Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички



В този случай, когато в процеса на обновяването планираното инсталиране на таван гипсокартон, като на снимката, на собственика на недвижимия имот, няма да попречи на притежаването на информация за реда на работа, за да следят за тяхното прилагане.

Характеристики на гипсокартон

Към днешна дата такъв завършен материал като гипсокартон е широко използван при проектирането на таванни тавани на помещенията, защото е практичен, екологичен и с ниска цена. За производството на GCR естествени, висококачествени компоненти се използват за здравето на хората: хората поставят картон от двете страни на гипсовата плоскост.
как да инсталирате гипсокартон на тавана
Сред предимствата на гипсокартона, трябва да се отбележи, че:
  • този материал прави възможно повърхността с многобройни дефекти да бъде перфектно перфектна;
  • когато на плочите има люлки, вдлъбнатини, пукнатини, те лесно могат да бъдат скрити;
  • материалът изолира добре шумовете отвън;
  • GKL увеличи пожароустойчивостта;
  • Този материал е незаменим за дизайнерите и дизайнерите, тъй като предоставя възможност за реализиране на оригинални и стилни идеи и решения;
  • технологията на монтаж на гипсокартон на тавана не е особено трудна, тази работа е способна, ако желаете, на един обикновен човек;
  • този материал е идеален за декориране на тавани и стени в стаи с различни цели: спалня, трапезария, хол, детска стая, библиотека, кабинет. При използване на листове от гипскартон, устойчив на влага, ремонтирайте в бани или други места в къщата, където има постоянно висока влажност.
монтаж на тавани от гипсокартон
Недостатъците на GKL включват следното:
  • ако съседите са наводнени отгоре или покривът изтича в къщата, монтирането на тавани от гипсокартон не може да предотврати влошаването на обзавеждането от големия обем вода;
  • След инсталирането на окачена таванна конструкция височината на помещението ще намалее с около 10 сантиметра.

Редът за монтаж на GKL на тавана

За да продължите с монтажа на гипсокартонени плоскости върху рамката, е необходимо да разполагате с такива инструменти и устройства:
  • електрическа бормашина;
  • удар;
  • чук;
  • ножици за метал;
  • инструменти за боядисване;
  • закрепете профила (устройство под формата на кърлежи, ще трябва да закрепите профилите, без да използвате винтове);
  • (използва се за създаване на дупки в рамката за полагане на различни комуникации, окабеляване и сигнализация)
технология на гипсокартона на тавана
  • Иглена ролка (използва се за създаване на фигурни повърхности от листове gipsokartonnyh);
  • (за обработката на режещите ръбове на листовете);
  • (които са скосени, когато GCR е отрязан);
  • Монтажна опора (е специално устройство, което помага да се притискат плочите на материала към структурата на тавана);
  • Хидравлично ниво (необходимо е да се осигури правилното сглобяване рамка за гипсокартон на тавана).
  • Разнообразие от форми на тавани от гипсокартон

    Преди да инсталирате гипсокартона на тавана, решете каква форма ще бъде дизайна: едноетажно или многостепенно, равно или къдраво. Изборът зависи от индивидуалните предпочитания и вкус. Ако има налични средства, проектът на окачен таван от гипсокартон може да бъде поръчан от професионален дизайнер. Монтирането започва с монтажа на рамката.

    Изграждане на рамка

    Монтирането на тавани от гипсокартон с маркировка започва. Направете го с помощта на водно ниво. Първо, маркерите се правят във всеки ъгъл, а след това по периметъра на стаята хоризонталната линия се удря от наклона, който е необходим за монтиране на конструкцията.
    Желателно е водещите профили да са с размер 27x28 милиметра. Специална звукоизолираща лента е залепена за задните ремъци. След това преминете към маркирането за метална конструкция.
    как да инсталирате гипсокартон на тавана със собствените си ръце
    След това се планират линии, според които се монтират стойките на основния профил с размери 60x27 милиметра. Между всички сегменти на този профил наблюдавайте същото разстояние, равно на 60 сантиметра. При монтиране на окачването, осигурете празнина от 100 до 120 сантиметра.
    Тъй като съществуват няколко вида окачвания, изборът на определена опция зависи от изискванията за тази структура на тавана. Ако трябва да запазите максималната височина на помещението, експертите съветват да предпочитате обичайното директно спиране.
    Но, когато в апартамент високи тавани и загуба от 10 сантиметра ще бъде незабележимо, да се установят проекти с окачване скоба. Такава окачена конструкция ви позволява лесно да се скриете в окабеляването между отделните тавани, различни комуникации и да инсталирате устройства за осветление.
    Монтаж на гипсов таван, подробно видео:

