван таван от гипсокартон (да се чете:Завършване на тавана на тавана: видове декорация"), И на тавана във вътрешността на жилището е възможно и върху дървена рамка, която се състои от дървени летви. Прилагането на тази рамка ще позволи да се скрие възможни дефекти в тавана. В допълнение, минималната височина на гипсокартон таван няма да бъде ключов фактор, тъй като нейният размер не ще се промени . качеството и точността на изчисленията на дървена рамка зависи цялото допълнително процеса на работа, така че неговата част трябва да бъдат лекувани с особено внимание. също така е важно да се помни, че в областта на ставите широки ленти трябва да са повече от 8 santimet ров. Рейки е фиксиран към рамката на ноктите с минимална дължина от 10 см. Монтаж се извършва на същия принцип като този на металната рамка.
мансарден таван от гипсокартон
Ако оставите ставите около 5 сантиметра между ставите, по-нататъшната адхезия на шпатковото решение ще бъде по-силна. Също така в процеса на полагане е необходимо да се използва гипсов мастик, състоящ се от изграждане на гипс и костно лепило. Тази смес трябва да се приложи първо към ръбовете на листовете и след това до центъра им и да се направи на малки порции. Подобен вариант е оборудван с таван в тавана на гипсокартон.

Гипсокартон завършва без рамка

Възможно е завършването на тавана с гипсокартон и без шпионска система. За да направите това, трябва да приложите решение на базата на лепило или гипс. Прилагането на този метод е съпроводено с прилагането на сухото строителство, но в същото време е важно да се помни, и правилно изчисляване на размера на решение, което трябва да се приложи към определена конкретна сума, посочена в приложените инструкции. След определяне на лепило лист третира да се приведе в съответствие с вертикална прилагане на отвес, и след това материалът трябва да бъде 10 минути до натиснете плътно срещу повърхността на тавана.
подготовка на таван за гипсокартон
В случай, че основата на тавана е изработена от бетон, трябва първоначално да се грундира с мастик. Ще бъде по-удобно да фиксирате материала в случай, че е предварително нарязан на 2 равни части. Това се дължи на факта, че по-леките листове за тегло са много по-лесни за фиксиране.

Как трябва да отрежа гипсокартон?

Както вече беше споменато, най-доброто натрупване на гипсокартонени плоскости ще допринесе за тяхното предварително рязане. За начало трябва да направите маркера и след изтегляне с помощта на молив и бар. Това ще позволи да се направи равномерна линия, която да повтаря контура на тавана. След това, с помощта на резачка, оборудвана с малки зъби, е необходимо да изрежете листа. Необходимо е тази работа да се извършва бавно и внимателно, като се внимава да се спазва очертаната линия.
полагане на гипсокартон на тавана със собствените си ръце
По този начин, можем да заключим, че на планината на таван от гипсокартон е възможно независимо, а ако имате някакви въпроси, винаги можете да видите подробно редактиране на снимки и видео, които могат да бъдат намерени от експерти, специализирани в делата на този вид.
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листовеКак да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
Устройството на таван от гипсокартон - полезни препраткиУстройството на таван от гипсокартон - полезни препратки
Таван на тавана с гипсокартон - ефективно довършванеТаван на тавана с гипсокартон - ефективно довършване
Как да изберем таванно осветление от гипсокартонКак да изберем таванно осветление от гипсокартон
Таванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериораТаванът на гипсокартон във всекидневната се допълва от интериора
Моделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигуриМоделите на тавана на гипсокартон състав на фигури и фигури
Как да се изравни тавана с гипсокартон в къщатаКак да се изравни тавана с гипсокартон в къщата
Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
Скици от тавани от гипсокартон - модерни тенденцииСкици от тавани от гипсокартон - модерни тенденции
» » Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
© 2021 BggeHat.com