Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове



Сред завършващите материали за тавана, сухото строителство се счита за най-печеливша, ако вземете предвид разходите и характеристиките му. Най-прости по отношение на внедряването е структурата на окачването на едно ниво, която е изобразена на снимката. След като се занимавате с технологията за създаване на рамка и как да поправите гипсофактора до тавана, можете да направите собствени ремонти у дома.
рамка за таван от гипсокартон
Съществуват различни начини за закрепване на гипсокартон към тавана: директно върху основата се припокриват, върху метална рамка, върху дървени летви. И за всеки от тези случаи има изисквания за крепежни елементи и използвани материали.

Процедурата за фиксиране на тавани от гипсокартон

Да предположим, че е необходимо да се извърши монтаж на гипсокартонени плоскости в близост до основното припокриване, тъй като е необходимо да се поддържа максималната височина на помещението. Инсталацията ще бъде направена на метална рамка.
Първоначален етап - маркировка. Монтирането на тавани от гипсокартон започва с маркиране. На основния таван трябва да намерите най-ниската точка и да я преместите на една от стените в произволно избран ъгъл на стаята. Разстоянието от тази точка до най-ниската част на рамката не трябва да надвишава 25 милиметра (дебелина на профила). Оставяйки от долната точка на припокриване от около 30 милиметра, се прави марка, която се предава на всички ъгли с помощта на нивото на сградата. По този начин във всеки от ъглите ще има две марки (по една върху всяка стена).
закрепване на опънат таван към гипсокартон
След това, с помощта на подметка или резба със синьо, се прави маркиране около периметъра на стаята. За да направите това, между двата марка опъвам конец, тя се забавя и рязко освобождава. В резултат на въздействието върху повърхността, холхинът напуска контролната линия. Според него, фалшив таван ще бъде изработен от гипсокартон, което означава, че нивото на рамката е по-ниско.
След това е необходимо да се определи посоката на полагане на гипсови плоскости - според него се изисква да се маркират две противоположни стени на всеки 50 сантиметра. Между маркираните марки с помощта на "Чоклин" те побеждават линиите - те са референтната точка, с която окачването ще бъде закрепено.

Монтиране на рамката

Вторият етап - създаване на метал рамка за гипсокартон на тавана. UD профилът е завинтен по дължината на периметъра, маркиран така, че долната част на лентата съвпада с него.
За закрепване е препоръчително да използвате 6 мм пластмасови щифтове и винтове с диаметър не повече от 4-5 мм. За винтове и дюбели дължината трябва да бъде избрана на базата на плътността на материала на стената в определено помещение.
устройството gipsokartonnyh тавани
Освен това, до за създаване на скелет на таван под гипсокартон, върху основата се припокриват по тавана на тавана, прикрепете закачалки на U-образна форма. До под тежестта на довършителния материал конструкцията не е издърпана от няколко милиметра, по-добре е да се монтира клетката до тавана не от ушите, а с помощта на вътрешни дупки за това. Дюбелите и винтовете се избират по същия начин, както при UD профила. Тъй като има празнини в конкретни тавани на тавани, експертите съветват използването на извити или ударни дюбели. Ако се използват последните, винтовете за тях ще трябва да са по-дебели от тези в фабричния комплект.
Закрепването на гипсокартон към дървения таван може да се извърши и върху метална рамка. Тя трябва да бъде монтирана на тавана с помощта на самонарезни винтове - ноктите не се използват по никакъв начин. Самонарязващите винтове се характеризират с добра способност за задържане и са забележително включени в дървото (по-подробно: "Как да се определи гипсокартон на дървен таван").
След това CD профилите се нарязват на дължини с необходимата дължина и се вкарват в UD профилите, монтирани на периметъра. За да изравните профилите на CD, под тях е опъната силна найлонова нишка. Той е прикрепен от стената към стената, перпендикулярна на CD профилите, с малки винтове за самонарезване на UD профили.
Всеки профил е изложен чрез опъната струна и закрепен с окачвания от самонарезни винтове, предназначени за профили от гипскартон. По същия начин CD профилът и UD профилът са свързани заедно, а закачените краища на закачалките са сгънати отстрани. Когато се създава рамката за гипсокартон, таванът е почти готов за монтаж на довършителни плочи. Все пак е необходимо да се инсталират кабели за монтиране на осветителни устройства и да се поставят проводници в специален вълнообразен кабелен канал.
Третият етап - монтаж на гипсови плочи. Всеки лист има значително тегло (около 15 килограма) и затова е препоръчително да се извърши инсталирането на GCR с асистент. Следва да се отбележи, че към екстремния участък на профила на CD трябва да бъдат закрепени два листа гипсокартон, така че ръбът на всеки от тях трябва да бъде разположен на половината от профила.
фиксиране на окачен таван от гипсокартон
За да се осигури гипсокартон изисква 60 парченца метални винтове дължина 25 mm, тяхното завинтва в региона на 30 см един от друг по отношение на GCR промиване равнина. Тази работа трябва да се направи внимателно, за да не се повреди външния слой. За тази цел използвайте специална дюза за гипсокартон, която има абажур за контрол на дълбочината на удавяне на капачката (виж:Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране").
Видео за това как да се определи гипсокартон до тавана:
Ако се намират няколко прореза на няколко милиметра, ги напълнете с шпакловка или с твърдо гориво (прахообразен гипсов материал).
Четвърта фаза - запечатване на шевове и точки на закрепване на винтове. Места за ставите gipsokartonnyh плочи са залепени с лента окото, което има лепкава база и shpaklyuyut. Винтовете с винт се затварят с шпакловъчен материал. След изсъхване на запечатаните стави, пристъпете към замазката на гипсокартон.
Придобитите умения за създаване на тавани с едно ниво позволяват самостоятелно да се инсталират по-сложни многослойни къдрави окачени тавани. Следва да се отбележи, че в последно време нараства необходимостта от създаване на комбинирани таванни конструкции, например от гипсокартон и таван за разтягане (по-подробно:Прикрепване на тавана за опъване към тавана: инсталационна система") В този случай закрепването на тавана към гипсокартоните е трудна задача, с която могат да се справят само професионалистите (да се чете:Как да се фиксира окачен таван на гипсокартон").
Споделяне в социалните мрежи:

сроден
Рамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройствоРамката за гипсокартон на тавана се отличава с устройство
Монтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристикиМонтаж на гипсокартон таван - инсталационни характеристики
Гипсокартонът на тавана го прави самГипсокартонът на тавана го прави сам
Монтаж на опънат таван към гипсокартонМонтаж на опънат таван към гипсокартон
Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всичкиМонтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
Схеми и чертежи на тавани от гипсокартонСхеми и чертежи на тавани от гипсокартон
Двустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим самиДвустепенни тавани от гипсокартон - ние можем да го направим сами
Изчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишъкИзчисляване на тавана от гипсокартон не купуват излишък
Как да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиранеКак да прикрепите гипсокартон към тавана - правила за инсталиране
Полагане на гипсокартон върху методите за монтаж на таванаПолагане на гипсокартон върху методите за монтаж на тавана
» » Как да поправим гипсокартон на тавана, закрепваме скелет и листове
© 2021 BggeHat.com