    Монтаж на гипсокартонени плоскости

    След като монтажът на трупа завърши, започва следващият етап от работата - монтаж на гипсокартон на тавана. Преди да се пристъпи към изпълнението на плана, трябва да се подготвят листове от гипсокартон. На всяка пластина от материал от крайния ръб под ъгъл от 25 градуса се премахват щифтовете. Това трябва да се направи, тъй като след това няма да има проблеми, когато ще бъде необходимо да се запълнят ставите на съседни листове материал с шпат.
    Също така е необходимо да се подготвят дупки за монтаж на осветителни тела, преди да се фиксира гипсокартон или след като инсталацията на GCR бъде извършена на място.
    монтаж на тавана от собствени ръце на гипсокартона
    Работа с gipsokartonnymi листове се извършва в следния ред:
    • плочите се монтират на правилното място и с помощта на винтове за закрепване към металния профил, както е показано на снимката;
    • Закрепващите елементи трябва да влизат в материала под прав ъгъл до дълбочина от около 10 милиметра. В тези случаи, когато винтът за самонарязване се деформира по време на работа, той се сменя на друг винт;
    • След като монтажът на гипсокартон на тавана е завършен, листовете свързващи точки са shpaklyuyut, премахване на всички вдлъбнатини. Обикновено шпакловката се извършва на няколко етапа с метални шпатули с различни размери. Когато сместа изсъхне, повърхността се смила ръчно или чрез шлифовъчна машина. След това цялата структура на окачването се обработва с грунд в два слоя и едва след това те започват да работят с довършителни материали;
    • за прилагане на последното покритие, като правило, използвайте вододисперсионна боя в два или три слоя, като използвате четката и ролката;
    • за декоративния дизайн на местоположението на съседния окачен таван към стените, те придобиват и монтират таванни первази, които се произвеждат днес в огромен асортимент.
    монтаж на тавани от гипсокартон със собствените си ръце
    Информацията и съветите, които се предлагат в интернет в достатъчно количество, ще ви помогнат да направите конструкция от висококачествен гипсокартон таван без проблеми. Полезно е да видите подробни видео инструкции по тази тема. По този начин е възможно да се разберат най-малките финес и нюанси на монтажа на рамката и монтирането на гипсокартонени плоскости върху нея.
    Споделяне в социалните мрежи:

    сроден
    Декорация на тавани от гипсокартон оригинални решенияДекорация на тавани от гипсокартон оригинални решения
    Проектиране на тавани от гипсокартон - видове декорацияПроектиране на тавани от гипсокартон - видове декорация
    Ние сами правим таванна кутия от гипсокартонНие сами правим таванна кутия от гипсокартон
    Фигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартонФигурен таван от подготовка и монтаж на гипсокартон
    Ремонт на тавана от гипсокартонРемонт на тавана от гипсокартон
    Как и какво да режем гипсокартон?Как и какво да режем гипсокартон?
    Комбинирани опънати тавани в залата възможни опцииКомбинирани опънати тавани в залата възможни опции
    Ремонт на тавани от гипсокартон - методиРемонт на тавани от гипсокартон - методи
    Проекти на тавани от гипсокартон - правим изборПроекти на тавани от гипсокартон - правим избор
    Таван при инсталацията на гипсокартонТаван при инсталацията на гипсокартон
    » » Монтаж на гипсокартон на тавана - на разположение на всички
    © 2021 BggeHat.com